ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!


TΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: ΒΕΡΓΙΝΑ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟTζιτζικώστας: Βεργίνα, Αμφίπολη θα απογειώσουν τον τουρισμό
Βεργίνα και Αμφίπολη, Όλυμπος και Χαλκιδική, τα ισχυρά ονόματα της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και συνεργασία μεταξύ των φορέων και ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης, είναι στοιχεία που μπορούν να «απογειώσουν» τον τουρισμό στη Μακεδονία, εκτιμά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,.

Διαθέτουμε το πιο ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν σε όλη τη χώρα», τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού Philoxenia.

«Ο Όλυμπος, το Καϊμάκτσαλάν, οι παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, τα ποτάμια, οι λίμνες, τα ιστορικά μνημεία, οι φάρμες και περιοχές με εξαιρετικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον όπως της Βεργίνας και της Αμφίπολης και πολλά άλλα, μπορούν να καλύψουν τα πάντα», είπε, χαρακτηριστικά ο κ.Τζιτζικώστας από το βήμα της εκδήλωσης που είχε ως θέμα: «Ο Τουρισμός στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Δημιουργώντας τουριστική συνείδηση».

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα «εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε ως χώρα στον τουρισμό δεν είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο αλλά αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται και της συνεργασίας όλων των φορέων». Τόνισε επίσης, ότι μερικοί από τους κυριότερους στόχους της Περιφέρειας είναι η προβολή της περιοχής, μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις, η ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, οι επενδύσεις στο τουριστικό προϊόν και η κατασκευή τουριστικών υποδομών.

Στην αύξηση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης της τουριστικής συνείδησης αλλά και του «διακριτού ρόλου» των τοπικών αρχών, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος.

«Η Ελλάδα αλλάζει και μπορεί να βασίζεται στον τουρισμό. Αλλάζουμε το τοπίο και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις» είπε ο κ.Λιάσκος και επεσήμανε ότι τα 20 εκατομμύρια τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα και τα περίπου άλλα τόσα που αναμένεται να έρθουν και φέτος, έχουν καταστήσει τη χώρα πρώτη σε τουρίστες σε όλη την Ευρώπη και πέμπτη στον κόσμο.

Ο τουρισμός, σύμφωνα με τον κ.Λιάσκο, συνέβαλε στη δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας στο πρώτο επτάμηνο του έτους. Ενώ στη Θεσσαλονίκη είχαμε σημαντική άνοδο στις αεροπορικές αφίξεις και στον τουρισμό κρουαζιέρας.

Στην καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης και στη συμβολή της στην ανάπτυξη του τουρισμού καθώς και στο σημαντικό ρόλο που παίζει η εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου προκειμένου να είναι ποιοτικό το προϊόν που θα προσφέρουν στον επισκέπτη , αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης. «Δεν μπορούμε να είμαστε «πρόχειροι» ή «λίγο απ'όλα», ανέφερε ο κ.Ανδρεάδης και τόνισε: «Χρειάζεται να επενδύσουμε στην ποιότητα και να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η δημιουργία γραφείου-δορυφόρου του ΣΕΤΕ στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους.Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video