ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα καλύτερα αξιοθέατα της Λισσαβώνας

Η Λισσαβώνα είναι η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και χαρακτηρίζεται ώς "Πόλη του Οδυσσέα", "Πόλη των μεγάλων θαλασσοπόρων - εξερευνητών"και  "Πριγκίπισσα του Ωκεανού". Είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική αλλά και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης στο δυτικότερο σημείο της Ευρώπης έγινε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. 
Είναι κτισμένη πάνω σε επτά λόφους και απλώνεται με χάρη στην βόρεια όχθη του ποταμού Ταγού. Το εξαιρετικό και απάνεμο λιμάνι της, -σήμερα, είναι από τα σημαντικότερα στον κόσμο, ήταν αφετηρία στα ταξίδια των εξερευνητών. Από εδώ ξεκίνησε η ένδοξη ιστορία των ανακαλύψεων. Τα αξιοθέατα πολλά, εδώ είναι τα 10 καλύτερα, σύμφωνα με την τουριστική ιστοσελίδα της πόλης. 

Ένα εντυπωσιακό σύμβολο της δύναμης και του πλούτου της Πορτογαλίας, την εποχή των μεγάλων ανακαλύψεων. Χτίστηκε το 1502 και εκεί πέρασαν την τελευταία νύχτα ο Βάσκο Ντε Γκάμα και το πλήρωμά του πριν αναχωρήσουν για την Ινδία. 
ΠουPraça do Império, Belem
Πως: τραμ 15
Πότε: Καθημερινά εκτός Δευτέρας 10-5 και 10-6 το καλοκαίρι. 

Πόσο: 7 ευρώ, δωρεάν με την Lisboa Card


Χτίστηκε το 1515 σαν οχυρό για να προστατεύει την είσοδο του λιμανιού της Λισσαβώνας, και ήταν ο χώρος που έμεναν συνήθως οι μεγάλοι θαλασσοπόροι και οι ναύτες πριν τα ταξίδια τους. Συχνά θεωρείται ως το σύμβολο της πόλης και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο.
Που: Avenida da India, Belem
Πως: Τραμ 15

Πότε: Καθημερινά εκτός Δευτέρας 10-5 και ως τις 6:30 το καλοκαίρι. 

Πόσο:  5 ευρώ, δωρεάν με την Lisboa card


3) Κάστρο Αγίου Γεωργίου (São Jorge)
Το κάστρο φαίνεται σχεδόν από κάθε σημείο της πόλης. Τα παλιότερα τμήματα του είναι από τον 6ο αιώνα και λειτουργούσε ως βασιλική κατοικία. Το μεγαλύτερο μέρος του κάστρου χάλασε, κυρίως με τον μεγάλο σεισμό του 1755 αλλά οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα τείχη με τους 18 πύργους και να δουν όλη την πόλη από ψηλά. Η θέα είναι φανταστική, οπότε ετοιμάστε κάμερες και φωτογραφικές μηχανές! Υπάρχει επίσης μεγάλος κήπος με παγόνια και πάπιες, και εστιατόριο. 
Που: Alfama
Πως: Λεωφορείο 37
Πότε: Καθημερινά 9-9 άνοιξη και καλοκαίρι και μέχρι τις 6 φθινόπωρο και χειμώνα.

Πόσο: 7,5 ευρώ, 30% έκπτωση με Lisboa card 


4) Μουσείο Calouste Gulbenkian
Ένα από τα ωραιότερα αλλά σχεδόν άγνωστα μουσεία της Ευρώπης με μεγάλες συλλογές από Αιγυπτιακή  Ελληνική, Ρωμαϊκή  Ισλαμική και Ασιατική τέχνη. Ανακαινίστηκε το 2001 και έγινε μοντέρνο. Το σημαντικότερο έκθεμα του θεωρείται η χρυσή μάσκα μούμιας περίπου 2700 ετών. Ξεχωρίζουν επίσης η αιγυπτιακή συλλογή καθώς και μια εντυπωσιακή συλλογή ελληνικών νομισμάτων. 
    
Που: Avenida de Berna, 45A
Πως: Μετρό  São Sebastião ή Praça de Espanha

Πότε: Καθημερινά εκτός Δευτέρας 10-5:45

Πόσο: 4 ευρώ


5) Parque Das Nacoes, το πάρκο των εθνών
Ένα από τα πιο ωραία πάρκα της Ευρώπης, απέραντο σε έκταση αλλά και περιεχόμενο! Φουτουριστική αρχιτεκτονική που κάνει αντίθεση με το παραδοσιακό κομμάτι της πόλης. Φτιαγμένο μπροστά στην προβλήτα, περιλαμβάνει καζίνο, ενυδρείο, τελεφερίκ και την μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης. Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή μας για το πάρκο εδώ.
  
Πως: Μετρό, στάση Oriente


6) Μουσείο Berardo 
To μουσείο σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης περιλαμβάνει έργα των, Picasso, Dali, Duchamp, Magritte, Miró, Bacon, Jackson Pollock, Jeff Koons, που εκτίθενται σε 2 ορόφους. 
  
ΠουPraça do Império, Belem
Πως: Τραμ 15
Πότε: Καθημερινά εκτός Δευτέρας 10-7. 

Πόσο: Δωρεάν


Μοναδικό στο κόσμο, αυτό που κάποτε ήταν μονή, τώρα έχει γίνει μουσείο με παλιά κεραμική τέχνη, κυρίως πλακάκια. Παρουσιάζονται 5 αιώνες κεραμικών πλακιδίων, γνωστών ως azulejos. Αν και λίγο πιο έξω από την πόλη αξίζει να το επισκεφτείτε τόσο για το κτίριο όσο και για την συλλογή του. 
Που:  Rua Madre de Deus, 4 
Πως:Λεωφορείο 794 από την πλατεία Comercio 
Πότε: 10 -6 Τετάρτη ως Κυριακή και  2-6  την Τρίτη.  Δευτέρα κλειστό.  



8) Εκκλησία São Roque 
Εκεί βρίσκεται το ακριβότερο παρεκκλήσι του κόσμου, το παρεκκλήσι του Ιωάννη του Βαπτιστή. Είναι ένα αριστούργημα γεμάτο μωσαϊκά και πανάκριβα υλικά όπως χρυσό, ασήμι, ελεφαντόδοντο, αχάτη και άλλα. Φτιάχτηκε στην Ρώμη, ευλογήθηκε από τον Πάπα και έφτασε στη Λισσαβώνα το 1747. Δίπλα είναι το μουσείο θρησκευτικής τέχνης.
  
Που: Largo Trindade Coelho, Bairro Alto 
Πως: Μετρό: Σταθμός Baixa ή Chiado
Πότε: Καθημερινά, εκτός Δευτέρας. 10:00-5:00

9) Μουσείο αρχαίας τέχνης
Η εθνική πινακοθήκη της Πορτογαλίας με εντυπωσιακές εκθέσεις από την Ευρώπη αλλά και την ανατολή, που δείχνουν την σχέση της Πορτογαλίας με την Ασία και την Αφρική. Έργα τέχνης από τον 14ο ως και τον 20ο αιώνα. 



Που: Rua das Janelas Verdes, Lapa 
Πως: Τραμ 25

Πότε: Τετάρτη ως Κυριακή 10:00-6:00, Τρίτη 2:00-6:00, κλειστό τη Δευτέρα


10) Μουσείο Desighn & fashion (σχεδίου και μόδας) 
Ένα αλλιώτικο μουσείο, αφιερωμένο στο σχέδιο και στην μόδα, γνωστό ως MuDe από τα αρχικά του, που παράλληλα στα πορτογαλικά σημαίνει "αλλαγή".  Η συλλογή αποτελείται από περισσότερα από 1200 σχέδια περίπου 1000 σχεδιαστών, όπως οι  Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood και  Yves Saint Laurent.
Που: Rua Augusta 24
Πότε: Καθημερινά εκτός Δευτέρας 10-8 και ως τις 10 το βράδυ Παρασκευή και Σάββατο. 

Πόσο: Δωρεάν


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video