ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γ. Χατζημάρκος: 70.000 τουρίστες έρχονται στην Ρόδο, εκτός σαιζόν...


... στο διάστημα από 14 Οκτωβρίου 2015 έως 14 Απριλίου 2016

Το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού το κερδίζουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, μαζί με τους ανθρώπους της αγοράς» δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου ανακοινώθηκε η επικείμενη άφιξη 70.000 τουριστών στην Ρόδο, εκτός σαιζόν, στο διάστημα από 14 Οκτωβρίου 2015 έως 14 Απριλίου 2016, από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου και τον τουριστικό πράκτορα κ. Γιάννη Καμπούρη. 
Για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού στην Ρόδο και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφερειακής Αρχής από την έναρξη της θητείας της, ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως «70.000 επισκέπτες σε χειμερινή περίοδο είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός για το νησί. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι μεγαλύτεροι στόχοι επιτυγχάνονται με πολλή δουλειά και λιγότερα λόγια.
Το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού, είναι ένα στοίχημα δεκαετιών, όχι μόνο για τον τόπο μας, αλλά και για την χώρα ολόκληρη».
Ο κ. Χατζημάρκος στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε εμφατικά την στενή, συντονισμένη και αρμονική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τους παράγοντες της τοπικής αγοράς, για την επίτευξη του στόχου λέγοντας πως μόνο μέσα από την συνεργασία μπορεί να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.
«Εργαστήκαμε με πολλή μεθοδικότητα , για μεγάλο χρονικό διάστημα και πάντα σε συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς. Η συνένωση δυνάμεων είναι ο παράγων που φέρνει τέτοιου είδους θετικά αποτελέσματα. Αυτό το οποίο πρέπει πια να βάλουμε καλά στο μυαλό μας, όλοι όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική, είναι ότι στην οικονομία μας, αποτελέσματα χειροπιαστά, χωρίς συνεργασία με τους παράγοντες της αγοράς, δεν πρόκειται να υπάρξουν. Στο βαθμό που μπορείς να κατανοήσεις πώς δουλεύει η αγορά και ξέρεις τις πραγματικές ανάγκες του τόπου σου, τότε μπορείς να φέρεις αποτέλεσμα» ανέφερε.
Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε πως «70.000 επισκέπτες σε χειμερινή περίοδο, ήταν ένας πολύ μεγάλος στόχος ο οποίος, όλο αυτό το διάστημα, δουλεύτηκε σωστά» και προανήγγειλε την επέκταση του προγράμματος και σε άλλα νησιά. «Αν και τα επόμενα χρόνια μπορέσουμε να υπηρετήσουμε με επιτυχία αυτό το στόχο, τότε θα μπορούμε να δώσουμε πολύ σημαντικές απαντήσεις και λύσεις στα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Αν ο στόχος επιτευχθεί – και είμαι σίγουρος γι αυτό – θα επεκταθούμε και άλλα νησιά» δήλωσε και κάλεσε την τοπική αγορά «να είναι έτοιμη να υποδεχθεί αυτούς τους ανθρώπους, τους μήνες όπου ο τόπος τους έχει μεγάλη ανάγκη, για να τονωθεί η οικονομία του νησιού, αλλά και για να επιστρέψουν στον τόπο τους ικανοποιημένοι, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές της Ρόδου».
Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου που εργάστηκε συντονισμένα και αποτελεσματικά με τους ανθρώπους της αγοράς, ενώ στο πρόσωπο του τουριστικού πράκτορα κ. Γιάννη Καμπούρη, το Γραφείο του οποίου θα διακινήσει τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης τους χειμερινού τουρισμού, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε και όλους τους τουριστικούς πράκτορες που συμμετέχουν σε αυτό. Σημειώνεται ότι οι 70.000 τουρίστες που αναμένονται στην Ρόδο στο διάστημα Οκτωβρίου 2015 – Απριλίου 2016 έρχονται μέσω ενός καινοτόμου τουριστικού προϊόντος, που συνδυάζει διακοπές σε Τουρκία και Ελλάδα.
Το εν λόγω πακέτο απευθύνεται κυρίως σε δυτικοευρωπαίους οι οποίοι θα επισκεφθούν τη Ρόδο δια θαλάσσης μέσω του Μαρμαρίς και της Φετιγιέ της Τουρκίας, όπου θα φθάνουν αεροπορικώς (στο αεροδρόμιο του Ντάλαμα).
Για πρώτη φορά αξιοποιείται έτσι ο θαλάσσιος «δίαυλος επικοινωνίας» με την γειτονική Τουρκία για την εισροή τουριστικών ρευμάτων προς τη Ρόδο κατά την χειμερινή περίοδο, γεγονός το οποίο αποτελεί προφανώς καινοτομία και που δημιουργεί παράλληλα σοβαρές προοπτικές να μετατραπεί η Ρόδος σε ένα προσφιλή τουριστικό προορισμό κατά τους «νεκρούς» μήνες.  
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κερδίζει το στοίχημα του χειμερινού Τουρισμού 
Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου άνοιξε το δρόμο για το χειμερινό τουρισμό στη Ρόδο. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και στοχευμένες ενέργειες, το νησί της Ρόδου πρόκειται να δεχθεί έως και 70.000 τουρίστες από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκέμβριου 2015 και από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Απριλίου 2016.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο τουριστικό προϊόν που συνδυάζει διακοπές σε Τουρκία και Ελλάδα. Το εν λόγω πακέτο απευθύνεται κυρίως σε δυτικοευρωπαίους οι οποίοι θα επισκέπτονται τη Ρόδο δια θαλάσσης μέσω του Μαρμαρίς και της Φετιγιέ της Τουρκίας, όπου θα φθάνουν αεροπορικώς (στο αεροδρόμιο του Ντάλαμα).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά αξιοποιείται ο θαλάσσιος «δίαυλος επικοινωνίας» με την γειτονική Τουρκία για την εισροή τουριστικών ρευμάτων προς τη Ρόδο κατά την χειμερινή περίοδο, γεγονός το οποίο αποτελεί προφανώς καινοτομία και που δημιουργεί παράλληλα σοβαρές προοπτικές να μετατραπεί η Ρόδος σε ένα προσφιλή τουριστικό προορισμό κατά τη «νεκρά» τουριστική περίοδο. Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα… 
«Το όραμα να γίνει η Ρόδος χειμερινός τουριστικός προορισμός, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα», αναφέρει η αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Ο στόχος για την προσέλκυση χειμερινού τουρισμού στη Ρόδο είχε τεθεί από την αρχή της θητείας της Περιφερειακής Αρχής.
«Μετά από αλλεπάλληλες και συντονισμένες προσπάθειες η προσέλκυση τουριστών κατά τους χειμερινούς μήνες μέσω Τουρκίας είναι πλέον δεδομένη. Η σύνδεση με Τουρκία, με τα λιμάνια του Μαρμαρίς και της Φετιγιέ, με πακέτα που απευθύνονται δυτικοευρωπαίους, οι οποίοι θα συνδυάζουν επίσκεψη σε δυο χώρες, την Τουρκία και την Ελλάδα, θα άνοιγε τον δρόμο για να γίνει η Ρόδος χειμερινός προορισμός. Αυτό το είδος του πακέτου διακοπών, ο συνδυασμός δηλαδή δυο χωρών μας κάνει μοναδικούς και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε», είχε αναφέρει η κ. Παπαβασιλείου όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της ως αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.
Σήμερα η κ. Παπαβασιλείου τονίζει ότι θα πρέπει το εγχείρημα να έχει την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να εδραιωθεί η προσπάθεια αυτή. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η πρόσβαση στην Τουρκία είναι πολύ πιο εύκολη με αεροπορικές εταιρείες που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ντάλαμα.
Με πακέτα διήμερα τριήμερα και τετραήμερα, 60.000- 70.000 δυτικοευρωπαίοι και όχι μόνο, θα επισκεφτούν το νησί κατά το διάστημα 14/10/2015 - 11/12/2015 και 20/1/2016 - 21 /4/2016. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο και πετύχαμε. Βέβαια το στοίχημα του να εδραιώσουμε την προσπάθεια αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Το άνοιγμα της χειμερινής περιόδου εγκυμονεί κινδύνους. Αυτή την προσπάθεια θα πρέπει πλέον να ενισχύσουμε όλοι και ο Δήμος της Ρόδου θα πρέπει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι εποχές δεν σηκώνουν λάθη! Δεν προσφέρονται πολλές ευκαιρίες στο να δώσουμε στο κέντρο της πόλης ζωή κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι μας θα πρέπει να έχουν αν μη τι άλλο μεταφορές, καθαριότητα, ανοικτά μαγαζιά στην παλιά πόλη και στη νέα αγορά».
Τέλος η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις εταιρείες που μας εμπιστεύτηκαν , μας πίστεψαν και με την παρότρυνση και ενίσχυση μας άνοιξαν τον δρόμο για 60.000 -70.000 άτομα που θα επισκεφτούν το νησί για να γίνει η Ρόδος χειμερινός προορισμός. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο “NBK REISEN” που δραστηριοποιείται στην Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία “Deco Tour European reservation service” που δραστηριοποιείται στην Ισπανία “M+k Reisen” που δραστηριοποιείται στη Ελβετία και στην Γερμανία, “Medi plus” και “tour direct” που δραστηριοποιείται στην Γερμανία, “EKO TRAVEL” που δραστηριοποιείται σε Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, “THV REISEN” που δραστηριοποιείται στο Dubai κ.α .
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα πρακτορεία Τουρισμού που κατάφεραν να κλείσουν συμφωνίες και να ανοίξουν αυτόν τον τόσο ποθητό δρόμο».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video