ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανεβαίνοντας στο λόφο Πέτριν της Πράγας

Σε απόσταση αναπνοής από το Κάστρο της Πράγας, βρίσκεται ο Λόφος Πέτριν που είναι ιδανικός για ένα  περίπατο μακριά από το συνωστισμό των τουριστών. Αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους ρομαντικούς και με υπέροχη θέα στις όχθες του ποταμού Μολδάβα.
Ο λόφος έχει ύψος 318 μέτρα, αλλά  υπάρχει τελεφερίκ το οποίο θα σας γλυτώσει το μπελά της ανόδου (με τιμή ενός εισιτηρίου για τραμ). Ανεβαίνοντας με το τελεφερίκ οι επισκέπτες απολαμβάνουν όμορφη θέα προς την μια πλευρά του κάστρου της Πράγας.
Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ο πύργος, ουσιαστικά μια απομίμηση του πύργου του Άιφελ αλλά στο 1/4 του ύψους του- αφού είναι μόλις 63,5 μέτρα. Φτιάχτηκε το 1891 για τη διεθνή έκθεση. Για όσους θέλουν να φτάσουν στον εξώστη θα πρέπει να ανεβούν 300 περίπου σκαλοπάτια. 
Εκεί ψηλά επίσης βρίσκεται ο κήπος με τις τριανταφυλλιές, γνωστός ως ο κήπος των ρόδων. Είναι πραγματικά πολύ όμορφος και πολύ καλά φροντισμένος κήπος. 
Μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν με τους παραμορφωτικούς καθρέφτες στον λαβύρινθο των καθρεφτών. 
Σε μια μεριά υπάρχει το τείχος του λιμού που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και αποτελούσε μέρος της οχύρωσης. 
Εντυπωσιακό το κτίσμα της εκκλησίας του Αγίου Μιχαήλ. Πρόκειται για ένα ξύλινο κτίριο που μεταφέρθηκε στην Πράγα από την Ουκρανία, όταν πλημμύρισε η κοιλάδα που βρισκόταν. Είναι κλειστός για το κοινό και δεν λειτουργεί πια.
Ακολουθώντας ένα μονοπάτι με πολλές αγιογραφίες με τα πάθη του Χριστού, θα βρεθείτε μπροστά στο ναό του Αγίου Λαυρεντίου, μια εκκλησία μπαρόκ, χτισμένη στα ερείπια ενός παγανιστικού ναού. 
Το μουσείο της λογοτεχνίας στεγάζεται στο μοναστήρι του Στράχοβ, μια μονή του 12ου αιώνα που λειτουργεί ως σήμερα. Εκεί θα δείτε περίτεχνα ευαγγέλια και αντίτυπα της Βίβλου. 
Στο λόφο επίσης θα δείτε το στάδιο Στράχοβ, που δεν έχει και καμία ιδιαίτερη χάρη αλλά είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως στο είδος του. Χρησιμοποιείται για αγώνες και για ροκ συναυλίες. 
tips
*Προς τα κάτω, στα μισά περίπου της διαδρομής, βρίσκεται το περίφημο εστιατόριο Nebozizec – όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα με τέλεια θέα προς την Πράγα. 
* To τελεφερίκ ξεκινά από την οδό Ujezd street στη Mala Strana. 
* Aν δεν είστε κουρασμένοι κατεβείτε από το λόφο περπατώντας για να απολαύσετε μαγευτική θέα προς την πόλη και να δείτε όλες τις μεριές του λόφου. 
 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video