ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Προσπάθεια για 12μηνο Τουρισμό στη Σαντορίνη


«Πρωταγωνίστρια στην τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας φιλοδοξεί να καταστεί η Σαντορίνη», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Ζώρζος στην εκδήλωση «Σαντορίνη, προορισμός όλο το χρόνο» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης υπό τη πρωτοβουλία του δήμου Θήρας, παρουσία της υπουργού αναπληρωτή Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του γενικού γραμματέα Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.
Ο κ. Ζώρζος ανέφερε ότι  "...οι φορείς του νησιού θα πρέπει να ασχοληθούν με το μέλλον του προορισμού, καθώς ο στόχος είναι η Σαντορίνη να είναι ψηλά στη λίστα των επιλογών των ξένων επισκεπτών.
Ενδεικτικό των πρωτοβουλιών των φορέων του νησιού είναι και η πρωτοβουλία για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Προς την κατεύθυνση αυτή,100 ξενοδοχεία του νησιού θα είναι ανοιχτά τον Χειμώνα, με τις εμπορικές μονάδες του νησιού να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια. Την ίδια στιγμή η Σαντορίνη συνδέεται καθημερινά με πέντε πτήσεις, ενώ η επικοινωνιακή της καμπάνια περιλαμβάνει δράσεις στις αγορές του εξωτερικού». 
Στην ομιλία της η Έλενα Κουντουρά υπογράμμισε ότι το " ...Το υπουργείο μας στηρίζει κάθε προσπάθεια που δημιουργεί οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική κοινωνία και κάθε δράση που προβάλλει την μοναδικότητα της Ελλάδας. Είμαι βέβαιη εξάλλου ότι η Σαντορίνη θα αποτελέσει παράδειγμα, ενθαρρύνοντας και άλλους προορισμούς να επενδύσουν στον 12μηνο τουρισμό".
Από την πλευρά του ο Γιώργος Χατζημάρκος σημείωσε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  στον Τουρισμό, υπογραμμίζοντας τις πολύ σημαντικές ενέργειες προβολής των νησιών που έχουν αναληφθεί".
Η ομιλία της κας Κουντουρά έχει ως εξής:
"Κύριε Δήμαρχε, 
Κυρίες και κύριοι, 
Ως αν. Υπουργός Τουρισμού στηρίζω απόλυτα ένα τέτοιο εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα για την ανάπτυξη του 12μηνου τουρισμού στο νησί, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. 
Και σας συγχαίρω κύριε Δήμαρχε, εσάς προσωπικά και το δημοτικό συμβούλιο, την περιφέρεια, τις επιχειρήσεις του νησιού, τους φορείς του τουρισμού και την τοπική κοινωνία, που με ζήλο και με υψηλές προσδοκίες ξεκινάτε το πρόγραμμα αυτό. 
Ο ελληνικός τουρισμός πηγαίνει μπροστά και πηγαίνει ψηλά. Σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, καταφέραμε φέτος και πετύχαμε ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και τουριστικών εσόδων: 
Περίπου 25,5 εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν φέτος την Ελλάδα ενισχύοντας την εθνική μας οικονομία με 14,5 δις ευρώ. Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για την επιτυχία αυτή, διότι εργαστήκαμε σκληρά και επίμονα όλη τη χρονιά. 
Συνεργαστήκαμε εντατικά με όλους τους φορείς τουρισμού της χώρας και όλες τις περιφέρειες. 
Σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε μία εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, που ήδη αποδίδει. 
Η στρατηγική μας, δυναμική και πολυμέτωπη, εφαρμόζεται ήδη πάνω σε έξι άξονες: 
· την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου 
· την διείσδυση σε νέες αγορές · τη θεσμοθέτηση και ανάπτυξη των θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού 
· την ενιαία προβολή και προώθηση του τουρισμού σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα 
· την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας και την ενδυνάμωση των υπηρεσιακών δομών του Υπουργείου 
· και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Και συνεχίζουμε με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, ώστε να πετύχουμε η Ελλάδα να εδραιωθεί ανάμεσα στους πέντε δημοφιλέστερους παγκόσμιους προορισμούς τα επόμενα χρόνια. 
Η αρχή, λοιπόν, έχει ήδη γίνει. 
Και σε αυτήν την χρονική στιγμή η Σαντορίνη, ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς, δεν επαφίεται μόνο στην αναγνωρισμότητά της, αλλά κάνει το επόμενο βήμα. 
Τα τελευταία χρόνια το νησί αξιοποιεί ιδανικά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα: τo μοναδικό φυσικό τοπίο, την ηφαιστειακή του ομορφιά, την αρχιτεκτονική του ιδιαιτερότητα, τους αρχαιολογικούς του χώρους, την μοναδική γαστρονομία και τους υπέροχους αμπελώνες με το φημισμένο Σαντορινιώτικο κρασί. 
 Προσελκύει και μπορεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα όλες τις εποχές του χρόνου. 
Συγκαταλέγεται στις πρώτες επιλογές των τουριστών παγκοσμίως, ως προορισμός για ζευγάρια και για γαμήλιες τελετές. 
Είναι ένας ονειρεμένος τόπος. 
Το ειδυλλιακό τοπίο, η ρομαντική ατμόσφαιρα που αποπνέει, η μοναδική θέα από την Καλντέρα και φυσικά το απίστευτο ηλιοβασίλεμα της Οίας ,το καλύτερο στον κόσμο, προσφέρουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία διακοπών. 
Οι υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις και υπηρεσίες προσελκύουν τουρισμό πολυτελείας, και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ακτογραμμή και τα κρυστάλλινα νερά, προσφέρεται για την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού, κρουαζιέρας και γιότινγκ. 
Και αυτή ακριβώς η προσφορά εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, είμαστε βέβαιοι ότι θα συντελέσει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία. 
Ο δωδεκάμηνος τουρισμός είναι ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν που: 
· Εξασφαλίζει τη συνεχιζόμενη λειτουργία επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στη μείωση της εποχιακής ανεργίας, ενισχύοντας τα έσοδα και τις θέσεις εργασίας 
· Προσελκύει ποιοτικού επιπέδου τουρίστες 
· Κινητοποιεί νέες επενδύσεις και οδηγεί σε αναβάθμιση των τουριστικών και των γενικών υποδομών 
· Βελτιώνει το επίπεδο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων 
Το υπουργείο μας στηρίζει κάθε προσπάθεια που δημιουργεί οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική κοινωνία και κάθε δράση που προβάλλει την μοναδικότητα της Ελλάδας. 
Είμαι βέβαιη εξάλλου ότι η Σαντορίνη θα αποτελέσει παράδειγμα, ενθαρρύνοντας και άλλους προορισμούς να επενδύσουν στον 12μηνο τουρισμό. 
Με αυτές τις σκέψεις, καλωσορίζω την έναρξη του προγράμματος και εύχομαι έναν καλό τουριστικά χειμώνα για το νησί".


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video