ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Από τον Αριστοτέλη στη γαστρονομία, η Χαλκιδική έχει δυναμική παρουσία στην Ιταλία


- Ειδικό βραβείο στη Χαλκιδική από την Επιτροπή UNESCO! 

Στις 18-20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Πάδοβα της Ιταλίας η παγκόσμια έκθεση Πολιτιστικού Τουρισμού της UNESCO (World Heritage Tourism Expo 2015), το οποίο παρακολούθησαν 20.000 άτομα. Στο πλαίσιο της έκθεσης, στις 19 Σεπτεμβρίου, η Χαλκιδική τιμήθηκε με ειδικό βραβείο για την προσωπικότητα του Αριστοτέλη από την Επιτροπή της UNESCO. 
Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού στην Ιταλία, κ Ελένη Σαρηκώστα. 
Παράλληλα σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό περιοδικό LA AGENZIA DI VIAGGI, το κυριότερο περιοδικό που απευθύνεται σε γραφεία ταξιδιών, ταξιδιωτικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς οργανισμούς στην Ιταλία, πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση για τη Χαλκιδική και τον Αριστοτέλη.
Οι δράσεις προβολής όμως της Χαλκιδικής δε σταματούν εδώ. 
Η συνεργασία του Οργανισμού με το ιταλικό περιοδικό θα συνεχιστούν και το 2016 και θα εντατικοποιηθούν με δημοσιεύσεις που αφορούν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του έτους Αριστοτέλη και άρθρα για το θεματικό τουρισμό στη Χαλκιδική όπως συμφωνήσαμε με τους επικεφαλείς του LA AGENZIA DI VIAGGI, Roberta Rianna & Sandra Di Meo. 
Παράλληλα, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας παραγωγής της RAI International στην Χαλκιδική για την παραγωγή 5 επεισοδίων αφιερωμένα στον Αριστοτέλη και τον Μ. Αλέξανδρο. Στις 7-13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος των γυρισμάτων στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και την Πέλλα και αναμένετε να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο. 
Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ της RAI με θέμα: MONEY & ART στο οποίο η Χαλκιδική συμμετέχει μέσω των εικόνων του Αγ. Όρους και στο πλαίσιο της οργάνωσης προβολής του έτους Αριστοτέλη 2016 (2.400 χρόνια από τη γέννηση του), ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συνεργάζεται ξανά με τον διεθνή αναγνωρισμένο Ιταλό αρχαιολόγο, CARLO CASI από το περιοδικό ARCHEO και τη δημοσιογράφο, ALESSANDRO BARELLI του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου RAI International προκείμενου να αναδειχθούν και να προβληθούν οι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και τα ιστορικά μνημεία της Χαλκιδικής, όπως τα Αρχαία Στάγειρα, το θεματικό πάρκο του Αριστοτέλη, η Αρχαία Άκανθος κά. 
Κατά την επίσκεψη τους, η Ιταλική αποστολή είχε μία σειρά από συναντήσεις με τους υπεύθυνους των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων της Κεντρικής Μακεδονίας. 
Συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική συναντήθηκαν και πήραν συνέντευξη από τον υπεύθυνο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους , τον αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Παπαστάθη ενώ γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων καθώς και στην Αρχαία Άκανθο. Οι υπόλοιπες συναντήσεις περιελάμβαναν συνεντεύξεις με τη διευθύντρια και αρχαιολόγο κ Ελισάβετ Τσιγαρίδα, η οποία είναι υπεύθυνη των ανασκαφών στην αρχαία Όλυνθο και Διευθύντρια του Μουσείου Πέλλας καθώς και με την έφορο αρχαιοτήτων του νομού Σερρών και επικεφαλής των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης-Τύμβο Κάστα, αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη. 
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής προσβλέποντας στην περαιτέρω προβολή της περιοχής μέσω της παραγωγής ντοκιμαντέρ επενδύει σε αυτό και συνεχίζει τις πρωτοβουλίες που ξεκίνησε το Μάιο με το ντοκιμαντέρ με θέμα: MONEY & ART το οποίο θα προβληθεί σε Αυστραλία, Καναδά, Ελβετία, Βατικανό. 
Εκτός όμως από την προβολή του πολιτισμού και της ιστορίας της περιοχής, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής πραγματοποιεί δράσεις για την προώθηση της γαστρονομίας της περιοχής, προκειμένου να προωθήσει την περιοχή ως ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν. Το ιταλικό περιοδικό BELL’ EUROPA και οι ιταλοί δημοσιογράφοι STEFANIA CUBELLO – FRANCO COGOLI ήρθαν στη Χαλκιδική έπειτα από πρόσκληση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της υπεύθυνης του γραφείου ΔΣ στην Ιταλία προκειμένου να κάνουν ρεπορτάζ με θέμα: SLOW FOOD & NATURA από την Αμμουλιανή στο Άγιο Όρος. 
Οι Iταλοί δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη από τον Πάτερ Επιφάνειο, ο οποίος τους μύησε στα μυστικά και την παράδοση της μοναστηριακής κουζίνας ενώ ο ιταλός φωτογράφος είχε τη μοναδική ευκαιρία να φωτογραφήσει τον τρύγο στους αμπελώνες μέσα στο Άγιο Όρος! Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν και σε μικρούς παραγωγούς και φάρμες της περιοχής, ενώ δεν έλειψαν οι ντόπιες παραδοσιακές πίτες και τα φαγητά του νησιού μαγειρεμένα με πολύ αγάπη και κέφι από τις γυναίκες του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουλιανής.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video