ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ταξίδι στις Βρυξέλλες- Αξιοθεάτα, διαμονή, αγορές, φαγητό

Οι Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου, μια πόλη διάσημη για τα σοκολατάκια, τις τηγανητές πατάτες και την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τι να δείτε
Είναι το πιο κεντρικό και όμορφο σημείο της πόλης. Μια τεράστια πλατεία με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική που κάνει τον επισκέπτη να θέλει να την επισκεφτεί ξανά και ξανά! Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.
Θεωρείται  σύμβολο ολόκληρης της χώρας, μια εντυπωσιακή κατασκευή από τεράστιες σφαίρες που αναπαριστά την κυψελίδα ενός κρυστάλλου σιδήρου. Φτιάχτηκε για τη διεθνή έκθεση του 1958 και μπορείτε να το επισκεφτείτε και μέσα. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.
Ένα σχετικά μικρό άγαλμα έχει γίνει το σύμβολο της πόλης! Πρόκειται για ένα μπρούντζινο άγαλμα που απεικονίζει ένα αγόρι να κατουράει, αλλά πίσω του έχει μεγάλη ιστορία και μύθους. Δείτε εδώ περισσότερα. 
Το μουσείο των κόμικς - Comic strip
Ένα μουσείο για τους λάτρεις των κόμικς, με πολλά στοιχεία για τα  Στρουμφάκια, τον Τεν Τεν και άλλα διάσημα βελγικά κόμικ. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ
Σε αυτό το μουσείο με περισσότερα από 400 διαφορετικά αυτοκίνητα, ζωντανεύει η ιστορία του αυτοκινήτου από το 1886 έως το 1970. 
Έχει την μεγαλύτερη συλλογή δεινοσαύρων στην Ευρώπη και πραγματικά αξίζει να το επισκεφτείτε. 
Σε αυτό το πάρκο θα δείτε όλα τα αξιοθέατα της Ευρώπης αλλά σε μινιατούρες. Πολύ εντυπωσιακό για μικρούς και μεγάλους. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Το ευρωπαϊκό τετράγωνο
Περιλαμβάνει τo Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (υπάρχει και τμήμα επισκεπτών με αναμνηστικά δωρεάν δωράκια) και το κτίριο της Κομισιόν. 
Parc du Cinquantenaire
Το μεγαλύτερο πάρκο στην πόλη, με την εντυπωσιακή και πελώρια αψίδα. 
Περιοχή Sablon  
Μια όμορφη περιοχή πάνω στο λόφο, με υπέροχη θέα προς την πόλη. 
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης, αφιερωμένο στην σοκολάτα και την ιστορία της. 
Άλλα μουσεία που ίσως σας ενδιαφέρουν (πατώντας πάνω σε κάθε όνομα θα μεταφερθείτε στην ανάλογη διεύθυνση για περισσότερες πληροφορίες):
Musée Fin-de-Siècle  - Πινακοθήκη
Ηorta- Το μουσείο του διάσημου αρχιτέκτονα Victor Horta
BELvue- Ένα μουσείο για το Βέλγιο

Αν είστε στις Βρυξέλλες με παιδιά, σίγουρα θα ενθουσιαστούν με το πάρκο με τις τεράστιες νεροτσουλήθρες Oceade.

Δύο πολύ εντυπωσιακά κτίσματα, αυθεντικής ασιατικής αρχιτεκτονικής με συλλογές από ασιατικά αντικείμενα. Δείτε περισσότερα εδώ
Galeries Royales Saint- Hubert
Μια πολύ εντυπωσιακή στοά με καταστήματα κι εστιατόρια, φτιαγμένη το 1846. 
Αγορές
Στους δρόμους γύρω από την Grand Place θα βρείτε πολλά καταστήματα με σοκολάτες και σοκολατάκια.
Για καταστήματα με γνωστές αλυσίδες ενδυμάτων, θα πάτε στην Rue Neuve. Είναι ένας πλακόστρωτος δρόμος πολύ κοντά στην Grand Place. 

Εκεί βρίσκεται τo μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο είναι το City 2, με περισσότερα από 100 καταστήματα.
Υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, το Woluwe shopping Center, με 130 καταστήματα.   
Για τα ακριβά καταστήματα-μπουτίκ, πρέπει να πάτε στην λεωφόρο Louise. 
Διαμονή
Οι Βρυξέλλες έχουν πάρα πολλά ξενοδοχεία, όλων των κατηγοριών και μπορείτε εύκολα να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, κοιτώντας τις βαθμολογίες και τα σχόλια άλλων ταξιδιωτών στο booking
Μετακινήσεις
Το αεροδρόμιο συνδέεται με το κέντρο της πόλης με τρένο. Τα τρένα αναχωρούν κάθε 15 λεπτά με προορισμό τους τρεις κεντρικούς σταθμούς Brussels-Nord, Brussels-Central και Brussels-Midi. Η διάρκεια της διαδρομής είναι 17 λεπτά και το εισιτήριο μιας διαδρομής στοιχίζει 4,50 ευρώ ή 6 ευρώ αν αγοραστεί μέσα στο τρένο.
Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε ταξί. Καλύτερα είναι να κλείσετε από πριν για να έχετε στάνταρ τιμή (36 ευρώ με προορισμό το ξενοδοχείο σας). Ο οδηγός θα σας περιμένει με ταμπέλα με το όνομα σας μόλις φτάσετε. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ
Για τις μετακινήσεις σας μέσα στην πόλη θα χρησιμοποιήσετε μετρό, λεωφορείο και τραμ. Το εισιτήριο μιας διαδρομής στοιχίζει 2,10 ευρώ και 2,50 αν αγοραστεί μέσα στο όχημα. Υπάρχουν και κάρτες 5 διαδρομών (8 ευρώ), 10 διαδρομών (14 ευρώ) και ημερήσιο εισιτήριο (7,5 ευρώ). Περισσότερο εξυπηρετούν οι κάρτες πάντως. 
Υπάρχει το λεωφορείο Hop-on Hop-off που καλύπτει τα περισσότερα ενδιαφέρονται σημεία στην πόλη. Στοιχίζει 23ευρώ για 1 μέρα ή 3οευρώ για 2 μέρες. Περισσότερα εδώ.  
Εκδρομές
Επισκεφτείτε την μεσαιωνική πόλη Μπριζ, μια πόλη βγαλμένη από παραμύθια! Διαβάστε αναλυτικά εδώ
Κοντινή και όμορφη πόλη η Leuven που σας παρουσιάζουμε εδώ

tips
* Αν θέλετε να επισκεφτείτε αρκετά μουσεία, κοιτάξτε τι περιλαμβάνει η Brussels Card (έχει πολλά μουσεία με δωρεάν είσοδο και σημαντικές εκπτώσεις). Δείτε αναλυτικά εδώ



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video