ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απορρίφθηκε η αίτηση της Aqua Sol κατά του ΤΑΙΠΕΔ


Mε απόφαση, που εξέδωσε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης που επισπεύδει σε βάρος της ξενοδοχειακής εταιρείας Aqua Sol, το ΤΑΙΠΕΔ, δυνάμει προσωρινά εκτελεστής απόφασης του ίδιου Δικαστηρίου, με την οποία εντέλλεται να αποδώσει δημόσιο ακίνητο το οποίο κατέλαβε και το οποίο προορίζεται προς αξιοποίηση, στο πλαίσιο του διαγωνισµού για το Γκολφ Αφάντου. 
Mόλις πρόσφατα εκδόθηκε εξάλλου απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, με την οποία απορρίφθηκε η έφεση που άσκησε η εταιρεία “Aqua Sol” κατά αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία έγινε δεκτή, εν μέρει, διεκδικητική αγωγή που άσκησε το ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι έγινε κατάληψη δημοσίου ακινήτου, που προορίζεται για αξιοποίηση στο πλαίσιο του διαγωνισµού για το Γκολφ Αφάντου, από ξενοδοχείο της εταιρείας.
Η ένδικη διαφορά ωστόσο συνεχίζεται, καθώς εκκρεμεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και κύρια αγωγή της ξενοδοχειακής εταιρείας για την επιδίκαση της κυριότητας του ακινήτου. Σε αυτήν εκθέτει, ότι επέκτεινε και ανέγειρε τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου της καλόπιστα και χωρίς διαμαρτυρίες του ελληνικού δημοσίου κατά τη διάρκεια των κατασκευών. 
Εν πάση περιπτώσει στο ακίνητο του δηµοσίου φέρεται να έχουν καταληφθεί και καταπατηθεί από την τουριστική εταιρεία διάφορες εκτάσεις. Σε ορισµένες, φέρεται να έχει φυτευθεί γκαζόν και σε ένα να έχει ανεγερθεί κτίσµα (πτέρυγα δωµατίων) ξενοδοχείου, 240 τµ. πλέον ή έλαττον, ενώ συνεχίζονται ανελλιπώς οι εργασίες για την πλήρη τακτοποίηση της αυθαιρεσίας. 
Το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει ότι η ξενοδοχειακή επιχείρηση, εντελώς αυθαίρετα και καταχρηστικά, κατέλαβε τμήματα στην περιοχή, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα, περισσότερο μάλιστα, που η από των τρίτων ασκούμενη νομή σε δημόσιο κτήμα είναι νομικά απροστάτευτη απέναντι στο Δημόσιο. 
Η αξία των ακινήτων που έχουν καταληφθεί υπερβαίνει σύμφωνα με την αγωγή το ποσό των 250.000 ευρώ. 
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με απόφαση που εξέδωσε, αναγνωρίζει ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει στην κυριότητά του τμήμα μείζονος ακινήτου στην ΑΒΚ 1665 κτηματομερίδα των Κολυμπίων, συνολικού εμβαδού 2.025,43 τ.μ.. 
Η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτημα περί αναγνώρισης προτιμησιακού δικαιώματος εξαγοράς σε τμήμα εμβαδού 35.744 τ.μ. όμορου της ιδιοκτησίας της. 
Το τμήμα αυτό που κατελήφθη έχει οικοδομηθεί, ενώ το υπόλοιπο έχει φυτευθεί με γκαζόν και διαμορφωθεί αναλόγως με το ευρύτερο περιβάλλον του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. 
Η ξενοδοχειακή εταιρεία ισχυρίστηκε ότι το ένδικο δικαίωμα του ΤΑΙΠΕΔ ασκείται καθ’ υπέρβαση των ορίων της καλής πίστης, των χρηστών ηθών και του σκοπού του δικαιώματος, διότι, δεδομένης της κατάληψης του ως άνω τμήματος του επίδικου ακινήτου από αυτήν με την ανέγερση μέρους του κτίσματός της σε αυτό και την ανάλογη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, που αποτελεί ζωτικό χώρο της ευρύτερης λειτουργίας του, θα προξενηθεί ιδιαίτερα μεγάλη ζημία στην επιχείρησή της, δυσανάλογη σε σχέση με την εδαφική αξία του καταληφθέντος τμήματος του ακινήτου της ενάγουσας. 
 Το Δικαστήριο έκρινε ωστόσο ότι το κτίσμα εντός του ακινήτου είναι αυτοτελές και ανεξάρτητο από το υπόλοιπο ξενοδοχειακό συγκρότημα και επομένως, η ανατροπή της πραγματικής κατάστασης που διαμορφώθηκε, δεν συνεπάγεται στον επικαλούμενο από την εναγομένη βαθμό, επαχθείς συνέπειες για την ίδια. 
Πηγή:www.dimokratiki.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video