ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αίγυπτος: δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους, ταξιδιωτική οδηγία από τους Άγγλους...


- Ο Thomas Cook ακυρώνει τις εκδρομές στο Λούξορ
- Ταξιδιωτική οδηγία από το Foreign Office 
- Δεν θα χρησιμοποιηθεί τελικά το ρούβλι στις συναλλαγές...

Παρά την υποτίμηση που υπέστη το ρούβλι τον περασμένο χρόνο, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Αίγυπτο δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου Khaled Abbas Rami.
Σύμφωνα με τον κ.Rami περίπου 833.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Αίγυπτο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 κάτι που σημαίνει μείωση κατά μόλις 13% σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση της τάξεως του 35-40%. 
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός του ότι 3 εκατ Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Αίγυπτο το 2014 αριθμός αυξημένος κατά 400.000 σε σχέση με το 2013.
Από την άλλη πλευρά, μετά την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στον αρχαιολογικό χώρο του Λούξορ στη Νότια Αίγυπτο, ο Thomas Cook ακύρωσε εκδρομές στην περιοχή, ενώ το βρεταννικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους Άγγλους τουρίστες. Παράλληλα και οι υπόλοιποι to's από τη Βρεταννία παρακολουθούν στενά την κατάσταση.
Ο υπουργός Αρχαιοτήτων διέταξε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου σε συντονισμό με τον υπουργείο Εσωτερικών. 
Σημειώνεται ότι ο τουρισμός αποτελεί το 11,3 % της συνολικής οικονομίας της χώρας και το 19,3% των εσόδων της σε ξένο νόμισμα. 
Οι εξελίξεις από τη Ρωσία
Η ξαφνική πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου προκάλεσε οικονομική νωθρότητα στην Ρωσία άλλα πλέον το ρούβλι έχει αρχίσει να ενισχύεται.
Oπως ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο το ρούβλι δεν πρόκειται τελικά να χρησιμοποιηθεί στον τουρισμό ή στις συναλλαγές με το Κάιρο . 
Η Αίγυπτος και η Ρωσία σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν το Ρώσικο νόμισμα για αμοιβαίους διακανονισμούς στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί η μεγάλη ροή Ρώσων τουριστών στην Αίγυπτο . 
Ο κ.Rami εξήγησε πως αυτό δεν φαίνεται να είναι εφικτό προς το παρόν.
Η κεντρική τράπεζα της Αιγύπτου δεν εγκρίνει την φιλόδοξη ιδέα η οποία τελικά δεν καρποφόρησε. 
Την άνοιξη, η οικονομία της Ρωσίας, η οποία στηρίζεται στις ενεργειακές εξαγωγές άρχισε επανακάμπτει ενώ το ρούβλι έχει ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας που είχε χάσει σε σχέση με άλλα νομίσματα. 
Σε μια προσπάθεια να υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των τουριστών, η Αίγυπτος δημιούργησε μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία που στοχεύει σε 27 χώρες. 
Ο κ.Rami εξήγησε ότι το 2014 η Αίγυπτος καλωσόρισε 9,9 εκατ τουρίστες αριθμός που μέχρι το τέλος του 2020 φιλοδοξούν να αυξηθεί σε 20 εκατ τουρίστες ετησίως. 
Ο υπουργός είναι πεπεισμένος πως από το 2020 τα έσοδα της Αιγύπτου από τον τουρισμό θα αυξηθούν σε $26 δις . 
Για να συμβεί αυτό υπάρχει όπως είπε μια μεγάλη “ροή” προσφορών από 17 διαφορετικές εταιρίες μάρκετινγκ προκειμένου να ξεκινήσει η μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία στις 27 χώρες το ερχόμενο φθινόπωρο. 
Ο υπουργός ελπίζει πως η καμπάνια θα προσελκύσει τουρίστες στο Κάιρο , το Ασουάν, το Λουξόρ και άλλες περιοχές στο εσωτερικό της χώρας με χαμηλότερη επισκεψiμότητα. 
Οι τουρίστες πρέπει να αντιληφθούν καλά το τουριστικό προϊόν της Αιγύπτου. 
Εκτός από την διαφημιστική καμπάνια ο υπουργός ανακοίνωσε τα σχέδια του για “άνοιγμα” στον θρησκευτικό τουρισμό. 
Στόχος είναι η διοργάνωση θρησκευτικών περιηγήσεων σε χριστιανικούς ιερούς χώρους στο εσωτερικό της χώρας όπως γίνεται με τις “κλασσικές” εκδρομές σε σπα ή στην έρημο. Αυτό όπως λέει θα αποδείξει στον υπόλοιπο κόσμο ότι η Αίγυπτος έχει κάνει το “comeback” και είναι έτοιμη να επενδύσει στην τουριστική της βιομηχανία η οποία είχε υποστεί σοβαρές ζημίες τα τελευταία χρόνια από την πολιτική κρίση λόγω της ανατροπής του πρώην πρόεδρου της χώρας η οποία πυροδότησε αναταραχές σε εθνικό επίπεδο.  




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video