ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Μιχάλης Σακκέλης πρόεδρος (ξανά) του ΣΕΕΝ!!!


- Κινήσεις διεύρυνσης από τον ΣΕΕΝ 
- Πολλά και σοβαρά τα προβλήματα του κλάδου

Ολοκληρώθηκαν χθες οι αρχαιρεσίες του ΣΕΕΝ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ που ακολούθησε αμέσως μετά την εκλογή και την συγκρότησή του σε σώμα, τα αξιώματα κατανεμήθηκαν στα νέα μέλη ως ακολούθως: Πρόεδρος Μιχάλης Σακέλλης Αντιπρόεδρος Κρουαζιέρας Μιχάλης Καψάλης Αντιπρόεδρος Ακτοπλοΐας Αντώνης Αγαπητός Αντιπρόεδρος Διεθνών Πλόων Σπυρίδων Πασχάλης Γενικός Γραμματέας Αδαμάντιος Κρασανάκης Ταμίας Ιωάννης Δεπάστας Μέλη (με αλφαβητική σειρά) Νικόλαος Καβαλλιέρος Κωνσταντίνος Λαμπριανός Θεολόγος Παναγιωτάκης Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης Γεράσιμος Στρίντζης
Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο επανεκλεγείς Πρόεδρος Μ. Σακέλλης τόνισε : 
«Ευχαριστώ τα μέλη του ΣΕΕΝ και τα μέλη του ΔΣ για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου, σε εποχές δύσκολες για την οικονομία της χώρας μας αλλά και τον κλάδο μας. 
Τα πολλά θέματα που παραμένουν ανοικτά, προϋποθέτουν μεγάλη προσπάθεια και συντονισμένες δράσεις απ’ όλους μας. 
Στις ανάγκες για να βρεθούν λύσεις είμαι βέβαιος ότι ως ΔΣ που εκπροσωπεί τον κλάδο θα ανταποκριθούμε, με ενότητα και διάθεση συνεργασίας . 
Το 2015 ήταν μία δύσκολη χρονιά για την Ακτοπλοΐα μας. 
Η συνεχιζόμενη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων έχει ως αποτέλεσμα την πτώση του εσωτερικού τουρισμού. 
Παρά την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού η κίνηση το 2015 προβλέπεται μειωμένη κατά 3%-5% σε σχέση με το 2014. 
Παράλληλα υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στην Ακτοπλοΐα, στα νησιά, στην εστίαση και στον τουρισμό γενικά. Η δραστική αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που καλύπτει το σύνολο των τουριστικών υπηρεσιών, θέτει σε κίνδυνο τη θετική πορεία του τουρισμού μας, που αποτελεί ίσως και τον μοναδικό ελπιδοφόρο πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας τα τελευταία χρόνια.
Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου μας οφείλει να εντείνει τις προσπάθειές του για την κατάργηση μέτρων τα οποία είναι βέβαιο ότι θα φέρουν αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. 
Αντιθέτως, πρέπει να καταστήσουμε κατανοητό, κυρίως στην Πολιτεία αλλά και στους εν γένει κοινωνικούς φορείς ότι τα ελληνικά επιβατηγά πλοία προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες, εθνικής σημασίας. 
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Ελληνικός Ακτοπλοϊκός στόλος εξυπηρετεί στο Αιγαίο και το Ιόνιο 14.000.000 επιβάτες ή 37.600.000 συμπεριλαμβανομένων των πορθμείων. Το τεράστιο αυτό μεταφορικό έργο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα προσφέρονται αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες. 
Παράλληλα τα πλοία διεθνών γραμμών στηρίζουν το εισαγωγικό και εξαγωγικό μας εμπόριο μέσω των γραμμών της Αδριατικής, στις οποίες το μεταφορικό έργο ξεπερνάει τους 1.500.000 επιβάτες και τα 330.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως. Τις εξαιρετικές αυτές υπηρεσίες οφείλουμε να διαφυλάξουμε, προβάλλοντας και εκτελώντας με συνέπεια τα προγραμματισμένα δρομολόγιά μας και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών και αύξησης του μεταφορικού έργου. 
Στην προσπάθειά μας αυτή η Πολιτεία οφείλει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και τη βελτίωση των υπηρεσιών, εκσυγχρονίζοντας το θεσμικό πλαίσιο, μειώνοντας τις κρατικές παρεμβάσεις, εξαλείφοντας τη γραφειοκρατία και απαλλάσσοντας τις εταιρείες επιβατηγών πλοίων από την επιβολή στρεβλωτικών και απαρχαιωμένων υποχρεώσεων. 
Σε ότι αφορά τα Ελληνικά πλοία που δραστηριοποιούνται στις Διεθνείς γραμμές πρέπει να ληφθούν μέτρα για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους, όπως π.χ. η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, όπως συμβαίνει και με άλλα Ευρωπαϊκά πλοία. Ενώ στις σημερινές αρχαιρεσίες υπήρξε καθολική συμμετοχή όλων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ακτοπλοΐα και στις Διεθνείς Γραμμές, η συμμετοχή της κρουαζιέρας ήταν μικρή. 
Στις επόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε τη διεύρυνση της εκπροσώπησης, που είναι απαραίτητη για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτός ο τόσο σημαντικός κλάδος για την οικονομία μας. 
Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του απελθόντος ΔΣ και τα στελέχη του Συνδέσμου μας για τη μεγάλη τους βοήθεια για την προώθηση των θεμάτων της Ακτοπλοΐας και τις προσπάθειες που κατέβαλαν που είχαν ως αποτέλεσμα την επίλυση πολλών προβλημάτων».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video