ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το φρούριο Καράμπαμπα στη Χαλκίδα

Χτισμένο πάνω στο λόφο της Βοιωτικής ακτής, ακριβώς απέναντι από την γέφυρα του Ευρίπου, το φρούριο του Καράμπαμπα "επιβλέπει" όλη τη Χαλκίδα και την καθιστούσε απόρθητη κατά τη διάρκεια των πολέμων. 
Το κομμάτι που σώζεται σήμερα οικοδομήθηκε το 1684 από τους Τούρκους, σε στρατηγική θέση για την προστασία της Χαλκίδας από τους Βενετούς. Η αρχιτεκτονική του είναι περισσότερο ευρωπαϊκή αφού σχεδιάστηκε από Βενετό. 
Έχει στενόμακρο περίβολο, με τείχη ολόγυρα, τρεις προμαχώνες και έναν πύργο. Στις επάλξεις συντηρούνται δύο ρωσικά κανόνια. 
Η θέα από την περιοχή του κάστρου είναι πολύ όμορφη αφού σχεδόν ολόγυρα φαίνεται το μπλε της θάλασσας και τα σπίτια της πόλης. 
 
 
Το εσωτερικό του λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος με δωρεάν είσοδο, με γλυπτά από την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. 


Το πιο καλοδιατηρημένο κτίσμα είναι ο ναός του προφήτη Ηλία που χρονολογείται το 1895. 
Μπορείτε να απολαύσετε καφέ ή σνακ με θέα σε όλη την πόλη στην καφετέρια που λειτουργεί εκεί.  
H πρόσβαση στο κάστρο γίνεται με το αυτοκίνητο, όπου θα βρείτε άνετο χώρο πάρκινγκ ή με τα πόδια ανεβαίνοντας πολλά σκαλιά και μονοπάτια κάτω από το Hara Hotel. 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video