ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση δήμων με λιμάνια στη Θεσσαλονίκη


Η 2η σύσκεψη Δημάρχων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από πόλεις που έχουν στα διοικητικά τους όρια λιμάνια (Οργανισμούς Λιμένος ) , πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη 
Στη συνάντηση αυτή με αντικείμενο τις σχέσεις των πόλεων με τους Οργανισμούς Λιμένων συμμετείχε και ο Δήμος Παξών με εκπρόσωπο του, τον Δημοτικό Σύμβουλο Τουρισμού & Ευρ. Προγραμμάτων κ. Γ. Λύχνο, όπου έθεσε το ζήτημα της προβληματικής διαχείρισης των μικρών και απομακρυσμένων λιμανιών από την έδρα του εκάστοτε Οργανισμού Λιμένος, της άμεσης δημιουργίας Δημοτικών Λιμενικών ταμείων, αναλύοντας τα οικονομικά οφέλη για τους νησιωτικούς μικρούς Δήμους της χώρας και την ελευθερία ως προς την χρήση των αλιευτικών ή τουριστικών καταφυγίων που πρέπει ειδικά τα μικρά νησιά να απολαμβάνουν ως βασική προϋπόθεση για την επιβίωση του ίδιου, του πληθυσμού τους . Θεματολογία που ο Δήμος Παξών έχει "ανοίξει" και στην 1η συνάντηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για το ΕΣΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, Ηγουμενίτσας, κ. Γιάννης Λώλος, Καβάλας, κα Δήμητρα Τσανάκα, Κέρκυρας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος, Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Βασίλης Πιστικίδης καθώς και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, κ.Λάζαρος Κυρίζογλου. Ακόμη παραβρέθηκαν από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Σπύρος Πέγκας και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις κυκλοφορίας και εκπρόσωπος του Δήμου στο ΔΣ του ΟΛΘ, Γιώργος Δημαρέλος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Κέρκυρας, κ. Βασίλης Καββαδίας και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων, κ. Μιχάλης Κεράτσας. 
Να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία για την πρώτη συνάντηση 29 Οκτώβριου στην Αθήνα , είχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λώλος . 
Αποφασίστηκε τέλος από κοινού να ζητηθεί άμεσα συνάντηση των Δημάρχων με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ.Γ.Σταθάκη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρή Δρίτσα, στους οποίους θα τεθεί το πλαίσιο διεκδικήσεων των Δήμων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video