ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βόλτα στην μποέμ συνοικία του Βελιγραδίου (Skadarlija)

Skadarlija - Скадарлија-, είναι η μποέμ συνοικία στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας. Βρίσκεται στην παλιά πόλη του Βελιγραδίου, που αν και πολύ μικρότερη, θυμίζει την Μονμάρτρη του Παρισιού. 


Βρίσκεται περίπου 300 μέτρα κάτω από την πλατεία Republic. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πλακόστρωτο δρόμο, με μήκος μόλις 400 μέτρα.Ονομάζεται Skadarska και είναι η δεύτερη πιο διάσημη οδός - μετά την Knez Mihailova- στο Βελιγράδι. 
Η ιστορία αυτής της γειτονιάς ξεκινά κάπου γύρω στο 1830, όταν εκεί εγκαταστάθηκαν τσιγγάνοι στα εγκαταλειμμένα χαρακώματα. Για αυτό και λεγόταν το τσιγγάνικο τετράγωνο μέχρι το 1872. 
Κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα, άρχισε να παίρνει μποέμ χαρακτήρα με τα ανάλογα κτίρια που χτίστηκαν εκεί. 
Στην περιοχή φτιάχτηκαν παραδοσιακά καφενεία, ταβέρνες και μικρά ξενοδοχεία. Από εκεί περνούσαν πολλοί καλλιτέχνες, ποιητές και συγγραφείς. 
Το εστιατόριο Tri šešira, δηλαδή τρία καπέλα, είναι από τα πιο παλιά που διατηρούνται ακόμα και σήμερα. 
Το καλοκαίρι είναι η πιο ζωντανή περιοχή της πόλης, με πολλούς μουσικούς και μπάντες, ηθοποιούς με παραδοσιακές σέρβικες φορεσιές και υπαίθριους ζωγράφους. Τα εστιατόρια έχουν καρέκλες έξω και σερβίρουν παραδοσιακή σέρβικη κουζίνα. 
 
Μάλιστα όταν ξεκινά η θερινή περίοδος γίνεται μια γιορτή όπου τοποθετείται η μποέμικη σημαία με τη συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών. 
Τα μαγαζιά και τα εστιατόρια  είναι ανοιχτά όλο το χρόνο και αξίζει κάποιος να επισκεφτεί τη γειτονιά ακόμα και το χειμώνα, όπως κάναμε εμείς. 
Τα περισσότερα κτίρια σήμερα έχουν πολλά σημεία που είναι ζωγραφισμένα. 
Μάλιστα είναι τόσο όμορφα που δεν μπορείς εύκολα να διακρίνεις τα πραγματικά από τα ζωγραφιστά παράθυρα! 
Τα ωραιότερα κτίρια βρίσκονται προς το τέλος του δρόμου
Ακόμα και παράθυρα που φαίνεται να ανοίγουν είναι στην πραγματικότητα απλά ζωγραφιά!
Ο φράχτης και η λάμπα ζωγραφισμένα στην πρόσοψη αυτού του κτιρίου
Στις ταμπελίτσες αναφέρονται πλακόστρωτες περιοχές από διάφορα μέρη, και φυσικά δεν μπορούσε να λείπει η Πλάκα! 
 
Κτίρια με έντονα και διαφορετικά χρώματα, σε κάποια από τα οποία υπάρχουν επιγραφές στα σέρβικα, πιθανότατα με τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους. 
To κάθε κτίσμα έχει το δικό του στυλ!
Ένα από τα εστιατόρια στην περιοχή
Τα εστιατόρια έχουν μενού με παραδοσιακές σέρβικες γεύσεις
 
 
 
 
tips
* Προτιμήστε να μείνετε σε ξενοδοχείο και όχι σε ενοικιαζόμενο σπίτι, για περισσότερη ασφάλεια. 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video