ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 21 εκ. περισσότεροι τουρίστες στο α' 6μηνο του 2015...


... σύμφωνα με το Παγκόσμιο Τουριστικό Βαρόμετρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

- Στην "οροφή" των προβλέψεων για το 2015 με την Ευρώπη να πρωταγωνιστεί 
- 538 εκ. τουρίστες συνολικά στο Α' 6μηνο του 2015 
- Δείτε εδώ όλα τα στατιστικά


Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις παρουσίασαν αύξηση 4% το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
Συνολικά καταγράφηκαν 538 εκατ. αφίξεις, έναντι 517 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014, "πιάνοντας" το πάνω όριο της ανάπτυξης που προέβλεψε ο ΠΟΤ για το 2015 ( 3-4%).
Τα στοιχεία του ΠΟΤ δείχνουν θετικά πρόσημα σε όλες σχεδόν τις Ηπείρους, με την Ευρώπη να πρωταγωνιστεί.
Πιο αναλυτικά, η Ευρώπη με 5%, διατήρησε τον υψηλότερορυθμό ανάπτυξης, με τους προορισμούς της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης αφίξεων (+6%), ενώ ικανοποιητικά μεγέθη εμφάνισαν και η Νότιος/Μεσογειακή Ευρώπη (+5%) και η Βόρεια Ευρώπη (5%).
Ασία και Ειρηνικός κινήθηκαν με αύξηση 4%, η οποία τροφοδοτήθηκε κυρίως από την μεγάλη ανάκαμψη της Ταϊλάνδης (+30%), ενώ η Αμερική κατέγραψε αύξηση 4%, με τη Β. Αμερική να δείχνει μία επιβράδυνση ύστερα από τη μεγάλη άνοδο του 2014 (+4%), τη Ν. Αμερική να κινείται στα ίδια ποσοστά και την Κ. Αμερική να καταγράφει υψηλότερο ποσοστό αύξησης με ποσοστό 6%.
Η Αφρική κατέγραψε αρνητικό πρόσημο στην εξέλιξη των αφίξεων, με μείωση 6% ενώ η Μέση Ανατολή, διατήρησε έναν ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης με 4%. 
Ο ανταγωνισμός...
Σε ότι αφορά στον αταγωνισμό της Μεσόγειο, η Ισπανία είχε αύξηση 5%, η Ιταλία 4%, η Κροατία 10% και η Πορτογαλία 8%. 
Η Τουρκία κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. 
Η Ελλάδα 
Στο πρώτο εξάμηνο, η Ελλάδα καταγράφει υψηλά ποσοστά αύξησης της τάξης του 21%, αν και όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η αύξηση αυτή δεν αντιστοιχεί σε μεγάλα μεγέθη πραγματικών αριθμών, λόγω εποχικότητας. 
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό είναι το τρίτο υψηλότερο μεταξύ των εξεταζόμενων προορισμών, στο συγκεκριμένο διάστημα, μετά εκείνα της Ιαπωνίας (+47%) και της Ταϊλάνδης (+30).


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video