ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη στο Museo del Prado

Το Museo del Prado είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης του κόσμου και βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη.  
Στεγάζεται σε ένα κτίριο που όταν κατασκευάστηκε είχε σκοπό να αναδείξει τη Μαδρίτη. Η λέξη «prado», που στα ισπανικά σημαίνει «λιβάδι» χαρακτήρισε ολόκληρη την περιοχή του Μουσείου. 


Ιδρύθηκε ως Μουσείο ζωγραφικής και γλυπτικής, αλλά το 1868, το Μουσείο εθνικοποιήθηκε και απέκτησε το σημερινό του όνομα. 
Κατέχει μια από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου, που περιλαμβάνει νομίσματα, μετάλλια, διακοσμητικά αντικείμενα, περίπου 700 γλυπτά και περισσότερους από 8.000 πίνακες ζωγραφικής. Πρόκειται για έργα των διάσημων ζωγράφων Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, Βελάσκεθ, Ρούμπενς και άλλων.   
Las Meninas" , Velázquez
"Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων", Hieronymus Bosch
"Οι τρεις Χάριτες", Rubens
"Judith at the banquet of Holofernes" Rembrandt
"Ο καρδηνάλιος", Raphael
"Η γυμνή Μάγια", Goya
"H ντυμένη Μάγια", Goya
 
El Greco
 
Από τη συλλογή βέβαια δεν λείπει το ελληνικό στοιχείο!
Πληροφορίες για τους επισκέπτες του μουσείου
Πρόσβαση: Σταθμοί του Μετρό Banco de España και Atocha
Ωράριο: Δευτέρα - Σάββατο: 10:00- 8:00
               Κυριακή και αργίες: 10:00 - 7:00
Εισιτήρια: 14 € γενική είσοδος. Δωρεάν για ανήλικους και φοιτητές έως 25 χρονών. 
tips
* Εισιτήρια μπορείτε να βγάλετε online, στα ταμεία στην είσοδο και στα αυτόματα μηχανήματα έξω από το μουσείο.
*Το μουσείο είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και βασικά αδύνατο να το δει κανείς όλο! Αποφασίστε ποια εκθέματα θέλετε να δείτε οπωσδήποτε για να μην τα χάσετε!!
* Άλλα σημαντικά μουσεία της Μαδρίτης είναι το  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ισπανίας και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, που στεγάζει το διάσημο έργο του Πικάσο " Guernica"
* Βρείτε τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια για Μαδρίτη εδώ.
* Δείτε και επιλέξτε το κατάλληλο ξενοδοχείο για τη διαμονή σας εδώ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video