ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Η Φιλοσοφία μας βοηθά να βρούμε τον ουρανό μέσα μας»


«...η Φιλοσοφία είναι στην ίδια τη φύση του ανθρώπου και το γεγονός ότι δίνεται μεγαλύτερη σημασία στη Φιλοσοφία, μέσα από την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO, δείχνει πόσο σημαντικό είναι για όλους μας.
Η Φιλοσοφία μας βοηθά να βγούμε από τη φυσαλίδα του εγωκεντρισμού και της απομόνωσης: μας βοηθά να βρούμε τον “ουρανό μέσα μας”...αλλά χρειάζεται να υπάρχει κάτι μέσα μας ώστε όταν παρατηρούμε τον ουρανό να διερωτώμαστε, να προβληματιζόμαστε. Εκεί είναι που γεννιέται η Φιλοσοφία: η ικανότητα να αναρωτιόμαστε το «γιατί» της ζωής μας, των πράξεων μας. Αυτό μας κάνει φιλοσόφους στην πράξη: να μπορούμε να γινόμαστε σιγά-σιγά, λίγο-λίγο, πιο κυρίαρχοι του εαυτού μας. Η Φιλοσοφία υπάρχει αλλά την πράξη τη βάζουμε εμείς, ο καθένας στη ζωή του».

Με αυτά τα λόγια ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πολιτιστικού και Φιλοσοφικού Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» καθηγητής Φιλοσοφίας Γιώργος Πλάνας, έδωσε έναυσμα για συζήτηση και σκέψη, κατά την παρουσίασή του «Η Φιλοσοφία στην πράξη», στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ΙΑΝΟ, την Τετάρτη 19/11/2014, με μεγάλη συμμετοχή κοινού όλων των ηλικιών.
Την ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Η Φιλοσοφία στη ζωή” διοργάνωσε σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO, ο Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη”.
Ακόμα, παρουσιάστηκαν:

Υπό την αιγίδα:

• Το ταξίδι της φιλοσοφίας στην Ανατολή, καθ. Hassan Badawy

• Φιλοσοφώντας τον έναστρο Ουρανό, καθ. Στράτος Θεοδοσίου

• Φιλοσοφία για τη ζωή, καθ. Γιάννης Βούλγαρης

• Φιλο-ισορροπώντας - μια performance για την ισορροπία, θεατρική ομάδα της «Νέας Ακρόπολης»
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video