ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Mount Athos Area KOUZINA 2015


- Τοπικά προϊόντα από 300 χιλ. μεσογειακής ακτογραμμής γέμισαν τα πιάτα της τελευταίας θεματικής ενότητας του Mount Athos Area KOUZINA 2015 

Με την υπογραφή της chef Ντίνας Νικολάου και τη συνεργασία του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Οινογευσίες και οινογευστικές βραδιές, μεσογειακά μενού βασισμένα στη θαλασσοπαραγωγή των τριών κόλπων που βρέχουν την προαθωνική χερσόνησο, μαθήματα μαγειρικής με θέμα την ιταλική κουζίνα, gourmet δημιουργίες με έμπνευση από τη σικελική Ιταλία και πιάτα απόλυτα θαλασσινά με έντονο το άρωμα του Αιγαίου, αποτέλεσαν τα κύρια θέματα της πέμπτης και τελευταίας εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του Mount Athos Area KOUZINA 2015 με τίτλο «Η Μεσογειακή Κουζίνα», η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Νέων Ρόδων και της Ουρανούπολης από τις 10 μέχρι και τις 14 Ιουνίου. 
Κατά τη διάρκειά της Ιταλοί εκπρόσωποι τηλεοπτικών σταθμών ξεναγήθηκαν σε όμορφα σημεία της ορεινής και παραλιακής ζώνης, εξερευνώντας και φιλμάροντας κάθε σπιθαμή των τριών κόλπων της περιοχής : του Αθωνικού, του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού.
Πράγματι, η ενότητα ξεκίνησε από την Ουρανούπολη, όπου στο «Eagles Palace Hotel & Spa» το «Κτήμα Claudia Παπαγιάννη» και το «Μετόχι Χρωμίτσα» της Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε. παρουσίασαν στο επιλεκτικό κοινό βραβευμένους οίνους, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον και την πολυπληθή συμμετοχή. Την επόμενη ημέρα στο «Athos Fish Restaurant» η Chef Ντίνα Νικολάου καλωσόρισε τους επισκέπτες, προσφέροντας εξαίρετο θαλασσινό μενού τριών πιάτων, βασισμένο στη χρήση μεσογειακού ελαιόλαδου, το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. 
Ακολούθως, στο μαγευτικό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών «Athos Villas», λίγα μόλις μέτρα από την Αθωνική Πολιτεία, παραδόθηκε εξαιρετικό μάθημα μαγειρικής, το οποίο ανέδειξε το μεσογειακό στοιχείο της τοπικής γαστρονομικής κληρονομιάς αλλά και τα ολόφρεσκα προϊόντα του Ακάνθιου κόλπου. Το παρακολούθησαν με προσοχή όλοι οι επισκέπτες του συγκροτήματος. 
Η εβδομαδιαία θεματική ενότητα συνεχίσθηκε στο υπέρλαμπρο «Eagles Palace Hotel & Spa», όπου οι Chef Ντίνα Νικολάου και Ηλίας Γκότσης προετοίμασαν ιταλικό gourmet menu τεσσάρων πιάτων, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο φρέσκα προϊόντα τοπικής παραγωγής από την αθωνική γη και την αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα. Οι δεκάδες συνδαιτημόνες απόλαυσαν μια εξαιρετική βραδιά, ενώ την επόμενη ημέρα παρακολούθησαν υψηλής ποιότητας μάθημα μαγειρικής με θέμα «ελληνικές μπρουσκέτες με ντάκο και φρέσκα μεσογειακά υλικά». 
Τόσο η ενότητα όσο και το φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν σε κλίμα απόλυτης ευφορίας στο καλοκαιρινό «Costa Costa beach bar & mini restaurant», όπου μεσογειακοί μεζέδες «παντρεύθηκαν» αρμονικά με πολύχρωμα cocktails βασισμένα στη χρήση σπιτικής μαρμελάδας και ντόπιου τσίπουρου!


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video