ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη στο αλατωρυχείο Wieliczka

Δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα, είναι το δεύτερο παλαιότερο αλατωρυχείο στην Ευρώπη και αποτελεί πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. 
Βρίσκεται 10 χλμ μακριά από την Κρακοβία στην Πολωνία. Το 1950 μετατράπηκε σε μουσείο και προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Η ξενάγηση διαρκεί 2 ώρες, γίνεται μόνο με συνοδεία ξεναγού και καλύπτει απόσταση περίπου 2 χλμ. 


Εκτείνεται σε εννέα υπόγεια επίπεδα που φτάνουν τα 327 μέτρα σε βάθος. Περιλαμβάνει λίμνες, περισσότερες από 2000 αίθουσες και στοές μήκους 300χλμ, λαξεμένες πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού. 
Το Μουσείο αποτελεί το σπουδαιότερο αξιοθέατο. Βρίσκεται στον τρίτο όροφο σε βάθος 130 μέτρων και φιλοξενεί εντυπωσιακά έργα τέχνης από αλάτι που έφτιαχναν οι εργάτες. 
Ξεχωρίζει επίσης ο υπόγειος καθεδρικός ναός της ευλογημένης Κίνγκα, φτιαγμένος από 20.000 τόνους συμπαγούς αλατιού.  Εντυπωσιακό είναι το παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, σε στυλ μπαρόκ, με αγάλματα και παραστάσεις όλα φτιαγμένα από αλάτι. 
Η ξενάγηση ξεκινά κατεβαίνοντας 380 σκαλιά και σε βάθος 64 μέτρων. Οι επισκέπτες βλέπουν πολλά δωμάτια, υπόγειες λίμνες και μνημεία από αλάτι. Κατεβαίνουν μέχρι και 135 υπογείως και ανεβαίνουν με ασανσέρ. 
Πρόσβαση
- Με το λεωφορείο 304 από το εμπορικό κέντρο Galeria Krakowska. Αποβίβαση στη στάση Wieliczka Kopalnia Soli.
- Με τρένο από τον κεντρικό σταθμό Dworzec Główny και αποβίβαση στη στάση Wieliczka Rynek Kopalnia. 
- Με οργανωμένη εκδρομή από το κέντρο της πόλης. Δείτε αναλυτικές λεπτομέρειες εδώ
 
 
Ωράριο
Απρίλιος-Οκτώβριος 7:30 - 19:30
Νοέμβριος-Μάρτιος 8:00- 17:00 (Μέχρι τις 6 το απόγευμα για την περίοδο 26/12- 4/1). 
Μπορείτε να γευματίσετε στο εστιατόριο που βρίσκεται 125 μέτρα υπογείως! 
tips
* H θερμοκρασία είναι σταθερή στους 14 βαθμούς όλο το χρόνο. Οπότε ακόμα και το καλοκαίρι, πρέπει να ντυθείτε χειμωνιάτικα!!
* Τα άνετα παπούτσια επιβάλλονται, καθώς συνολικά οι επισκέπτες κατεβαίνουν 800 σκαλιά.Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video