ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη στο κάστρο Neuschwanstein

Είναι μάλλον το ωραιότερο κάστρο του κόσμου και βρίσκεται πάνω από το χωριό  Hohenschwangau στη νοτιοδυτική Βαυαρία. Δεσπόζει ανάμεσα στις ψηλές κορφές των Άλπεων και είναι πραγματικά σαν να βγήκε από παραμύθι!
Το παλάτι- κάστρο του 19ου αιώνα αποτέλεσε έμπνευση για το παλάτι της ωραίας κοιμωμένης στα πάρκα της Disneyland. Εμφανίζεται μάλιστα και σε πολλές ταινίες.
Είναι πολύ δημοφιλές, αφού πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο, και έχει περίπου 6.000 επισκέπτες την ημέρα κατά τους θερινούς μήνες.
Το παλάτι χτίστηκε ως προσωπικό ησυχαστήριο για τον Λουδοβίκο Β' και λέγεται μάλιστα ότι έγινε με δικά του και όχι κρατικά έξοδα.  Άνοιξε για το κοινό μετά το θάνατο του το 1886. Το καλό είναι ότι το φυσικό τοπίο δεν πειράχθηκε καθόλου με αποτέλεσμα τη σημερινή άγρια ομορφιά του.
 
Κάθε εποχή είναι εντυπωσιακό, νομίζω γίνεται ακόμα πιο παραμυθένιο όταν είναι χιονισμένο. 
Βέβαια τότε η πρόσβαση είναι πιο δύσκολη αλλά οι φωτογραφίες είναι πραγματικά μοναδικές!
Λεπτομέρειες από την κεντρική πύλη  του κάστρου
Το εσωτερικό του κάστρου είναι πολύ εντυπωσιακό, με το κάθε δωμάτιο να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τα έπιπλα της εποχής.
Η είσοδος
 Το δωμάτιο του θρόνου
Τραπεζαρία
Η κρεβατοκάμαρα
Το σαλόνι
Το σπήλαιο 
Πώς θα πάτε
Με τρένο ως το  Füssen και μετά το λεωφορείο 73 ή 78. Η διαδρομή από το Μόναχο διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Πρόσβαση στο κάστρο
Το κάστρο είναι χτισμένο ψηλά πάνω από το χωριό. Μπορείτε να πάτε
- με τα πόδια από την είσοδο που είναι τα εισιτήρια, θα χρειαστείτε 30- 40 λεπτά, αφού είναι 1,5 χλμ στενά μονοπάτια
- με άμαξα από το Hotel Müller, Alpseestraße. Η άμαξα αφήνει περίπου 300 μέτρα πριν την είσοδο του κάστρου. Η άνοδος στοιχίζει 6 ευρώ και η κάθοδος 3 ευρώ.
- με το λεωφορείο, που ξεκινά από το Schlosshotel Lisl. Το λεωφορείο πηγαίνει πάνω από το κάστρο και έτσι θα πρέπει να περπατήσετε 600 μέτρα προς τα κάτω. Το εισιτήριο στοιχίζει 2,60 με επιστροφή. 
 
 
Ώρες και εισιτήριο
Το κάστρο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο εκτός από 34,35,31 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου και τις ώρες
9-6 από 28 Μαρτίου ως 15 Οκτωβρίου και 10-4 από 16 Οκτωβρίου μέχρι 27 Μαρτίου
Το εισιτήριο στοιχίζει 12 ευρώ.
tips
* Η πρόσβαση στο κάστρο είναι λίγο ζόρικη, χρειάζονται άνετα παπούτσια.
* Στο χωριό κάτω από το κάστρο υπάρχουν ξενοδοχεία που μπορείτε να μείνετε. 

Advertisement


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video