ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξενάγηση στη Βαρκελώνη του Gaudi

O Antoni Gaudí ήταν ένας σημαντικός Καταλανός αρχιτέκτονας, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με την Βαρκελώνη. Ο λόγος είναι ότι σε όλη την πόλη βρίσκονται μοναδικά και ξεχωριστά κτίρια του. 

Basilica of la Sagrada Familia
Είναι το πιο γνωστό έργο του Γκαουντί και σίγουρα μια από τις ωραιότερες εκκλησίες στον κόσμο. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1882 και είναι ακόμα υπό κατασκευή, αφού ο αρχιτέκτονας δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει. 
http://ift.tt/1weqeQu

Θεωρείται ότι μέχρι το 2030 θα έχει ολοκληρωθεί, πάντα βασισμένη πάνω στα αυθεντικά σχέδια. Χρειάζεται αρκετή ώρα για να δει κάποιος τα περίτεχνα σχέδια σε όλη την περίμετρο της εκκλησίας.
Πώς θα πάτε
Με το μετρό, στη στάση Sagrada Familia. Μπορείτε να την επισκεφτείτε εσωτερικά, είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 9 ως τις 6 και ως τις 8 το καλοκαίρι. 

 
Ένα κτίριο σύμβολο πλέον της Βαρκελώνης. Πολύ εντυπωσιακό εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Πρέπει να το δείτε με το φως της ημέρας για να παρατηρήσετε τα σχέδια του αλλά φωτισμένο τη νύχτα. 
Πως θα πάτε
Με το μετρό στο σταθμό Passeig de Gràcia. Είναι ανοιχτό καθημερινά ως τις 9 το βράδυ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

 
Ένα αλλιώτικο πάρκο, το οποίο πρέπει κάποιος να επισκεφτεί για να καταλάβει την διαφορετικότητα αλλά και την ομορφιά του. Παραμυθένια κτίρια, σχέδια με ψηφιδωτά, το άγαλμα της σαλαμάνδρας, οι εντυπωσιακές πύλες και τα μονοπάτια του, είναι μερικά από τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό. 
 
Πως θα πάτε
Με τα λεωφορεία 24 και 92 στην ομώνυμη στάση. Κοντινότερη στάση μετρό Lesseps. Είναι ανοιχτό καθημερινά μέχρι τις 6, και μέχρι τις 9 το καλοκαίρι. Περισσότερα εδώ.

Casa-Museu Gaudí 
Βρίσκεται μέσα στο πάρκο Güell και ήταν το σπίτι που έζησε ο ίδιος κάποια χρόνια και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο που περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα του. Για ωράριο και άλλες λεπτομέρειες δείτε εδώ.

Palau Güell
 

Ένα κτίριο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας στα πρώτα του βήματα και ολοκληρώθηκε το 1890 και πλέον αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ένα πραγματικά παλάτι με κεραμικές λεπτομέρειες, περίτεχνες καμινάδες, κολώνες και εσωτερικές πλατείες.  

Πως θα πάτε
Με το μετρό στη στάση Liceu ή Drassanes. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.  

Casa Mila ή αλλιώς La Pedrera
Το σπίτι με τα κύματα, όπως αποκαλείται, επειδή τα μπαλκόνια του θυμίζουν κυματισμούς της θάλασσας. Αξίζει να το δείτε την ημέρα αλλά και φωτισμένο τη νύχτα καθώς και να ανεβείτε στη στέγη του.
Πως θα πάτε
Με το μετρό στη στάση Diagonal. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Casa Vicens
 
Βρίσκεται στην όμορφη συνοικία Gràcia και είναι μια ιδιωτική κατοικία με εντυπωσιακή πρόσοψη τόσο για τα χρώματα όσο και τα σχέδια της. Αν ενδιαφέρεστε.....είναι προς πώληση!!!

 
Πως θα πάτε
Με το μετρό στη στάση Fontana. Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Carolines, 24.

Pavellons de la Finca Güell
Ήταν η εξωχική κατοικία του Eusebi Güell, ένα εντυπωσιακό σπίτι με πρωταγωνιστή έναν μυθικό γίγαντα! 

Πως θα πάτε
Με το μετρό στη στάση Palau Reial

Casa Calvet  
Ένα από τα πρώτα κτίρια του Γκαουντί, χτισμένο με πέτρα από το λόφο Montjuïc, με εντυπωσιακό μπαλκόνια και σιδερένια σχέδια. Στο ισόγειο λειτουργεί εστιατόριο.
Πως θα πάτε
Με το μετρό στη στάση Urquinaona. 

 tips
* Βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο για την διαμονή σας στη Βαρκελώνη, στην καλύτερη τιμή, με πραγματικές αξιολογήσεις και βαθμολογία, εδώ

Πρόταση ξενοδοχείου στο κέντρο της Βαρκελώνης: 

Barcelo Sants, πολύ όμορφο ξενοδοχείο 4 * ακριβώς πάνω από κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και μετρό - μην ανησυχείτε δεν ακούγεται κανένας θόρυβος!  Από το μετρό, με ασανσέρ ανεβαίνεις στο ξενοδοχείο! Πολύ βολική τοποθεσία για τις καθημερινές βόλτες, όμορφα δωμάτια, εκπληκτικό lobby και πολύ καλό πρωινό σε μπουφέ. 

* Αεροπορικά εισιτήρια για Βαρκελώνη θα βρείτε με την Aegean, την Iberia και την Vueling.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video