ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι 10 καλύτερες πόλεις για την παραμονή πρωτοχρονιάς!

1. Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
Η Νέα Υόρκη έχει μοναδική ατμόσφαιρα και εντυπωσιακή κοσμοσυρροή στην διάσημη πλατεία Times Square κάθε χρόνο, την παραμονή πρωτοχρονιάς το βράδυ. Μια πελώρια κρυστάλλινη μπάλα κατεβαίνει μετρώντας αντίστροφα την αλλαγή του χρόνου, ενώ νωρίτερα γίνονται μουσικές συναυλίες. Αν προτιμάτε κάτι πιο ήσυχο, μπορείτε να δειπνήσετε σε κάποιο εστιατόριο με θέα την πλατεία - πρέπει βέβαια να έχετε κάνει κράτηση από νωρίς- ή να κάνετε μια κρουαζιέρα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, από όπου θα έχετε όμορφη θέα των πυροτεχνημάτων από το Liberty island. 



2. Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Μπορεί το Ρίο να είναι γνωστό για το καρναβάλι, ωστόσο είναι πάνω πάνω στη λίστα με τα ωραιότερα μέρη για την πρωτοχρονιά. Ο λόγος είναι ότι στην διάσημη παραλία Copacabana διοργανώνεται το μεγαλύτερο πάρτι στον κόσμο, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερο από 2 εκατομμύρια άνθρωποι. Ονομάζεται Reveillon, και είναι μια βραζιλιάνικη γιορτή που συνδυάζει θρησκευτικά και παραδοσιακά στοιχεία. Οι ντόπιοι φορούν άσπρα ρούχα, για καλή τύχη, και ρίχνουν λουλούδια στον ωκεανό ως δώρο στην Yemanjá, τη βασίλισσα της θάλασσας. Η γιορτή περιλαμβάνει πολύ μουσική και εντυπωσιακά βεγγαλικά στην αλλαγή του χρόνου. 

3. Σίδνεϊ, Αυστραλία
Είναι ιδανικός προορισμός για την αλλαγή του χρόνου για δύο λόγους: 1) εξαιτίας της τοποθεσίας, είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που υποδέχεται τη νέα χρονιά και 2) επειδή στο Σίδνεϊ γίνεται η μεγαλύτερη εκτόξευση φωτοβολίδων στον κόσμο, στις 9 το βράδυ και φυσικά ακριβώς στα μεσάνυχτα. Και όλα αυτά με φόντο το εντυπωσιακό λιμάνι με τη γέφυρα και το κτίριο της όπερας. Περισσότερο από 1 εκατομμύριο άνθρωποι παρακολουθούν το παραθαλάσσιο σώου με ακροβατικά, φωτάκια και φωτισμένα καραβάκια στο λιμάνι. 

4. Εδιμβούργο, Σκωτία
Hongmanay σημαίνει η τελευταία μέρα του χρόνου, αλλά η γιορτή στο Εδιμβούργο κρατά 3 μέρες! Κονσέρτα και πάρτι στους δρόμους της πόλης, με το μοναδικό Kelidh, παραδοσιακό κέλτικο πάρτι. Τα μεσάνυχτα με την αλλαγή της χρονιάς 4,5 τόνοι βεγγαλικών εκτοξεύονται πάνω από το επιβλητικό κάστρο, ενώ οι γιορτές συνεχίζονται όλη μέρα την Πρωτοχρονιά. 

5. Λονδίνο, Μεγ. Βρετανία
Σημείο αναφοράς για την παραμονή πρωτοχρονιάς το Big Ben και γενικά η περιοχή γύρω από αυτό, στις όχθες του Τάμεση. Μόλις το διάσημο ρολόι χτυπήσει 12 το βράδυ, ένα 10λεπτο σώου με βεγγαλικά από το London Eye, το κοινοβούλιο και τον ουρανοξύστη Shard, φωτίζει τη λονδρέζικη νύχτα. To πάρτι φυσικά συνεχίζεται όλο το βράδυ, ενώ ανήμερα των πρωτοχρονιά γίνεται μια πολύχρωμη παρέλαση στο κέντρο της πόλης. 

6. Hong Kong, Κίνα
Η πόλη γεμάτη ουρανοξύστες γεμίζει λάμψη και φώτα με τα βεγγαλικά- τα καλύτερα, αφού οι Κινέζοι εξειδικεύονται- που πέφτουν στην αλλαγή του χρόνου. Αποκορύφωμα το τελευταίο πυροτέχνημα, ένας δράκος που χορεύει στον ουρανό. Η γιορτή ξεκινά το απόγευμα στο λιμάνι Victoria, με τους ντόπιους να συμμετέχουν σε πάρτι που γίνονται σε ταράτσες και βάρκες. 

7. Βερολίνο, Γερμανία
Η γερμανική πρωτεύουσα έχει τη φήμη της πόλης του πάρτι όλο το χρόνο πόσο μάλλον της παραμονής της πρωτοχρονιάς. Το κεντρικό σημείο της γιορτής είναι το "party mile", 2 χλμ με μπαρ, πάγκους με διεθνές φαγητό, σόου με λέιζερ, γιγαντοοθόνες, σκηνές πάρτι, μουσικές σκηνές και ακόμα περισσότερα γύρω από  την πύλη του Βραδεμβούργου. Μετά τη ρίψη των βεγγαλικών τα μεσάνυχτα, το πλήθος πηγαίνει για χορό μέχρι το πρωί! Ενώ την επόμενη μέρα ακολουθεί αγώνας δρόμου μήκους 4 χλμ.

8. Λας Βέγκας, Η.Π.Α

Περισσότεροι από 300.000 ταξιδιώτες καταφθάνουν στην πρωτεύουσα των πάρτι για την βραδιά της παραμονής, όπου το κέντρο της πόλης -απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων- μετατρέπεται σε ένα γιγάντιο πάρτι με μπάντες, πυροτεχνήματα και σόου με λέιζερ. Τα μεσάνυχτα βεγγαλικά εκτοξεύονται από εφτά ταράτσες στο κέντρο της πόλης, τα οποία φαίνονται είτε βρίσκεστε στον δρόμο ή σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου. 

9. Μπαχάμες, Καραϊβική
Αγαπημένος προορισμός για Χριστούγεννα στις εξωτικές αμμουδιές! Την παραμονή της πρωτοχρονιάς οι ντόπιοι παρακολουθούν την παρέλαση Junkanoo και καταλήγουν σε ανεπίσημες συγκεντρώσεις στην παραλία μέχρι τα μεσάνυχτα. Τότε φυσικά τα βεγγαλικά φωτίζουν εντυπωσιακά τα νησιά. Ανήμερα την πρωτοχρονιά, γίνονται παρελάσεις με πολύχρωμα κοστούμια και μουσική που θυμίζουν μάλλον καρναβάλι!  

10. Νέα Ορλεάνη, Η.Π.Α
Το κυρίως γεγονός είναι το 15λεπτο σόου με πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό Mississippi, μαζί με το "Fleur de Lis drop", όπου το "μωρό της νέας χρονιάς" πέφτει από την ταράτσα του Jax Brewery στην πλατεία Jackson. Φυσικά η βραδιά συνεχίζεται με το πλήθος να κατευθύνεται στην οδό Bourbon και το Latin quarter, όπου η μουσική ακούγεται δυνατά από τα μπαρ, και οι δρόμοι είναι γεμάτοι κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Πηγή λίστας: fodors
Επιμέλεια κειμένων- διαμόρφωση: traveltipsgr.blogspot.com


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video