ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κινητικότητα στη Σκιάθο και...


...ενέργειες για προώθηση του νησιού από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Μάκη Κουκουλάκη 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου εύχεται ένα
δημιουργικό και καλότυχο καλοκαίρι και μιλάει για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το νησί της Σκιάθου. 
Δείτε τι δηλώνει: "Η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε με αρκετούς προβληματισμούς, ειδικά όσον αφορά το πολιτικό πεδίο. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς όπως είναι η Π.Ο.Ξ. και το Ξ.Ε.Ε. και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Με γνώμονα τα θέματα που αφορούν το νησί μας, η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου «Ξένιος Ζευς» έχει προβεί σε διάφορες κινήσεις, τις οποίες και θα αναλύσω παρακάτω.
Σημαντικότερα θέματα θεωρούνται η συνεργασία με low budget αεροπορικές εταιρείες, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η αποτελεσματικότερη διαφήμιση και προώθηση του νησιού.
Όλες αυτές οι ενέργειες προτάθηκαν από εμάς στην Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, όπου και συμμετέχουμε, καθώς θεωρούμε ότι είναι θέματα που πρέπει να συνδράμει και ο Δήμος Σκιάθου καθώς επίσης και οι υπόλοιποι φορείς του νησιού.
1) Low Budget αεροπορικές εταιρείες. Το Δ.Σ. της Ένωσης έχει προβεί σε επαφές με τις μεγαλύτερες low budget αεροπορικές γραμμές και μία εξ ’αυτών είναι θετική στην έναρξη πτήσεων. Προτάθηκαν να ανοίξουν 3 καινούριες Ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στην Σκιάθο. Πραγματοποιήσαμε ραντεβού με τον Περιφεριάρχη κ. Αγοραστό και το τοποθετήσαμε σαν θέμα σε Τακτική Συνέλευση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, όπου και ψηφίστηκε «υπέρ». Πλέον περιμένουμε να ψηφιστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις επαφές. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο πρέπει να ληφθεί άμμεσα απόφαση διότι κινδυνεύουμε να χάσουμε και την επόμενη σεζόν.
2) Επιμήκυνση Τουριστικής Περιόδου. Ενημερώνω ότι έχουν γίνει συζητήσεις με Tour Operators που δραστηριοποιούνται στη Σκιάθο και έχουμε γνωστοποιήσει την πρόθεση μας να μεγαλώσουμε τη σεζόν κάποιες μέρες τον Απρίλιο καθώς επίσης και δύο εβδομάδες τον Οκτώβριο. Στη πλειοψηφία τους είναι θετικοί με τις ανάλογες προϋποθέσεις. Εμείς σαν Δ.Σ. θεωρούμε πως από τη μεριά μας είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί. Ακόμη, θέσαμε στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής τα υπόλοιπα θέματα που είναι πέραν των αρμοδιοτήτων μας.
Μερικά από τα θέματα αυτά είναι τα εξής: ανοιχτά μαγαζιά τουλάχιστον στους κεντρικούς δρόμους του κέντρου του νησιού και τα μαγαζιά σε νέο και παλαιό Λιμάνι, παραλίες τις οποίες θα μπορεί ο κόσμος να χρησιμοποιεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, να μην γίνονται έργα που μπορούν να ενοχλούν τους τουρίστες (οικοδομές, καθαριότητες, ηλεκτρολογικά – υδρευτικά κτλπ. ) κ.α. Ζητήσαμε το νησί να είναι σε πλήρη λειτουργία από 20 Απριλίου έως και 15 Οκτωβρίου. Το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε «υπέρ» από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.
Πλέον αναμένουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θεωρούμε πως, εάν δεν πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω, θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.
3)Αποτελεσματικότερη Διαφήμιση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Σκιάθου. Διανύοντας τα χρόνια της εξειδίκευσης θεωρήσαμε σωστό να προτείνουμε την προώθηση του νησιού μέσω εξειδικευμένης εταιρείας marketing, πάντα σε συνεχή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους ιδιωτικούς φορείς, καθώς και τον Δήμο.
Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες marketing της Ελλάδας.
Σαν θέμα στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής ψηφίστηκε «υπέρ» και πλέον αναμένουμε να οριστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνουν τα ραντεβού με τις υπόλοιπες εταιρείες, καθώς ζητήθηκε απο κάποια μέλη της Επιτροπής να βρεθούν και άλλες εταιρείες.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως υπάρχουν και πολλά άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν το νησί τόσο στον τουριστικό τομέα, όσο και σε επίπεδο ομαλής λειτουργίας.
Είμαστε σχεδόν σε καθημερινή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα ανακοινώσουμε σύντομα όλα τα αποτελέσματα των επαφών.
Καλή τουριστική σεζόν.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video