ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στήριξη του Τουρισμού στην κυβέρνηση!!!


- Ο τουριστικός τομέας, στηρίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για συμφωνία και παραμένει έτοιμος να συμβάλλει στην ελληνική οικονομία 

Κοινή δήλωση, την οποία υπογράφουν όλοι οι πρόεδροι των κλαδικών ενώσεων που συμμετέχουν στον ΣΕΤΕ, δόθηκε στη δημοσιότητα.
Στην δήλωση οι φορείς του Τουρισμού στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η αύξηση του ΦΠΑ, θα πρέπει να είναι στους μέσους όρους των ανταγωνιστριών χωρών.

Η δήλωση  έχει ως εξής:
Ο ΣΕΤΕ και οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις - Μέλη του, εκπροσωπώντας το σύνολο του ελληνικού τουρισμού, στηρίζουμε την προσπάθεια για την επίτευξη επωφελούς συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. 
Είμαστε δε, έτοιμοι να υποστηρίξουμε για ακόμα μια χρονιά την ελληνική οικονομία, συμβάλλοντας στο βαθμό που μας αναλογεί στα έσοδα του κράτους. Όσον αφορά στο μείζον ζήτημα του εξορθολογισμού των συντελεστών ΦΠΑ, δηλώνουμε ότι η οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να κυμαίνεται στα επίπεδα των ανταγωνιστών μας, δηλαδή από 8% - 10%. Υπενθυμίζουμε ότι και άλλες χώρες διατηρούν ευνοϊκό καθεστώς σε ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές όπως τα Κανάρια Νησιά με ο%, η Κορσική με 2%, κλπ. 
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο ελληνικός τουρισμός θα βγει αμέσως εκτός ανταγωνισμού και θα υποστεί ανήκεστο βλάβη στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. 
Η εφαρμογή του συγκεκριμένου ΦΠΑ θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας τόσο στις επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους που θα είναι έρμαιο των tour operators, όσο και στις μικρές επιχειρήσεις που ζουν από τη δευτερογενή τουριστική αλυσίδα του τουρισμού. 
Οι επιχειρήσεις αυτές, που αποτελούν την πλειοψηφία και ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού, είναι αδύνατον να απορροφήσουν μεγαλύτερη αύξηση του ΦΠΑ και είναι βέβαιο ότι θα χαθούν περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας από το 2016 και μετά. 
Θα πρόκειται δηλαδή για το μεγαλύτερο υφεσιακό μέτρο από την έναρξη της ελληνικής κρίσης. 
Είμαστε παρόντες στην εθνική προσπάθεια της Κυβέρνησης για συμφωνία. Στηρίζουμε την ελληνική οικονομία με το ποσοστό που μας αναλογεί. 
Ομόφωνα οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις – Μέλη ΣΕΤΕ, ασχέτως των τουριστικών υπηρεσιών που η καθεμία προσφέρει, προτείνουμε ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στο τουριστικό προϊόν (διαμονή και εστίαση) όχι μεγαλύτερο του 10% στο μέσο όρο, δηλαδή να κινείται στα ανώτερα επίπεδα των άμεσων ανταγωνιστών της χώρας, για να συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο στα έσοδα του κράτους.  

Ανδρέας Α. Ανδρεάδης Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)  
Γιάννης Α. ΡέτσοςΠρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)  
Κωνσταντίνος Μπρεντάνος Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ)  
Λύσανδρος Τσιλίδης Πρόεδρος Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)  
Κωνσταντίνος Παλασκώνης Πρόεδρος Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ)  
Μιχάλης Σακέλλης Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)  
Γιώργος Ανωμερίτης Πρόεδρος Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ)  
Αντώνης Στελλιάτος Πρόεδρος Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ)  
Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΕΑΕ) Ντίνος Αστράς Πρόεδρος Hellenic Association of Professional Congress Organizers (HAPCO)  
Ντίνος Φραντζεσκάκης Πρόεδρος Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (ΣΑΑΕ)  
Δημήτρης Μαγγιώρος Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικίασης Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ)  
Αθανάσιος Παπανικολάου Πρόεδρος Συνδέσμου Επωνύμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ)  
Τάσος Κούμανης Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων & Συνεδρίων (ΣΕΟΕΣ)  
Σταύρος Κατσικάδης Πρόεδρος Ένωσης Μαρίνων Ελλάδος (ΕΜΑΕ)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video