ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η "ακτινογραφία" του Τουρισμού από το μηνιαίο δελτίο του ΣΕΤΕ!!!


- 16% των εσόδων του ΙΚΑ από τον Τουρισμό!!! 
- Δείτε όλα τα στοιχεία του δελτίου εδώ

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαϊου 2015, περιλαμβάνονται στο μηνιαίο  δελτίο του ΣΕΤΕ.
Συγκεκριμένα δείτε στοιχεία για: 
- τις αεροπορικές αφίξεις Ιαν. – Μαΐου 2015, όπου καταγράφεται στο πεντάμηνο συνολική αύξηση διεθνών αφίξεων 10,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014. Η αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στη συνεχιζόμενη σημαντική αύξηση της κίνησης των αεροδρομίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με ποσοστά 26% και 10% αντίστοιχα. 
Μικτή παραμένει η εικόνα στην υπόλοιπη Ελλάδα με ανησυχητικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, παρατηρείται, στο πεντάμηνο, μικρή πτώση αφίξεων στους προορισμούς του Ηρακλείου και της Ρόδου με ποσοστά -3,6% και -2,8% αντίστοιχα, η οποία αντανακλάται και στο σύνολο της Κρήτης (-1,9%) και των Δωδεκανήσων (-1,5%).
Παράλληλα, οι προορισμοί των Κυκλάδων και της Πελοποννήσου συνεχίζουν τη θεαματική τους πορεία, ενώ το Ιόνιο παραμένει σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.
- αναλυτικά στοιχεία ακτοπλοϊκών αφίξεων:
Από Ιταλία: οι αφίξεις από Ιταλία παρουσιάζουν το πρώτο τετράμηνο του 2015 μείωση κατά -14%.
Ακτοπλοΐα Αιγαίου: Από την αρχή του χρόνου οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μετακινηθεί στη γραμμή Ηρακλείου, ενώ τον Απρίλιο οι περισσότεροι επιβάτες μετακινήθηκαν στη γραμμή Πάρος-Νάξος- Θήρα.
Το πρώτο τετράμηνο του 2015 οι επιβάτες με προορισμό την Κρήτη παρουσιάζουν μείωση κατά -11,8%, ενώ μικρή πτώση εμφανίζουν και οι Κυκλάδες κατά -1,5%.
Αύξηση κατά 12,2% παρατηρείται στους επιβάτες με προορισμό το Βόρειο Αιγαίο και 2,8% στα Δωδεκάνησα.
- τους δείκτες ποιότητας των ελληνικών ξενοδοχείων: παραμένουν υψηλότεροι από αυτούς των ανταγωνιστών, αλλά η διαφορά έχει μειωθεί
- τη μισθωτή απασχόληση στον τουρισμό, βάσει στοιχείων που ευγενώς μας παραχώρησε το ΙΚΑ και επεξεργάστηκε το SETE Intelligence.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2014: o αυξήθηκε κατά 23% ο όγκος απασχόλησης (ημέρες εργασίας) στον κλάδο του τουρισμού.
Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2014 κατεγράφησαν 137.000 θέσεις (+36%) μισθωτής εργασίας επιπλέον σε σχέση με τον Ιούλιο του 2013, ξεπερνώντας τις 500.000, αριθμός που αποτελεί το 1/3 της συνολικής απασχόλησης των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα o οι συνολικές αποδοχές των μισθωτών του τομέα ανήλθαν στα 3,8 δισ. Ευρώ, αυξημένες σχεδόν κατά 500 εκατ. σε σχέση με το 2013. Ο μέσος μισθός στη διαμονή υπερέβη τα 1.000 Ευρώ
Οι συνολικές εισφορές του τομέα προς το ΙΚΑ αυξήθηκαν κατά 200 εκατ. Ευρώ, φτάνοντας το 1,6 δισ. Ευρώ το οποίο αντιστοιχεί στο 16% των συνολικών εσόδων του Οργανισμού, ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ την άμεση συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της ώρας.
Καλή μελέτη!!!


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video