ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη στην Ainola, το σπίτι του Sibelius στη Φινλανδία

Βρίσκεται λίγο έξω από τη φιλανδική πρωτεύουσα και είναι το σπίτι που έζησε ο εθνικός συνθέτης της χώρας.
Η περιοχή είναι πανέμορφη και αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη για να δείτε το υπέροχο σπίτι αλλά να πάρετε μια γεύση από φινλανδική λίμνη.
Λίγα λόγια για τον συνθέτη
Ο Γιαν Σιμπέλιους είναι ο εθνικός συνθέτης της Φινλανδίας. Άρχισε να σπουδάζει νομικά, αλλά γρήγορα τα παράτησε και άρχισε μουσικές σπουδές στο Ελσίνκι και μετά στο Βερολίνο και στη Βιέννη. Τα έργα του αρχικά ήταν εμπνευσμένα από τη γερμανική μουσική, γρήγορα όμως στράφηκε προς τους μύθους της πατρίδας του και έγινε το σύμβολο του φινλανδικού εθνικισμού. Το 1892 έγραψε το συμφωνικό του ποίημα «Κούλεβρο», για το οποίο πήρε ισόβια επιχορήγηση από τη φινλανδική κυβέρνηση. Σπουδαία έργα του είναι οι 7 συμφωνίες του, τα συμφωνικά ποιήματά του: «Μια σάγα»«Καρελία»«Ο κύκνος της Τουονέλας»«Φινλανδία», με το οποίο ο Σιμπέλιους έγινε γνωστός σ' όλο τον κόσμο. 
Το 1904 αποσύρθηκε σ' ένα υπέροχο σπίτι στις όχθες της λίμνης Tuusula στην πόλη Järvenpää, όπου συνέθεσε τα πιο πολλά κομμάτια του.
 
 
Το σπίτι ονομάζεται Ainola, που σημαίνει η γη της Aino, όπως λεγόταν η σύζυγος του μουσικού. Έχει αρκετά δωμάτια, τα οποία έχουν παραμείνει σχεδόν όπως ήταν όταν ζούσε εκεί η οικογένεια του συνθέτη. 
Αυτό που ξεχωρίζει σίγουρα είναι το πιάνο του Σιμπέλιους, όπου σύνθετε πολλές μελωδίες.

   
Στιγμιότυπα από τη ζωή της οικογένειας στο σπίτι
   
 Η αγαπημένη του ασχολία φυσικά!
Στον κήπο υπάρχει ο τάφος του συνθέτη (πέθανε το 1957) και της συζύγου του που πέθανε μετά από 12 χρόνια. Οι 5 κόρες τους πούλησαν το σπίτι στο κράτος και τώρα πια λειτουργεί σαν μουσείο. 
Πως θα πάτε
Το σπίτι είναι ανοιχτό από Μάιο ως το Σεπτέμβριο, Τρίτη-Κυριακή και το εισιτήριο στοιχίζει 7 ευρώ. Για να πάτε εκεί, μπορείτε να πάρετε λεωφορείο από το κεντρικό σταθμό του Ελσίνκι με κατεύθυνση προς Javernpaa και να ζητήσετε από τον οδηγό τη στάση Ainola. Το σπίτι είναι "κρυμμένο" μέσα σε δέντρα και δεν φαίνεται από το δρόμο. Υπάρχει όμως πινακίδα που δείχνει την κατεύθυνση. 
 
 
Ο συνθέτης είχε δύο απαιτήσεις από τον αρχιτέκτονα: Να υπάρχει ένα γραφείο με θέα στη λίμνη και ένα πράσινο τζάκι στην τραπεζαρία. Δεν είχε εγκατασταθεί δίκτυο ύδρευσης στο σπίτι γιατί ο ίδιος δεν ήθελε να τον ενοχλεί κανένας θόρυβος την ώρα που δούλευε. Υπήρχε όμως από την αρχή ηλεκτρισμός και τηλέφωνο. 
 
Τα δωμάτια έχουν θέα στην πανέμορφη λίμνη!

Στο εσωτερικό του σπιτιού δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες. Μπορείτε όμως να αγοράσετε κάρτ ποστάλ από το μικρό μαγαζάκι που υπάρχει εκεί. Οι φωτογραφίες από τα δωμάτια είναι από το website www.sibelious.fi.
 
 
Το δωμάτιο με το εντυπωσιακό πράσινο τζάκι και το γραφείο του
   
Η βιβλιοθήκη και η κουζίνα
  
Το γραφείο του Σιμπέλιους και το πιάνο του
Μετά την επίσκεψη σας στο σπίτι μπορείτε να πάτε στην Κοντινή πόλη Javernpaa, μια μικρή αλλά όμορφη πόλη στις όχθες της λίμνης. 
Έχει πολλά εστιατόρια και καφετέριες για να καθίσετε. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη λίμνη και να κάνετε βόλτες εκεί. 
Ο εντυπωσιακός πίδακας
H λίμνη με τα νούφαρα
tips
* Επισκεφτείτε την πόλη Jarvenpaa, είναι περίπου 5 λεπτά με το λεωφορείο από το σπίτι του Σιμπέλιους. Από εκεί μπορείτε να γυρίσετε στο Ελσίνκι με λεωφορείο ή τρένο.
Το Ελσίνκι είναι από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες που έχουμε επισκεφτεί. Δείτε κι άλλες αναρτήσεις μας  εδώ για να καταλάβετε περισσότερα. 
* Τα ξενοδοχεία της πόλης



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video