ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βόμβα στον ΕΝΦΙΑ από το ΣτΕ


Η... παράλειψη της Κυβέρνησης να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας από τις 21 Μαΐου του 2015 έγινε αντικείμενο συζήτησης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Σε διάσκεψή της κεκλεισμένων των θυρών, και μετά από προσφυγή 13 φορολογουμένων, έκρινε ότι η διοίκηση όφειλε να έχει αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες εδώ και 7 μήνες. 
Με δύο λόγια οι Σύμβουλοι της Επικρατείας ακύρωσαν την παράλειψη της Κυβέρνησης να εκδώσει υπουργική απόφαση με την οποία θα ορίζονταν άλλες τιμές στις αντικειμενικές αξίες. 
Οι 13 φορολογούμενοι είχαν στραφεί σε βάρος της Κυβέρνησης, η οποία, όπως λένε, είχε υποχρέωση, ανά διετία, όπως ορίζει ο νόμος 1249/82 να αναπροσαρμόζει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Μάλιστα, πριν από την προσφυγή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι 13 είχαν υποβάλλει αίτημα στο ΥΠΟ, ζητώντας την έκδοση υπουργικής απόφασης, αίτημα όμως το οποίο δεν απαντήθηκε ποτέ.
Ετσι, κατέφυγαν στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι πληρώνουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στην φοροδοτική τους ικανότητα, ενώ την ίδια ώρα η αξία των ακινήτων τους έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οπως σημείωναν στην προσφυγή τους, ο φόρος υπολογίστηκε με βάση τις αξίες που είχαν καθοριστεί το 2007 και από τότε έχουν παρέλθει 9 ολόκληρα χρόνια, χωρίς αλλαγές.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video