ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

To "Λούβρο" στη Ρόδο!!!


- Στις 10 Ιουλίου τα εγκαίνια της Έκθεσης του Λούβρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου 
- Η υπογραφή της συμφωνίας επισφράγισε την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Μουσείο του Λούβρου 

Με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Μουσείου του Λούβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Πολιτισμού, επισφραγίστηκε με απόλυτη επιτυχία η προσπάθεια που επί ένα και πλέον χρόνο κατέβαλε η περιφερειακή αρχή, για την μεταφορά στην Ρόδο τμήματος της Έκθεσης που φιλοξενήθηκε προσφάτως στο Μουσείο του Λούβρου, αφιερωμένης στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ρόδου. 
Την υπογραφή της συμφωνίας την Δευτέρα στο Παρίσι ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος δήλωσε ευτυχής και υπερήφανος που η επίπονη προσπάθεια που κατεβλήθη όλο αυτό το διάστημα από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. 
Τα εγκαίνια της Έκθεσης, που αποτελεί ένα εξαιρετική σημασίας πολιτιστικό γεγονός για την Ρόδο και την χώρα συνολικά, θα γίνουν στις 10 Ιουλίου και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, καλύπτοντας όλο το διάστημα της τουριστικής περιόδου. 
Η Έκθεση της Ρόδου έχει συμπεριληφθεί και στην επίσημη ατζέντα των εκδηλώσεων του Μουσείου του Λούβρου για το έτος 2015.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας του, θα μεταφερθεί τμήμα – κυρίως κοσμήματα – της Έκθεσης του Λούβρου «Ρόδος, η πύλη της Ανατολής», η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι την περίοδο από 14 Νοεμβρίου 2014 έως 10 Φεβρουαρίου 2015. 
Η προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επικεντρώνεται τώρα στην μεταφορά των εκθεμάτων από το Παρίσι στην Ρόδο, καθώς και στην άρτια διοργάνωση των εγκαινίων, όπου θα παραστεί ο Διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου κ. Ζαν Λικ Μαρτινέζ και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι το τετράμηνο της παραμονής της Έκθεσης στη Ρόδο, να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για το νησί, το Νότιο Αιγαίο και την χώρα γενικότερα. 
Για το σκοπό αυτό προγραμματίζονται παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, η οποία θα συνδράμει τόσο στην αρτιότερη διοργάνωση, όσο και στην υποστήριξη όλων των δράσεων προβολής και διάχυσης, όπως συμφωνήθηκε προ ημερών μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου και του Προέδρου της ΕΞΡ κ. Α. Καμπουράκη. «Ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια το καλοκαίρι του 2014. Σήμερα, είμαι ευτυχής και υπερήφανος που πετύχαμε τον στόχο μας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «επενδύει» στην εξωστρέφεια και στον τομέα του πολιτισμού. 
Η φιλοξενία μιας τόσο σημαντικής Έκθεσης στην Ρόδο αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για το νησί και συνολικά για την περιοχή. Η τετράμηνη παρουσία του Μουσείου του Λούβρου στην Ρόδο παράλληλα με την διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων, θα διαμορφώσει το κατάλληλο περιβάλλον για να αναδειχθεί διεθνώς, ο τεράστιος πολιτιστικός πλούτος του νησιού και της περιοχής μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Σημειώνεται ότι καταλυτική για την επίτευξη του εγχειρήματος ήταν η συνεργασία με την Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ. Μάνια Μιχαηλίδου η οποία αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video