ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: "Πόλεμος" της κυβέρνησης στα "γκρίζα" διαμερίσματα...


...και στη "σκιώδη φιλοξενία"

«Πόλεμο» εναντίον των παρανόμως ενοικιαζόμενων σπιτιών και διαμερισμάτων, ξεκινά η κυβέρνηση, η οποία ήδη έχει μελετήσει όλες τις παραμέτρους του θέματος και σύντομα σε διαβούλευση με τους φορείς του Τουρισμού, θα προχωρήσει στην λήψη νομοθετικών μέτρων. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η υπουργός αναπληρωτής Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας χθες στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΑ, ανακοίνωσε την πρόθεσή της αυτή, τονίζοντας ότι είναι σαφές πως οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, θα μπορούσαν να τηρούν το νόμο, αλλά δεν το κάνουν. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: "Οι εταιρίες αυτές, καταχωρώντας στους ιστοτόπους τους τα προς ενοικίαση διαμερίσματα και σπίτια, θα ήταν πολύ απλό να ζητούν και το σχετικό σήμα του Ε.Ο.Τ., αλλά δεν το κάνουν...".
Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει σύντομα μέτρα τόσο για το φαινόμενο αυτό, όσο και για τα παράνομα καταλύματα.
Μάλιστα είναι εξαιρετική σύμπτωση το γεγονός ότι χθες η HOTREC (Συνομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) αποφάσισε την εκπόνηση μελέτης για τις παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις καταλυμάτων σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και την επεξεργασία συγκροτημένου σχεδίου δράσης κατά της λεγόμενης σκιώδους φιλοξενίας (Shadow Hospitality).
Επισημαίνεται ότι το οξύτατο πρόβλημα των παράνομων βραχυχρόνιων μισθώσεων καταλυμάτων σε τουρίστες αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη Γενική Συνέλευση της HΟΤREC, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 23 – 24 Απριλίου.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος παρουσίασε, στο πλαίσιο της Γ.Σ., την πρωτοποριακή μελέτη του για τις επιπτώσεις της οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy) στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και τις προτάσεις της ελληνικής ξενοδοχίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Δεδομένης της βαρύτητας του θέματος, η Hotrec, που πλέον χρησιμοποιεί τον όρο shadow hospitality (σκιώδης φιλοξενία) για αυτή την μορφή της παραοικονομίας στον τουρισμό, όπως προαναφέρθηκε αποφάσισε σε συνεργασία με τον W.T.O. να εκπονήσει ανάλογη μελέτη για τις επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό, ενώ προγραμματίστηκε ιδιαίτερη συνάντηση όλων των μελών της Hotrec για την επεξεργασία συγκροτημένου σχεδίου δράσης κατά της σκιώδους φιλοξενίας.
Για να δούμε τι θα δούμε...


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video