ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Athens Open Air: Τα καλοκαιρινά ραντεβού μας συνεχίζονται!



Η καλοκαιρινή κινηματογραφική γιορτή της πόλης είναι εδώ με 3 ελληνικές ταινίες, έναν Γουόρεν Μπίτι σε ρόλο σκηνοθέτη, κλασσικό Χίτσκοκ αλλά και μία νέα διαστημική… προβολή!

Το 5ο Athens Open Air Film Festival έχοντας ήδη πραγματοποιήσει 15 προβολές σε μερικά από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, επιστρέφει δυναμικά με 6 ακόμη κινηματογραφικά διαμάντια, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας μία επιπλέον προβολή για πρώτη φορά στον Λυκαβηττό!

1) Μια αιχμηρή κωμωδία!
Η πρώτη προβολή του τελευταίου καλοκαιρινού μήνα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 19 Αυγούστου στην Πλατεία Αυδή, με την ταινία του Γουόρεν Μπίτι «Bulworth» (1999). Ο διάσημος ηθοποιός και δημιουργός, που ουδέποτε έκρυψε τις φιλελεύθερες πεποιθήσεις του, κατορθώνει στην πιο καυστική και διασκεδαστική ταινία του μια ανελέητη κριτική στα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου και στην υποκρισία των πολιτικών θεσμών.


2) Βιτριολικό χιτσκοκικό χιούμορ!
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται την επόμενη μέρα με την προβολή μιας από τις πιο ασυνήθιστες και γοητευτικά εκκεντρικές ταινίες στη φιλμογραφία του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Την Πέμπτη 20 Αυγούστου στη Βίλα Δρακοπούλου θα απολαύσουμε την κατάμαυρη κωμωδία «Ποιος σκότωσε τον Χάρι» (1955). 

Βασισμένη σε μυθιστόρημα και σκηνοθετημένη με οξυδέρκεια και ανατρεπτική διάθεση από έναν δημιουργό που αποτύπωνε ανέκαθεν τον ανθρώπινο παραλογισμό στο πανί με βαθειά ειρωνεία., η ταινία περιλαμβάνει και μία απολαυστική ερμηνεία από τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν, που εδώ κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο.


3) Ένα ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ!
Την Τρίτη 25 Αυγούστου, το 5o Athens Open Air Film Festival για ακόμα μία χρονιά, καταλαμβάνει τον πανέμορφο κήπο του Νομισματικού Μουσείου και προβάλλει την βραβευμένη ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, «ROM». Με δυο βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1989 και με δύο κρατικά βραβεία την επόμενη χρονιά, το “RΟΜ” παρουσιάζει μια διαφορετική και σε βάθος εικόνα των Ρομά σε σχέση με αυτή που κυριαρχούσε την εποχή εκείνη στην ελληνική, και όχι μόνο, κοινωνία και αποτελεί ένα από τα πιο υποδειγματικά φιλμ τεκμηρίωσης του ελληνικού σινεμά.

Η προβολή θα γίνει με ταυτόχρονη ερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από επαγγελματία διερμηνέα.


4) Νέα Προβολή με την ταινία που έφερε το Διάστημα στη Γη!
Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, το Φεστιβάλ καταλαμβάνει για πρώτη φορά το Θέατρο Λυκαβηττού, ιδανικό σημείο για μια συνάντηση με εξωγήινους. Στην κορυφή του πανέμορφου αθηναϊκού λόφου θα προβληθεί η καλύτερη ίσως ταινία στη φιλμογραφία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» (1977).

Η ταινία-σταθμός του μάγου της μεγάλης οθόνης, επιστρατεύει τα εκθαμβωτικά ειδικά εφέ, τη δεξιοτεχνία ενός από τους μεγαλύτερους ταχυδακτυλουργούς της κάμερας, τους μηχανισμούς του σινεμά φαντασίας και την αλληγορία και τα ενώνει σε μια κινηματογραφική μυσταγωγία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

5) Ένα λυρικό παραμύθι!
Ο Αύγουστος τελειώνει με ελληνικό σινεμά στα καλύτερά του. Την Δευτέρα 31 Αυγούστου στην Ακαδημία Πλάτωνος, το Φεστιβάλ θα προβάλλει την ταινία του Δήμου Αβδελιώδη «Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» (1999).

Μια πανέμορφη παραβολή που με το ένα πόδι πατάει στην ελληνική παράδοση του Βιζυηνού και με το άλλο περηφανεύεται για τη γνήσια κινηματογραφική του απλότητα. Τιμημένη με το Κρατικό βραβείο σκηνοθεσίας και το βραβείο της FIPRESCI και έχοντας συμμετάσχει στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, η ταινία παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα ανεξερεύνητα διαμάντια του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

Η προβολή θα γίνει με ταυτόχρονη ερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα [Ε.Ν.Γ.] από επαγγελματία διερμηνέα.

6) Ένα παρορμητικό ερωτικό παιχνίδι!
Το 5ο Athens Open Air Film Festival κλείνει το πρόγραμμα του για φέτος με μία ακόμα ελληνική ταινία, τη «Ρεβάνς» (1983) του Νίκου Βεργίτση την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κοτζιά. Στο καλοκαιρινό αστικό τοπίο της δεκαετίας του '80, ο Νίκος Βεργίτσης παγιδεύει το παρορμητικό ερωτικό παιχνίδι τριών νέων σε κρίση ταυτότητας, οι οποίοι πασχίζουν να σηκώσουν το βάρος των αμφιθυμικών συναισθημάτων τους.


Στην κορυφαία ταινία μιας φιλμογραφίας που απαριθμεί μόλις τρεις μεγάλου μήκους, ο σπουδαγμένος στη Γαλλία σκηνοθέτης εισβάλλει στα θολά νερά που πλημμυρίζουν τον υποκειμενικό κόσμο των ηρώων του και αναμειγνύει πραγματικότητα και φαντασία σε ένα ερωτικό δράμα με έναν θαυμάσιο Δημήτρη Πουλικάκο σε δεύτερο ρόλο και ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα πρωταγωνιστικά ζεύγη του μοντέρνου ελληνικού σινεμά. 

Η παρουσία της «Ρεβάνς» στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών υπήρξε το επιστέγασμα μιας ταινίας που σάρωσε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τα Κρατικά Βραβεία.

Η ταινία θα προβληθεί με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους (SDH)
Όλες οι προβολές του φεστιβάλ ξεκινούν στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ, τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: www.cinemag.gr.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video