ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θετική συνεισφορά λέει η Airbnb, σκεπτικισμός από το Ξ.Ε.Ε...


Η Airbnb παρουσίασε μια νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία η κοινότητα της Airbnb στην Αθήνα συνεισέφερε συνολικά στην εθνική οικονομία 69 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα χρόνο και υποστήριξε περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας. 
Η μελέτη έγινε σε συνεργασία με τον Χρήστο Γκενάκο, Επίκουρο Καθηγητή Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανάλογες έρευνες έχουν προηγηθεί για τις θετικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις της Airbnb στην κοινότητά της σε Παρίσι, Λονδίνο και Άμστερνταμ. 
Σύμφωνα με την μελέτη, η Airbnb προσελκύει νέους επισκέπτες στην Αθήνα, οι οποίοι είναι πιο πιθανό να επισκεφτούν εκ νέου την Αθήνα. Αυτό βοηθά στην υποστήριξη των τοπικών οικοδεσποτών που μοιράζονται τα σπίτια τους, μέσω της Airbnb, να επιβιώσoυν σε δύσκολες οικονομικές περιόδους. 
Από την πλευρά των ξενοδόχων ανώτατη πηγή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, δήλωνε τον σκεπτικισμό της τουλάχιστον για την μελέτη αυτή, τονίζοντας την "γκρίζα ζώνη" στην οποία κινείται όλη αυτή η δραστηριότητα.
 «Οι οικοδεσπότες της Airbnb προσελκύουν νέους επισκέπτες στην Αθήνα, οι οποίοι ψάχνουν μια αυθεντική, τοπική ταξιδιωτική εμπειρία» δήλωσε ο Jeroen Merchiers, Regional Manager της Airbnb και συνέχισε «Αυτό βοηθά στην αύξηση της τουριστικής αγοράς της Αθήνας και στηρίζει την τοπική οικονομία, καθώς και τη διάδοση των οικονομικών οφελών του τουρισμού σε όλη την Αθήνα, πέρα από τα δημοφιλή μέρη. Οι οικοδεσπότες της Airbnb, έχουν ένα επιπλέον εισόδημα για να συντηρήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο. 
Τα κυριότερα σημεία της έρευνας: 
Από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014, η κοινότητα της Airbnb έχει συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία, €69 εκ. στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας. Ένας τυπικός Αθηναίος οικοδεσπότης νοικιάζει το σπίτι του για περίπου 68 διανυκτερεύσεις το χρόνο. Το 68% των οικοδεσποτών δηλώνουν ότι βασίζονται σε αυτά τα έσοδα για να συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι τους. 
Η Airbnb παρέχει τη δυνατότητα στους οικοδεσπότες να ρισκάρουν επαγγελματικά και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Το 73% των οικοδεσποτών της Airbnb δεν απασχολείται σε τυπικές θέσεις εργασίας, με το 28% να δηλώνουν ότι με το εισόδημα από τη φιλοξενία μπορούν να βοηθηθούν οικονομικά ενώ απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Η Airbnb συμπληρώνει την υφιστάμενη τουριστική βιομηχανία και κατανέμει τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού σε όλη τη Αθήνα σε νέες κοινότητες και μικρές επιχειρήσεις. 
Οι ιδιοκτησίες Airbnb εκτείνονται σε 25 γειτονιές της Αθήνας, εκ των οποίων το 69% βρίσκονται εκτός των περιοχών που τυπικά βρίσκει κανείς ξενοδοχείο. Σχεδόν τα μισά χρήματα των επισκεπτών (47%) ξοδεύονται στις γειτονιές στις οποίες διαμένουν. H Airbnb προσελκύει νέους επισκέπτες στην Αθήνα. 
To 71% των επισκεπτών επισκέφτηκε την Αθήνα για πρώτη φορά, ενώ το 67% δήλωσε ότι είναι πιθανό να επιστρέψουν στην Αθήνα λόγω της εμπειρίας τους με την Airbnb. 
Οι επισκέπτες της Airbnb διανυκτερεύουν κατά μέσο όρο 3,6 νύχτες και ξοδεύουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους €551. Το 26% δήλωσε ότι δεν θα επισκεπτόταν ή δεν θα έμενε τόσο πολύ στην Αθήνα χωρίς την Airbnb. Το 91% των επισκεπτών θα συνιστούσαν το Airbnb κατάλυμα, στο οποίο διέμειναν στην Αθήνα, σε φίλους και στην οικογένειά τους. Οι επισκέπτες ψάχνουν αυθεντικές εμπειρίες. 
Το 75% δήλωσε ότι ήθελαν να μείνουν σε μια συγκεκριμένη γειτονιά με το 98% των οικοδεσποτών να προτείνουν τα αγαπημένα μέρη της γειτονιάς τους, ή να τους προτείνουν την εξερεύνηση εναλλακτικών γειτονιών. Το 70% των οικοδεσποτών προσφέρουν στους επισκέπτες τους τοπικά προϊόντα. Το επιχειρηματικό μοντέλο της Airbnb έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει τον αποτελεσματικό τρόπο χρήσης των υφιστάμενων πόρων, καθώς και έναν περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο ταξιδιού. 
Η επιλογή διαμονής σε καταλύματα Airbnb αντί των παραδοσιακών επιλογών διαμονής, έχει υπολογιστεί ότι εξοικονομεί ενέργεια που αντιστοιχεί σε 621 σπίτια, ενώ η μείωση χρήσης νερού αντιστοιχεί σε δέκα πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων. 
Τα στοιχεία της έρευνας αυτής, προέρχονται από την δραστηριότητα ενοικίασης των καταλυμάτων της Airbnb στην Αθήνα, από τον Οκτώβριο 2013 έως τον Σεπτέμβριο 2014. 

ΠΗΓΗ μελέτης: in.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video