ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Jama Mosque, Fetehpur Sikri - India

Ομορφιές της Ινδίας Τέμενος Τζαμά, Φατεχπούρ Σικρί
Fatehpur Sikri is a small town in the Agra District of Uttar Pradesh state, in northern India.
Το Φατεχπούρ Σικρί είναι μια μικρή πόλη στην επαρχία, της Άγκρα, του κρατιδίου, του Ουτάρ Πραντές στη βόρεια Ινδία.
Lygia Malioti & Popi Nicolaides in the city which was founded as the capital of Mughal Empire in 1571 and came to be known as Fatehpur Sikri, the "City of Victory".
Η Λυγία Μαλιώτη & Πόπη Νικολαΐδου στην πόλη ιδρύθηκε ως πρωτεύουσα της δυναστείας των Μουγχάλ το 1571 και έγινε γνωστή ως Φατεχπούρ Σικρί, «πόλη της νίκης».
Agra is a major tourist destination because of its many Mughal-era buildings, most notably the Taj Mahal, Agra Fort and Fatehpur Sikri, all of which are UNESCO World Heritage Sites.
Η Άγκρα είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός χάρη στα πολλά κτίρια που χρονολογούνται από την εποχή της Μογγολικής αυτοκρατορίας της Ινδίας, όπως το Τατζ Μαχάλ, το Φρούριο της Άγκρα και το Φατεχπούρ Σικρί, τα οποία είναι όλα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
The Jama Masjid (Friday Mosque) of Fatehpur Sikri in India is a 17th-century mosque is a World Heritage Site.
Το τέμενος Τζάμα Μαστζίντ (Τζαμί της Παρασκευής) στο Φατεχπούρ Σικρί στην Ινδία είναι ένα τζαμί του 17ου αιώνα και αποτελεί ιστορικό χώρο παγκόσμιας κληρονομιάς.
The mosque also known as the "Friday Mosque" is one of the largest mosques in India and is a most sought after pilgrimage site by the devotees.
Το τζαμί, γνωστό και ως «Τζαμί της Παρασκευής», είναι ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά της Ινδίας και είναι ο πιο περιζήτητος χώρος προσκυνήματος από τους πιστούς.
It is also one of the most visited tourist destinations in Agra district. Some of the designs of the mosque reflect beautiful Persian architecture
Είναι επίσης ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην περιοχή, της Άγκρα. Μερικά από τα σχέδια του τζαμιού αντικατοπτρίζουν την όμορφη περσική αρχιτεκτονική.
Jama Masjid has huge significance in the Indian history and culture and has been intricately designed with multi coloured marbles and sandstone.
Το τέμενος Τζαμά τεράστια σημασία στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ινδίας και έχει σχεδιαστεί περίπλοκα με πολύχρωμα μάρμαρα και ψαμμίτη.
Jama Masjid is beautifully decorated with paintings, inlaid stones, carvings and glazed tiles that stand as a testimony to the magnificent Mughal architecture..
Το τζαμί Τζαμά είναι όμορφα διακοσμημένο με πίνακες, ένθετες πέτρες, γλυπτά και τζάμια, που αποτελούν μαρτυρία για την υπέροχη αρχιτεκτονική των Μουγκάλ (Ινδο-Μογγόλοι).
It required six years and 5,000 workers to finish. It was made by using red sandstone and marble.
Χρειάστηκαν έξι χρόνια και 5.000 εργαζόμενοι για να το τελειώσουν. Κατασκευάστηκε με κόκκινο ψαμμίτη και μάρμαρο.
Still in use today, the mosque is one of the city's main landmarks. The design of Jama Masjid is unique.
Το τζαμί, που χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα, είναι ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς, της πόλης. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του τζαμιού Τζαμά είναι μοναδικός.
Colourful India's attractions never cease to amaze tourists who come here from across the globe.
Τα αξιοθέατα, της πολύχρωμης Ινδίας δεν σταματούν ποτέ να καταπλήττουν τους τουρίστες, που έρχονται εδώ από όλο τον κόσμο.
Buland Darwaza, or the "Gate of victory", was built in 1601 A.D. by Mughal emperor Akbar to commemorate his victory over Gujarat. It is the main entrance to the palace at Fatehpur Sikri.
Η «Πύλη της νίκης», χτίστηκε το 1601 μ.Χ. από τον Ινδο-Μογγόλο αυτοκράτορα Ακμπάρ για να τιμήσει τη νίκη του επί του Γκουτζαράτ. Είναι η κύρια είσοδος στο παλάτι στο Φατεχπούρ Σικρί.
Laced with glorious culture and breathtaking attractions, India is a dream tourist destination.
Με μια λαμπρή κουλτούρα και συναρπαστικά αξιοθέατα, η Ινδία είναι ένας τουριστικός προορισμός όνειρο.
The Persian inscription in white marble inlaid with black stone on the archway of the central portal is in praise of emperor and his daughter.
Η περσική επιγραφή σε λευκό μάρμαρο με ένθετο μαύρο πέτρωμα στην αψίδα της κεντρικής πύλης υμνεί τον αυτοκράτορα και την κόρη του.
Traveling to India, the extravagantly beautiful land, your holidays will surely become a wonderful 'celebration'.
Ταξιδεύοντας στην Ινδία, την υπερβολικά όμορφη γη, οι διακοπές σας σίγουρα θα αποτελέσουν μια θαυμάσια 'γιορτή'.
Lygia Malioti & Popi Nicolaides ready to take a tuktuk taxi! As in many countries throughout Asia, in India, tuktuks, also called rickshaws, are one of the best ways to get around.
Η Λυγία Μαλιώτη & Πόπη Νικολαΐδου έτοιμες να πάρουν το ταξί τουκ-τουκ. Όπως σε πολλές χώρες της Ασίας, στην Ινδία τα τουκ-τουκ, που ονομάζονται επίσης rickshaws, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε βόλτες.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video