ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η κρίση στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας θα κοστίσει στην Αττάλεια 6,5 δισ. δολάρια


Σε κάθετη πτώση ο τουρισμός στο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου και πριν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τα τουρκικά F16, λόγω της ύφεσης στη Ρωσία, αφού η πλειοψηφία των τουριστών στην Αττάλεια είναι Ρώσοι Μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16, στον εναέριο χώρο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, η Μόσχα εξέδωσε μια σειρά απαγορεύσεων ως οικονομικά αντίποινα εις βάρος της Τουρκίας, όπως την απαγόρευση εισαγωγής ορισμένων αγροτικών προϊόντων, τις πτήσεις τσάρτερ από και προς την Τουρκία ακόμα και την απαγόρευση μεταγραφής Τούρκων ποδοσφαιριστών σε ομάδες της Ρωσίας, κατά την προσεχή μεταγραφική περίοδο. 
Υπό τον φόβο ότι οι οικονομικές κυρώσεις της Μόσχας θα έχουν σημαντικό αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία της Αττάλειας, ενός δημοφιλούς τουριστικού θέρετρου στη Μεσόγειο, που κατά κύριο λόγο προτιμούσαν οι Ρώσοι τουρίστες, μια ομάδα βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) από την Αττάλεια, έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου για το θέμα.
Οι βουλευτές Mustafa Akaydın, Çetin Osman Budak, Niyazi Nefi Kara και Devrim Kök, τόνισαν τις ολέθριες αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για τον τουρισμό και την γεωργία στην περιοχή τους ο αποκλεισμός των προϊόντων τους, αλλά και η οδηγία να μην επισκέπτονται πλέον οι Ρώσοι τουρίστες το τουριστικό θέρετρο στη νότια ακτή της Τουρκίας. 
Σύμφωνα με τους βουλευτές του CHP η κρίση μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να επιλυθεί «το συντομότερο δυνατό», αφού η ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία αναμένεται να κοστίσει έξι δισ. δολάρια στον τομέα του τουρισμού και 500.000 δολάρια στον αγροτικό τομέα. 
Ο Mustafa Akaydın δήλωσε ότι ο αποκλεισμός των αγροτικών προϊόντων από την Αττάλεια στην ρωσική αγορά θα δημιουργήσει τέτοια υπερπροσφορά, που το κράτος θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία και να τα μοιράσει σε άπορους πολίτες. 
Στη συνέντευξη Τύπου οι βουλευτές από την Αττάλεια υποστήριξαν ότι ήδη ο τουρισμός από την Ρωσία στην πόλη τους βρισκόταν σε πτώση το 2015, λόγω της ύφεσης στη Ρωσία και η Αττάλεια έχει χάσει το 25% των εσόδων της από τον τουρισμό μέσα στο τρέχον έτος, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων στη Ρωσία. 
ΠΗΓΗ: protothema.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video