ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξενάγηση στη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας

Η Βέρνη βρίσκεται στο κέντρο της Ελβετίας και είναι η πρωτεύουσα της χώρας, παρόλο που είναι η τέταρτη πόλη σε πληθυσμό. O ποταμός Ααρ, παραπόταμος του Ρήνου, διασχίζει την καταπράσινη πόλη με τα όμορφα και πολύ γραφικά σπίτια. 
Η Βέρνη ιδρύθηκε το 1191 από το Δούκα Μπέρτολντ τον 5ο (Berthold V) των Zähringen. Σύμφωνα με την παράδοση ονόμασε την πόλη Βέρνη από μια αρκούδα που σκότωσε στην περιοχή (Bär η αρκούδα στα γερμανικά). 

Tα κυριότερα αξιοθέατα:

Το ιστορικό κέντρο
   
Είναι ένα σπάνιο δείγμα αυτούσιας διατηρημένης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και για το λόγο αυτό έχει ανακηρυχθεί ολόκληρο ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Zytglogge- O πύργος του ρολογιού
Xτισμένος τον 13ο αιώνα, λειτουργούσε ως φυλακή και πύργος φρουράς ενώ σήμερα αποτελεί το νούμερο ένα αξιοθέατο της πόλης.  Οι τουρίστες συγκεντρώνονται για να δουν το αστρονομικό ρολόι κάθε μια ώρα. 

Bern Munster
Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο καθεδρικός ναός της πόλης, ο μεγαλύτερος όλης της Ελβετίας. Ο τρούλος είναι 100 μέτρα ύψος και αν ανεβείτε τα 344 σκαλιά θα απολαύσετε μοναδική θέα! 
Στην πρόσοψη του υπάρχει αναπαράσταση της Αποκάλυψης. 

Το πάρκο των αρκούδων- Barenpark  
Η αρκούδα είναι και το έμβλημα της πόλης. Υπάρχει πάρκο με αρκούδες  (Barengraben), οι οποίες κοιτάζουν τους τουρίστες περιμένοντας να τους ρίξουν κάτι φαγώσιμο!


Τα συντριβάνια
Υπάρχουν περισσότερα από 100 συντριβάνια στην πόλη, από τον 16ο αιώνα, δείγμα του πλούτου που υπήρχε από τα παλιά χρόνια στην Βέρνη. 

Πλατεία Κοινοβουλίου
Αγαπημένο σημείο της πόλης, με υπαίθρια αγορά δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό που την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι τα 26 συντριβάνια, ένα για κάθε καντόνι. To καλοκαίρι τα παιδιά (και όχι μόνο!!!) περνούν ανάμεσα στα συντριβάνια. 

O κήπος με τα τριαντάφυλλα
Ένα όμορφο πάρκο με πολλά λουλούδια αλλά και απίστευτη θέα σε όλη την πόλη και το ποτάμι. 
Μην ξεχάσετε να φωτογραφηθείτε δίπλα από τον Αϊνστάιν!!

To σπίτι του Αϊνστάιν
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έζησε 2 χρόνια στη Βέρνη, όπου και ανέπτυξε τη θεωρία της σχετικότητας. Είναι ανοιχτό καθημερινά 10-5. 

Zentrum Paul Klee
Φτιάχτηκε το 2005, λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο και φιλοξενεί διάφορα δρώμενα και εκθέσεις. Μόνιμη έκθεση είναι με έργα του Paul Klee. Αξίζει να το επισκεφτείτε γιατί είναι όμορφο και ως κτίριο! 

Ποταμός Aare
Με έκταση 288χλμ είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της χώρας. Διασχίζει την πόλη σε 3 διαφορετικά σημεία και της προσδίδει ιδιαίτερη ομορφιά. Το καλοκαίρι πολλοί κάνουν μπάνιο στα κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά του, ενώ διοργανώνονται και σπορ όπως ράφτινγκ.

Boτανικός κήπος
Περιλαμβάνει περισσότερα από 6000 διαφορετικά είδη φυτών στον εξωτερικό χώρο αλλά και στα εφτά θερμοκήπια. 

Minster terrace
Ένα μέρος γεμάτο κόσμο, με φυσικά σκιά από τα ψηλά δέντρα, με μοναδική θεά στο ποτάμι, ιδανικό για να απολαύσετε ένα καφέ.  

Αγορές
Στο Heimatwerk κάτω από τον πύργο του ρολογιού, θα βρείτε τη μεγαλύτερη συλλογή με σουβενίρ σε όλη την Ελβετία. 
Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δύο εμπορικά κέντρα:
-Westside, με 55 μαγαζιά, 10 εστιατόρια, ξενοδοχείο και water park.
- Wankdorf center, με 30 καταστήματα, δίπλα από το Stade de Suisse. 


 

tips
* H πόλη είναι μικρή και μπορείτε να δείτε το γραφικό κέντρο της περπατώντας. 
* Επίσημη γλώσσα της Βέρνης είναι τα γερμανικά. 
* Για πανοραμική θέα στην πόλη, επισκεφτείτε το roof 



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video