ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Rothenburg ob der Tauber- η μεσαιωνική πόλη της Γερμανίας

Μοιάζει σαν να σταμάτησε ο χρόνος, κάπου στον μεσαίωνα! Ονομάζεται Rothenburg ob der Taube και είναι ένα χωριό ή καλύτερα κωμόπολη, ξακουστή για την καλοδιατηρημένη μεσαιωνική της ατμόσφαιρα. 
 
Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από το ιστορικό κέντρο με τα παλιά σπίτια, τις όμορφες και ήσυχες πλατείες, τα συντριβάνια, τα πραδοσιακά ταβερνάκια και τους πύργους. 
 
Βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Βαυαρίας, στην περιέφρεια Ansbach στην Franconia. Ένας προορισμός που μαζεύει τουρίστες απο όλο τον κόσμο, καθώς αποτελεί κομμάτι του λεγόμενου "ρομαντικού δρόμου" της Γερμανίας. 
 Αεροφωτογραφία της πόλης

Το όνομα σημαίνει "κόκκινο κάστρο πάνω από τον ποταμό Tauber". Τα σπίτια έχουν κόκκινες σκεπές και η πόλη είναι χτισμένη πάνω από το ποτάμι, σε υψόμετρο 430 μέτρων. Ένα πολύ μικρό μέρος, γεμάτο όμως ιστορικά μνημεία, εκκλησίες και μοναστήρια. 

Τι θα δείτε
Εκκλησίες- όλες βρίσκονται στην παλιά πόλη. Ξεχωρίζει η εκκλησία του Αγ. Ιακώβ, αφού ο τρούλος της φαίνεται από κάθε σημείο της πόλης.
Franciscan
Υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά κτίρια τα οποία θα δείτε σε όλο το μήκος της παλιάς πόλης και αξίζει να παραητηρήσετε
Το Δημαρχείο
Aπό τον πύργο του δημαρχείου οι επισκέπτες έχουν θέα σε όλη την πόλη μέχρι και το ποτάμι. Για να φτάσετε όμως εκεί πρέπει να ανεβείτε 220 σκαλιά!
Plönlein- το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της περιοχής
H κεντρική πλατεία
 
Feuerleinserker
 Fleisch- und Tanzhaus 
 Hegereiterhaus
 Marienapotheke
 
O Πύργος της πύλης Klingen έχει 30 μέτρα ύψος
 
Ο Πύργος Marcus
 H πύλη Rödertor
 Σε αυτό το μουσείο, είναι χριστούγεννα όλο το χρόνο!!!
Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τους κήπους του κάστρου με τα πανέμορφα πολύχρωμα παρτέρια. 
Για κάτι πιο εξωτικό, επισκεφτείτε τον ασιάτικο κήπο  Lotus που δημιουργήθηκε το 2012.
 
Γύρω γύρω η πόλη έχει τείχη, σε μερικά από τα οποία μπορείτε να ανεβείτε.
Όταν ο καιρός είναι καλός, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απολαμβάνουν τον καφέ λη το φαγητό τους έξω, ανάμεσα στα μεσαιωνικά σπίτια και τείχη.
Πώς θα πάτε
Με το τρένο μέχρι το Würzburg ή Ansbach και από εκεί με άλλο τρένο.Το ιστορικό κέντρο βρίσκεται μερικά λεπτά με τα πόδια μακρυά από το σταθμό. Από Φρανκφούρτη ή Στουτγκάρδη, η διαδρομή διαρκεί 2,5 με 3 ώρες. Από Νυρεμβέργη περίπου 1,5 ώρα. Δείτε περισσότερα εδώ.
 
Πότε να πάτε
Ιδανικά την Άνοιξη μέχρι και τον Ιούνιο - για ήπιες θερμοκρασίες. Το καλοκαίρι έχει ζέστη, όχι συνήθως περισσότερο από την Ελλάδα φυσικά. Ιδανικός επίσης και ως χειμερινός προορισμός, για όσους αγαπούν το χιόνι και το κρύο. 
Τέλη Ιουλίου διοργανώνεται το φεστιβάλ μουσικής με χωρωδίες και ορχήστρες από την Αμερική. Δείτε όλα τα φεστιβάλ εδώ
tips
* Κοντινότερο αεροδρόμιο με απευθείας πτήση από Ελλάδα, το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης, απέχει 90 χλμ.
* Μείνετε σε ένα από τα παραδοσιακά ξενοδοχεία, για να ζήσετε πραγματικά την μεσαιωνική εποχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα δωμάτια δεν έχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις! Δείτε όλα τα ξενοδοχεία εδώ
 * Την ημέρα έχει κόσμο που έρχονται για ημερήσια εκδρομή. Ιδανικά μείνετε τουλάχιστον ένα βράδυ για να απολαύσετε την ησυχία του απογεύματος και της νύχτας. 
* Δοκιμάστε Schneeballen, ένα παραδοσιακό γλυκό φτιαγμένο από ζύμη, με κυκλικό σχήμα που θυμίζει μπισκότο. Πλέον υπάρχουν αρκετές εκδοχές για να επιλέξετε. 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video