ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ALPHA BANK: Ο Τουρισμός θα "σπρώξει" το ΑΕΠ


Rodos Palace, Ρόδος
Τα θετικά αποτελέσματα του Τουρισμού, θα μειώσουν τις επιπτώσεις στην ύφεση της ελληνικής Οικονομίας το 2015, εκτιμά η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank. Η επιστροφή στην ύφεση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015 είναι πολύ πιθανή. 
Αναμένεται, ωστόσο, μικρότερη από ότι προβλεπόταν ιδιαίτερα μετά την απροσδόκητη επιτάχυνση του ρυθμού αναπτύξεως που διαπιστώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και την διαφαινόμενη θετική πορεία του τουρισμού στους θερινούς μήνες, αναφέρει το τμήμα μελετών της Τράπεζας στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο. 
Ειδικότερα σημειώνει ότι σημαντική αύξηση κατά 12,4%, σε ετήσια βάση, παρουσίασε η προσέλευση τουριστών τον Ιούνιο 2015, έναντι αυξήσεως 13,7% τον Ιούνιο 2014. 
Ο αριθμός τουριστών ανήλθε σε 3,033 εκατ. τον Ιούνιο 2015, έναντι 2,698 εκατ. τον Ιούνιο 2014. 
Στο πρώτο εξάμηνο 2015, η εισερχόμενη τουριστική κίνηση αυξήθηκε κατά 20,8%, έναντι 15,6% στην αντίστοιχη περίοδο 2014.
Από την άλλη πλευρά οι ταξιδιωτικές εισπράξεις συνεχίζουν να αυξάνουν, με ελαφρώς χαμηλότερο ρυθμό, έναντι του 2014, καθώς αυξήθηκαν κατά 8,2% στο πρώτο εξάμηνο 2015, έναντι ανόδου κατά 9,6% στην αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2014. Παρά την επιβράδυνση της αυξήσεως των τουριστικών εισπράξεων, σε απόλυτο μέγεθος οι εισπράξεις από τον τουρισμό αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Συνεπώς, αν και δεν έχουν δημοσιευθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος στοιχεία για το δεύτερο εξάμηνο 2015 και κυρίως για τον Ιούλιο 2015, οπότε επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, τα στοιχεία του Ιουνίου 2015 ενισχύουν τις ενδείξεις για καλές τουριστικές επιδόσεις στο σύνολο του έτους. Οι ταξιδιωτικές αφίξεις αλλά και οι τουριστικές εισπράξεις προσδιορίζονται σε μεγάλο βαθμό από το ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον, δηλαδή το σχετικά αδύναμο ευρώ έναντι βασικών νομισμάτων, όπως το δολάριο και η στερλίνα. 
Με βάση νεώτερα στοιχεία που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο αριθμός των αφίξεων ξένων επισκεπτών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας (με πτήσεις charters) σημείωσε ευρεία άνοδο κατά 6,9% το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015, και ειδικότερα τον Ιούλιο 2015 αύξηση κατά 5,3% σε ετήσια βάση. Από την άλλη πλευρά, η αποδυνάμωση της ζητήσεως από την Κίνα συνιστά μία από τις αιτίες για τη πτωτική τάση των τιμών του πετρελαίου και των πρώτων υλών, εξέλιξη που δρα ευεργετικά τόσο για τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις . Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται ανατιμητικές τάσεις του ευρώ που εφόσον συνεχιστούν ενδέχεται να βελτιώσουν έτι περαιτέρω τους όρους εμπορίου για την Ελλάδα καθιστώντας το πετρέλαιο ακόμη φθηνότερο. Μια τέτοια εξέλιξη – αν και αρνητική για τις εξαγωγές – αναμένεται να τονώσει το διαθέσιμο εισόδημα και κατά συνέπεια την ιδιωτική κατανάλωση αμβλύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την υφεσιακή διαταραχή. 
Τουριστική Κίνηση στο πρώτο εξάμηνο 2015: 
Ενδεικτική είναι η άνοδος της ταξιδιωτικής κίνησης από την ΕΕ-28 (εκτός Ευρωζώνης) κατά 51,3% σε ετήσια βάση στο πρώτο εξάμηνο 2015, σχεδόν διπλάσια της αύξησης του πρώτου εξαμήνου 2014 (26,5%). Στο πρώτο εξάμηνο 2015 παρουσίασαν σημαντική άνοδο οι αφίξεις Αμερικανών τουριστών (+41,6%), αλλά και Βρετανών τουριστών (+18%).
Οι τουριστικές αφίξεις από την Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 17,8% σε ετήσια βάση στο πρώτο εξάμηνο 2015. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των αφίξεων τουριστών προερχόμενων από τη Γερμανία κατά 23,5%, έναντι οριακής αύξησης 1,9% στο πρώτο εξάμηνο 2015. 
Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά κυρίως τον εσωτερικό τουρισμό τον Ιούλιο 2015, κατάσταση, ωστόσο, η οποία ενδέχεται να αντιστραφεί τους επόμενους μήνες. 
Σημαντική επιβράδυνση του αυξητικού ρυθμού των εισπράξεων σημειώθηκε τον Ιούνιο 2015, αφού αυξήθηκαν κατά 1,2%, έναντι αύξησης 10,7% τον Ιούνιο 2014. Υποχώρησε, συνεπώς, και η δαπάνη ανά ταξίδι των μη κατοίκων στα €528,3 στο πρώτο εξάμηνο του 2015, έναντι €587,1 στο ανάλογο του 2014. Σημειώνεται, εντούτοις, ότι στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι δαπάνες από τους ταξιδιώτες κρουαζιέρας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video