ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αυτή είναι η εικόνα της ρωσικής οικονομίας


Η ανησυχία το 2014 για μια επικείμενη κρίση στη Ρωσία αποδείχτηκε υπερβολική. 
Αλλά τα περιστατικά αφερεγγυότητας έχουν αυξηθεί και συγκεκριμένοι κλάδοι πλήττονται σοβαρά από τη συνεχιζόμενη ύφεση. 
Η οικονομική συρρίκνωση το 2015 είναι κάπως πιο ήπια από ό, τι αναμενόταν, καθώς οι πιέσεις από την τιμή του πετρελαίου και οι διεθνείς εντάσεις έχουν υποχωρήσει ελαφρώς.
Η ανησυχία του 2014 για μια επικείμενη κρίση του ισοζυγίου πληρωμών αποδείχθηκε υπερβολική. 
Επισήμως τα αποθέματα συνεχίζουν να μειώνονται, αλλά ο ρυθμός της μείωσης επιβραδύνθηκε. 
Επιπλέον, οι σχετικοί δείκτες ρευστότητας για τη Ρωσία παραμένουν σχετικά ευνοϊκοί.
Παρατηρείται σχετική βελτίωση στις επιδόσεις της βιομηχανίας από τις αρχές του 2015, αλλά οι περισσότεροι τομείς εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. 
Αυτά αναφέρονται σε μελέτη της εταιρίας οικονομικών ερευνών Atradious, σχετικά με την οικονομική κατάσταση στη Ρωσία.
Και συνεχίζει η μελέτη της εταιρίας: Η ρωσική οικονομία έχει εισέλθει σε αναμενόμενη -εδώ και καιρό- ύφεση. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,9% του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2014. 
Αυτό οφείλεται στη μείωση των καταναλωτικών δαπανών. Η συρρίκνωση είναι όμως λιγότερο σοβαρή από ό, τι αρχικά αναμενόταν. Ως αποτέλεσμα, η πρόβλεψη του Ιούνιου είναι ότι η ρωσική οικονομία θα συρρικνωθεί 3,5% αυτό το έτος, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη του Φεβρουαρίου που έδειχνε συρρίκνωση της τάξης του 4,3%. 
Στη βελτίωση των προοπτικών βοήθησαν οι διαδοχικές μειώσεις των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα, από 17% το Δεκέμβριο του 2014 σε 12,5% στα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους. Ως αποτέλεσμα, ο δανεισμός των επιχειρήσεων αναμένεται να ανακάμψει ελαφρώς το δεύτερο εξάμηνο του 2015. 
Η οικονομία προβλέπεται να επεκταθεί κατά 0,5% και πάλι το 2016. Το ρούβλι έχει επίσης ανακάμψει σημαντικά από την κατά 42% πτώση του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2014. 
Η τιμή του πετρελαίου έχει ενισχυθεί και οι εκροές κεφαλαίων έχουν μειωθεί, λόγω του ελαφρύτερου χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής του χρέους και τη μικρή μείωση των διεθνών εντάσεων μετά από τη συμφωνία του Μινσκ ΙΙ. Η ανατίμηση του ρουβλιού καθώς και τα μέτρα λιτότητας και ύφεσης που έλαβε η κυβέρνηση για να μειώσει τις δαπάνες, θα απορροφήσουν την πίεση από τον πληθωρισμό, ο οποίος έπεσε από το 16,9% το Μάρτιο σε 15,8% το Μάιο. Ως εκ τούτου, η πίεση στις καταναλωτικές δαπάνες ενέργειας θα είναι σε κάποιο βαθμό μικρότερη, υποστηρίζοντας την επιβράδυνση της ύφεσης. 
Παρ 'όλα αυτά, η ύφεση προβλέπεται να έχει επιπτώσεις στο ρωσικό προϋπολογισμό. 
Η EIU (Economic Intelligence Unit), ένας ανεξάρτητος ειδικός στις εκτιμήσεις, προβλέπει έλλειμμα 3,5% το 2015, έναντι πρόβλεψης 3,8% της ρωσικής κυβέρνησης. 
Το έλλειμμα προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου αποθεματικών – ενός εκ των δύο ρωσικών κρατικών επενδυτικών ταμείων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video