ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Προτάσεις για τη σωτηρία του ΟΑΕΕ


Σειρά ρεαλιστικών όσο προτάσεων, για τη σωτηρία του ΟΑΕΕ, καταθέτει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μαζί με άλλους οκτώ (8) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι είναι φύσει αδύνατον να εισπραχθούν τα χρέη των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ, που ανέρχονται σε 12 δις ευρώ και τονίζει ότι από τους 700.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, το 50% έχει σταματήσει να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές με αποτέλεσμα να έχει τεθεί και εκτός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. 
Ο κ. Κόνσολας θεωρεί ως λύση για τον ΟΑΕΕ την επανένταξη αυτών των ανθρώπων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και προτείνει:
α) Το πάγωμα και την κεφαλαιοποίηση των έως σήμερα οφειλών των ασφαλισμένων προκειμένου να μεταφερθούν σε μεταγενέστερο ασφαλιστικό χρόνο είτε να υπάρξει η δυνατότητα εξαγοράς ή καταβολής μειωμένης σύνταξης.
Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, η συγκεκριμένη πρόταση δεν δημιουργεί ελλείμματα ούτε θέτει σε κίνδυνο την καταβολή συντάξεων αλλά αντίθετα θα φέρει έσοδα από ασφαλισμένους που θα επανενταχθούν στο σύστημα και θα καταβάλουν εισφορές.
β) Τη σύνδεση του προσδιορισμού των εισφορών των ασφαλισμένων με το εισόδημά τους, το μοναδικό δίκαιο και ορθολογικό τρόπο καταβολής εισφορών σύμφωνα με τις δυνατότητες κάθε ασφαλισμένου.
γ) Τη δυνατότητα του ασφαλισμένου να επιλέγει ιδιωτικό φορέα είτε για την παροχή σύνταξης είτε για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ιατρικών υπηρεσιών, προκειμένου να μειωθεί και η οικονομική επιβάρυνση του ΟΑΕΕ και του ΕΟΠΥΥ.
Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει: «Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και δεν υιοθετηθούν αυτές οι ρεαλιστικές προτάσεις, ο ΟΑΕΕ οδεύει προς το απόλυτο αδιέξοδο.
Οι προτάσεις που κατέθεσα απαιτούν συνεννόηση και κοινωνική συμφωνία, συνιστούν πραγματικές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».
To κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς Κύριο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: «Λήψη άμεσων μέτρων και προτάσεις για τη διάσωση του ΟΑΕΕ»
Κύριε Υπουργέ,
Η λειτουργία του ΟΑΕΕ, βρίσκεται σε οριακό σημείο αφού ο οργανισμός αναγκάζεται, πλέον, να δανείζεται χρήματα από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών προκειμένου να είναι σε θέση να καταβάλει τις συντάξεις. Από τους 700.000 ασφαλισμένους, σχεδόν το 50% δεν πληρώνει τις εισφορές του ή βρίσκεται σε αδυναμία να τις καταβάλει. Όλοι αυτοί έχουν τεθεί εκτός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Αυτό σημαίνει ότι συσσωρεύονται διαρκώς χρέη που είναι μαθηματικά αδύνατο να αποπληρώσουν στο μέλλον αυτοί οι άνθρωποι. Σημαίνει, όμως, ότι συρρικνώνονται, δραματικά, οι πόροι του ΟΑΕΕ που προορίζονται για τις συντάξεις και την κοινωνική ασφάλιση. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ ανέρχονται σε 12 δις ευρώ, ποσό που είναι αδύνατον να αποπληρωθεί. Ταυτόχρονα, τα χρέη του ΟΑΕΕ υπερβαίνουν το 1 δις ευρώ. Εάν υπάρξει αύξηση ασφαλιστικών εισφορών το μόνο βέβαιο είναι ότι θα οδηγήσει και άλλους επαγγελματίες και ασφαλισμένους εκτός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και θα δημιουργήσει νέες οφειλές. Αντίθετα, η κατεύθυνση πρέπει να είναι η επανένταξη στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αυτών που οφείλουν σήμερα στον ΟΑΕΕ.
Είναι σαφές ότι χρειάζονται πλέον ρεαλιστικές προτάσεις και άμεσα μέτρα για να διασωθεί ο ΟΑΕΕ, πριν επέλθει το απόλυτο αδιέξοδο.
Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1. Εάν κυβέρνηση προτίθεται να υιοθετήσει το μέτρο του παγώματος και της κεφαλαιοποίησης των έως σήμερα οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και τη δυνατότητα μετατροπής της οφειλής σε ασφαλιστικό χρόνο ή εξαγοράς ή καταβολής μειωμένης σύνταξης. Το μέτρο αυτό δεν δημιουργεί ελλείμματα ούτε πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων.
2. Εάν η κυβέρνηση προτίθεται να υιοθετήσει έναν δίκαιο και ορθολογικό τρόπο προσδιορισμού των εισφορών συνδέοντας τις εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ με το εισόδημα τους.
3. Εάν κυβέρνηση προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ να επιλέγουν ιδιωτικό φορέα, είτε για τον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών και της περίθαλψης, είτε για τον τομέα συντάξεων, προκειμένου να μην καταβάλουν υποχρεωτικά εισφορές και για τους δύο τομείς αλλά και να μην επιβαρύνουν, οικονομικά, τον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video