ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χριστούγεννα στη Ζυρίχη

Το Δεκέμβριο ολόκληρη η ελβετική πόλη αποκτά μια ζεστή λάμψη, γεμίζει άρωμα κανέλας από το glühwein και χριστουγεννιάτικη μουσική. Υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές, ανοιχτά καταστήματα έως αργά το βράδυ, πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες σας περιμένουν για αξέχαστα Χριστούγεννα στη Ζυρίχη. 
Τι να δείτε και τι να κάνετε στη Ζυρίχη τα Χριστούγεννα: 
Η πιο εντυπωσιακή γιορτή ονομάζεται Lichterschwimmen και γίνεται κάθε χρόνο στις 18/12 στις 6 το απόγευμα. 800 μικρά πλωτά κεράκια ξεκινούν ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι από το Stadthausquai στον ποταμό Limmat. 
Στην πλατεία Weinplatz το γραφείο τουρισμού προσφέρει στους επισκέπτες ζεστό κρασί και ένα γλύκισμα. 
Το παραδοσιακό τσίρκο Conelli Christmas Circus προσφέρει σύγχρονες παραστάσεις με ακροβάτες και κλόουν, γεμάτες χρώματα και φαντασία. Λειτουργεί έως και 4/1 και θα πάτε με το τραμ στη στάση Bürkliplatz. 
Βρεθείτε σε μία από τις αγορές της πόλης για να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές αλλά και να μπείτε στο κλίμα των χριστουγέννων.Η πιο παραδοσιακή αγορά γίνεται στο γραφικό τετράγωνο Niederdorf στην παλιά πόλη. Θα βρείτε πολλούς πάγκους με προιόντα και αντικείμενα στις οδούς Niederdorfstrasse, Hirschenplatz και Rosenhof. Λειτουργεί έως τις 23/12. 
Στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό διοργανώνεται μια εντυπωσιακή αγορά Christkindlimarkt με φόντο το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο διακοσμημένο με κρυστάλους Swarovski.  
Πρόκειται για την μεγαλύτερη εσωτερική χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη και είναι ανοιχτή μέχρι τις 24/12. 
Επισκεφτείτε την αγορά στην Werdmühleplatz για να δείτε το χριστουγεννάτικο δέντρο που τραγουδάει! 
Πρόκειται για μια μικρή σκηνή που έχει σχήμα δέντρου, στην οποία τραγουδούν διάφορες χορωδίες τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα μέχρι τις 23/12.  
Ακόμα μια όμορφη υπαίθρια αγορά θα βρείτε μπροστά από το κτίριο της όπερας. Ονομάζεται Wienachtsdorf, έχει περίπου 100 πάγκους με το κτίριο της όπερας φωτισμένο και στολισμένο. Εκεί επίσης θα βρείτε και παγοδρόμιο.
Το εθνικό μουσείο της Ζυρίχης παρουσιάζει μια έκθεση από φάτνες μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου. Χειροποίητες παραδοσιακές φάτνες μαζί με εντυπωσιακές ξύλινες φιγούρες τις οποίες μάλιστα μπορείτε να αγοράσετε, εργαστήρια για τα παιδιά, χριστουγεννιάτικες ιστορίες για μικρούς και μεγάλους καθημερινά 10-5. 
Δοκιμάστε οπωσδήποτε φοντύ τυριού σε κάποιο από τα πολλά εξειδικευμένα εστιατόρια. Το μόνο που έχετε να αποφασίσετε είναι το είδος του τυριού που θα δοκιμάσετε!
Την παραμονή της πρωτοχρονιάς γίνεται η επική παρουσίαση των βεγγαλικών γύρω από τη λίμνη της Ζυρίχης. Κάθε χρόνο εκεί βρίσκονται περίπου 200.000 επισκέπτες από την Ελβετία αλλά και άλλες χώρες για να απολαύσουν το υπερθέαμα. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 8 με ποτά και γεύσεις από όλο τον κόσμο και κορυφώνονται με την έλευση της νέας χρονιάς και τη ρίψη πυροτεχνημάτων. 
Η καλύτερη οδός για ψώνια είναι η Bahnhofstrasse, στο κέντρο της πόλης.
Αμέτρητα φωτάκια στα δέντρα, στολισμένες βιτρίνες και χριστουγεννιάτικα δέντρα δημιουργούν εορταστική ατμόσφαιρα. 
tips
* Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης απέχει μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης και έχει άριστη σύνδεση με τα μμμ. 
* Κρατήστε κάποια χρήματα για να κάνετε αγορές στα Duty free του αεροδρομίου, είναι πραγματικά χωρίς ΦΠΑ! Θα βρείτε καπνό, ποτά, αρώματα
και καλλυντικά σε πολύ χαμηλές τιμές. 
* Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια όσο γίνεται πιο νωρίς για να βρείτε καλές τιμές






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video