ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Hipster» προορισμοί, η νέα εναλλακτική πρόταση διακοπών

- Το Βερολίνο στους κορυφαίους «hipster» ευρωπαϊκούς προορισμούς


Νέα πρόταση διακοπών, μια εναλλακτική προσέγγιση ή μόδα των καιρών; Μάλλον κάτι απ’ όλα είναι οι «Hipster προορισμοί», που τελευταία κερδίζουν διαρκώς έδαφος, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ταξιδιωτών που χαρακτηρίζονται, μάλλον, για την «ελεύθερη φύση» τους.


Παραδοσιακές τουριστικές περιοχές και αξιοθέατα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών σε ευρωπαϊκές πόλεις. Ωστόσο, τελευταία, παρατηρείται μια διάθεση προς εξερεύνηση underground και ανεπιθύμητων μέχρι πρόσφατα, περιοχών, τις οποίες επανέφεραν στο προσκήνιο, νέοι επαγγελματίες, μεταφέροντας εκεί τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Γειτονιές που, πλέον, φιλοξενούν pop-up εστιατόρια, καφετέριες vintage και γκαλερί, που έχουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα και πολιτισμό και, πλέον, θεωρούνται αρκετά trendy. 
Τέτοιες hipster γειτονιές έχουν διαδοθεί σε πολλές πόλεις παγκοσμίως, ενώ μερικοί από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς «hipster προορισμούς», είναι το Kreuzberg του Βερολίνου, η Περιφέρεια VII στη Βουδαπέστη και η Mieraielain στη Ρίγα. Οι Millennials είναι οι κύριοι επισκέπτες των hipster περιοχών, που ανακαλύπτουν τα αγαπημένα τους «φαγάδικα», εξερευνούν τα καλλιτεχνικά στέκια και τις αγορές, περισσότερο από ότι επισκέπτονται μουσεία και ιστορικά μνημεία. Καθώς πολλοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο, «παλεύουν» με τις συνέπειες του συνωστισμού των τουριστών, η υπόσταση και μόνο των εναλλακτικών αυτών περιοχών, έχει συμβάλει στο να ξεχωρίσουν, πλέον.
Ταξιδιωτικοί οδηγοί και ιστοσελίδες όπως το Vayable, έχουν, ήδη, μπει στο κλίμα, προσφέροντας hipster περιηγήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, που συχνά παρέχονται από τους κατοίκους της ίδιας περιοχής, ώστε όλα να δείχνουν απολύτως αυθεντικά. Κάποιοι on line ταξιδιωτικοί οδηγοί όπως το Likealocal και το Travelsofadam, έχουν επίσης δημιουργήσει φόρμες για τους προορισμούς αυτούς, ενημερώνοντας καθημερινά για τη συνεχώς μεταβαλλόμενη hipster σκηνή. 
Ξενοδοχεία «boutique» έχουν αρχίσει να ανοίγουν σε περιοχές hipster, ωστόσο, οι αλυσίδες ξενοδοχείων είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν πρόβλημα, λόγω της «ανεξάρτητης φύσης» των ταξιδιωτών που επιλέγουν αυτές τις εναλλακτικές περιοχές. Μία από τις εξαιρέσεις, αν και μεγάλη μονάδα, είναι το Rival Hotel στο Södermalm στη Στοκχόλμη, το οποίο έχει διαμορφωθεί και λειτουργεί στο κτίριο ενός παλιού κινηματογράφου. 
Το Airbnb και οι συνεργάτες του έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προώθηση των περιοχών αυτών σε τουρίστες, καθώς πολλά ξενοδοχεία παρουσιάζουν ελλείψεις επομένως οι ιδιωτικές ενοικιάσεις είναι συχνά η μόνη επιλογή για διαμονή σε τοπικό επίπεδο. 
Οι hipster προορισμοί γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, ενώ νέες περιοχές προστίθενται στοn «χάρτη» των hipster προορισμών, φιλοδοξώντας να γίνουν τα καινούρια εναλλακτικά «στέκια» των σύγχρονων ταξιδιωτών.

Oι κορυφαίοι hipster, ευρωπαϊκοί προορισμοί

Περιοχή

Χώρα
Dalston
Λονδίνο
Kreuzberg
Βερολίνο
District VII
Βουδαπέστη
Sodermalm
Στοκχόλμη
Norrebro
Κοπεγχάγη
Gracia
Βερκελώνη
Malasana
Μαδρίτη
Amsterdam Noord
Άμστερνταμ
Miera Iela
Ρίγα
Kalamaja
ΤαλίνΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video