ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΣΕΤΕ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Καταστρέφεται ο Τουρισμός αν αυξηθεί ο Φ.Π.Α. 120% !!!


- Θα χαθούν 200.000 θέσεις εργασίας
- Ο Μοσκοβισί επιβεβαιώνει ότι αναμένει συμφωνία για αύξηση του ΦΠΑ

Καταστροφικές συνέπειες θα έχει για την ελληνική οικονομία, τον ελληνικό τουρισμό και τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, η κατά 120% αύξηση του Φ.Π.Α., σύμφωνα με τις ως τώρα διαρροές, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στην οποία συνοδευόταν από τον Γιάννη Ρέτσο και το Γιώργο Βερνίκο.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έκανε λόγο για "ανήκεστο βλάβη", λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αν ικανοποιηθεί η απαίτηση των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ της τάξης του 120%, αυτό θα σημαίνει ότι ο τουρισμός θα βγει εκτός ανταγωνισμού και θα υποστεί τεράστια, ίσως και ανήκεστο βλάβη". 
«Η δική σας επιτυχία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι μία επιτυχία για τον τόπο, που την έχει πολύ ανάγκη η ελληνική οικονομία» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, νωρίτερα, το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στο Προεδρικό Μέγαρο. 
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: «Η διαπραγμάτευση που γίνεται είναι ουσιαστική. Και πρέπει να είναι ουσιαστική, γιατί βοηθάει και την προσπάθεια που εσείς κάνετε. Και η φωνή η δική σας είναι πολύ επιβοηθητική για τη διαπραγμάτευση, γιατί εσείς γνωρίζετε την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας. Ιδιαίτερα στον τομέα σας». 
Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη για δύο λόγους: «Πρώτον, γιατί έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά προετοιμασίας σε συνεργασία και με την αρμόδια υπουργό, αλλά και γιατί η δική σας επιτυχία, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι μία επιτυχία για τον τόπο, που την έχει πολύ ανάγκη η ελληνική οικονομία» και διαβεβαίωσε: «Όσο μπορούμε θα συμβάλουμε, να είστε βέβαιοι, και εγώ προσωπικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου». 
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο τουρισμός έχει «σηκώσει» μανίκια και πρόσθεσε: «Στηρίζει την προσπάθειά σας, την προσπάθεια του πρωθυπουργού να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές. Θα βάλουμε πλάτη στο μέτρο του δυνατού να στηρίξουμε, ώστε ο τελευταίος πυλώνας που λειτουργεί, να βοηθήσει όσο μπορεί, με στόχο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Να πάμε ακόμη πιο καλά. Αρκεί, βέβαια, να βοηθηθούμε και στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, που ζητούν υπέρογκες αυξήσεις στον ΦΠΑ που μας κάνουν μη ανταγωνιστικούς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα βάλουμε πλάτη. 
Σας το υποσχόμαστε».  
Δήλωση Ανδρέα Ανδρεάδη
Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Συμμεριζόμαστε και συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια που κάνει ο Πρωθυπουργός για να κλείσει η συμφωνία με τους Εταίρους. 
Το σύνολο του τουριστικού τομέα είναι παρόν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Εξηγήσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτό που ήδη γνωρίζει και εκείνος, όπως και ο Πρωθυπουργός, ότι ο τουρισμός που είναι το βασικό εθνικό μας προϊόν και κύριος μοχλός για να διατηρηθεί η χώρα όρθια αλλά και να αναπτυχθεί στο μέλλον, είναι εθνική ανάγκη να παραμείνει εντός του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού. Και εξηγούμαι: 
Ο ΦΠΑ που αφορά στο εξαγόμενο πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει κατά 75% διαμονή και 25% εστίαση, πρέπει να κινείται στο Μ.Ο. των βασικών ανταγωνιστριών χωρών, δηλαδή, της Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Κύπρου. 
Αν ικανοποιηθεί η απαίτηση των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ της τάξης του 120%, αυτό θα σημαίνει ότι ο τουρισμός θα βγει εκτός ανταγωνισμού και θα υποστεί τεράστια, ίσως και ανήκεστο βλάβη. 
Το ότι θα εφαρμοστεί από Οκτώβριο δεν σημαίνει τίποτα γιατί τα πακέτα της επόμενης τουριστικής περιόδου τώρα σχεδιάζονται και πωλούνται. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μεγαλύτερη βλάβη δεν θα γίνει στις μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως φαντάζονται κάποιοι, αλλά θα τσακίσει τις επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους που είναι έρμαια των touroperatorsκαι τις μικρές επιχειρήσεις που ζουν από τη δευτερογενή τουριστική αλυσίδα του τουρισμού. Αυτές είναι αδύνατον να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα χαθούν περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας από το 2016 και μετά. Πρόκειται για ένα τεράστιο υφεσιακό μέτρο στο οποίο οι δανειστές οδηγούν τη χώρα καταστρέφοντας τον τελευταίο όρθιο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Όπως σας είπα και στην αρχή, είμαστε αλληλέγγυοι και θετικοί με τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού και επειδή το πρόβλημα δεν είναι η αύξηση του ΦΠΑ αλλά η εισπραξιμότητα του, δεσμεύτηκα προσωπικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού έχουν έτοιμο σχέδιο. Θα εντοπίσουμε και θα καταγγείλουμε κάθε παράνομο κατάλυμα και θα εισπράξουμε στο 100% το ΦΠΑ μέσω των καρτών.» 

Ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαιώνει στη Μαρία Σπυράκη ότι αναμένει να επέλθει συμφωνία για αύξηση στον ΦΠΑ. 
Σε απάντησή του σε ερώτηση της ευρωβουλευτού σχετικά με τις εξαιρέσεις κατά την εφαρμογή Φ.Π.Α. σε ειδικές γεωγραφικές περιοχές, όπως τα νησιά του Αιγαίου, ο Επίτροπος Οικονομικών υποστηρίζει ότι "ο περιορισμός του πεδίου εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και των απαλλαγών αναμένεται να περιορίσει ενδεχόμενες στρεβλώσεις της αγοράς, να διευκολύνει την είσπραξη των φόρων και να συμβάλει στη βελτίωση των ποσοστών συμμόρφωσης." 
Παράλληλα, ο Πιερ Μοσκοβισί συστήνει μέτρα για τη στήριξη των νησιών και των μειονεκτουσών περιοχών που "θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικότερα και λιγότερο δαπανηρά", τα οποία, ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα ετοιμάσει ως αντίβαρο στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. 
Ολόκληρη η απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη έχει ως εξής: 
 «Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά και την εφαρμογή της οδηγίας ΦΠΑ[1], συμπεριλαμβανομένων των κάτω του 15 % συντελεστών. Η αποδοτικότητα του ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι μία από τις χαμηλότερες στην ΕΕ: παρουσιάζει εισπρακτικό κενό της τάξεως του 33 %, περίπου, των εσόδων, λόγω της ύπαρξης σωρείας μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και της χορήγησης εκτεταμένων απαλλαγών για ειδικές γεωγραφικές περιοχές, κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως επίσης και λόγω των ευρέως διαδεδομένων πρακτικών αποφυγής της δήλωσης των πραγματικών μεγεθών και μειωμένης είσπραξης. Ο περιορισμός του πεδίου εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών και των απαλλαγών αναμένεται να περιορίσει ενδεχόμενες στρεβλώσεις της αγοράς, να διευκολύνει την είσπραξη των φόρων και, επίσης, να συμβάλει στη βελτίωση των ποσοστών συμμόρφωσης. Οι κυριότερες παρεκκλίσεις των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ απαριθμούνται στο έγγραφο σχετικά με τους συντελεστές ΦΠΑ που εφαρμόζονται στα κράτη μέλη της ΕΕ και το οποίο είναι διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο της Επιτροπής[2]. Οι συντελεστές απαριθμούνται ρητά στην οδηγία ΦΠΑ. Η Επιτροπή δεν έχει την αρμοδιότητα να χορηγεί παρεκκλίσεις σε περιπτώσεις που δεν προβλέπονται από τους εν λόγω κανόνες. Άλλα μέσα, εκτός των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικότερα και λιγότερο δαπανηρά για τη στήριξη μειονεκτουσών περιφερειών. Επί παραδείγματι - και αυτό μπορεί να γίνει με την υποστήριξη των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων - η ολοκλήρωση των βασικών υποδομών, με την επακόλουθη βελτίωση της προσβασιμότητας και της επικοινωνίας, καθώς και η παροχή δημόσιων υπηρεσιών στους κατοίκους, όπως υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης, καθώς και η λήψη μέτρων για την αύξηση της ελκυστικότητας και η πραγματοποίηση επενδύσεων για την τόνωση των οικονομικών δραστηριοτήτων, συνιστούν δυνητικά μέσα στήριξης των μειονεκτουσών περιοχών, με περισσότερο βιώσιμο τρόπο απ’ ό,τι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video