ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο λόφος του Montjüic στη Βαρκελώνη

Ο λόφος Μονζουίκ βρίσκεται στην όμορφη Βαρκελώνη, στη νοτιοδυτική πλευρά του κέντρου της πόλης και αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Το όνομα του ίσως σημαίνει "ο λόφος των Εβραίων", σύμφωνα με την καταλανική γλώσσα, ή προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει " Ο λόφος του Δία". 



 Έχει 173 μέτρα ύψος και καταπληκτική θέα σε όλη την πόλη. Η πρόσβαση γίνεται με τελεφερίκ από το σταθμό του metro Parallel. 
  
  
Η εμπειρία με το τελεφερίκ είναι πραγματικά μοναδική γιατί καθώς ανεβαίνεις βλέπεις όλη την πόλη και τη θάλασσα από κάτω. 
 Το Μονζουικ ήταν το κέντρο για τη διεθνή έκθεση του 1929 και για τους ολυμπιακούς αγώνες του 1992. Εκεί βρίσκεται το ολυμπιακό στάδιο της Βαρκελώνης όπου έγιναν οι τελετές έναρξης και λήξης αλλά και πάρα πολλά αγωνίσματα. 
Στο λόφο επίσης θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα κτίρια, πάρκα και πλατείες. Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα.
File:Fundació Miró façana.JPG
Joan Miró Foundation
File:Museu Olímpic Joan Antoni Samaranch.JPG
Joan Antoni Samaranch Olympic and Sports Museum
File:050529 Barcelona 135.jpg
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Bοτανικός κήπος
Το ελληνικό θέατρο (Teatre Grec) φιλοξενεί πολλές παραστάσεις, ειδικά το καλοκαίρι. 
Επίσης υπάρχει ένα όμορφο κάστρο του 1640 που μπορείτε να επισκεφτείτε, που λειτουργούσε και σαν φυλακή στα χρόνια του Φράνκο και σήμερα στεγάζει το στρατιωτικό μουσείο. 

Επίσης σε μια μεριά του λόφου λειτουργεί βρίσκεται το El Poble Espanyol, το Ισπανικό χωριό. Φτιαγμένο για τη διεθνή έκθεση, λειτουργεί ως σήμερα και αποτελείται από 117 κτίρια, πλατείες και δρόμους και είναι ένα ιδανικό μοντέλο ισπανικού χωριού. Εκεί μπορείτε να δείτε μερικά δείγματα ισπανικής αρχιτεκτονικής και να αγοράσετε μικρά έργα  τέχνης στα διάφορα μαγαζάκια. 
 
Όπως καταλαβαίνετε μια βόλτα στον υπέροχο λόφο επιβάλλεται αν επισκέπτεστε τη Βαρκελώνη και ανάλογα με το χρόνο που διαθέτετε θα δείτε τα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν. 

tips
* Στο λόφο μπορείτε να πάτε με το τελεφερίκ ή με λεωφορείο από Plaça d'Espanya. Εμείς προτείνουμε το τελεφερίκ καθώς μέσα από το γυάλινο θάλαμο θα δείτε όλη τη Βαρκελώνη και σίγουρα θα βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. 
* Μπορείτε να πάτε και βράδυ και να δείτε κυρίως το φαντασμαγορικό φωτισμό του Palau National και του Magic Fountain. Πρόκειται για συντριβάνια που ξεκινούν από την Plaça Espanya και φτάνουν ως το Palau National. Για τα τα δείτε δεν χρειάζεται πάλι να ανεβείτε στο λόφο, αρκεί να βρεθείτε στην κεντρική πλατεία και από εκεί να περπατήσετε ή να πάρετε κάποιο λεωφορείο για να ανεβείτε λίγο πιο πάνω. Ενημερωθείτε για το ποιες μέρες και ώρες φωτίζονται τα συντριβάνια, γιατί δεν ανάβουν κάθε βράδυ!! 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video