ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Fernsehturm - Ο Πύργος του Βερολίνου

O καλύτερος τρόπος για να δείτε το Βερολίνο από ψηλά, είναι η επίσκεψη στον πύργο της τηλεόρασης, που ονομάζεται Fernsehturm. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία Alexanderplatz, για αυτό αποκαλείται και Αlex tower. 

 
http://ift.tt/1MEzhzg


Φτιάχτηκε το 1965-1969 και ο σκοπός ήταν να γίνει το σύμβολο της πόλης, κάτι που το κατάφερε αφού φαίνεται σχεδόν από κάθε σημείου του Βερολίνου. Το ύψος του είναι 368 μέτρα. Η πλατφόρμα παρατήρησης για τους επισκέπτες βρίσκεται σε ύψος 294 μέτρων.
Η ανάβαση γίνεται πολύ εύκολα και σε μόλις 16 δευτερόλεπτα με δύο ανελκυστήρες.

Τρία μέτρα παραπάνω λειτουργεί μπαρ και  εστιατόριο που περιστρέφονται σε είκοσι λεπτά.  Το μενού του εστιατορίου μπορείτε να το δείτε εδώ και το μενού του μπαρ εδώ.
Από εκεί λοιπόν θα δείτε όλη την πόλη, το Reichstag (το εντυπωσιακό κτίριο της γερμανικής βουλής), την πύλη του Βραδεμβούργου, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, το Ολυμπιακό στάδιο, την πλατεία Potsdamer Platz και το νησί των μουσείων (Museumsinsel).

 
Είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της γερμανικής πρωτεύουσας με μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα. Αν θέλετε να γλιτώσετε την ουρά στην είσοδο, μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας εδώ. (16 ευρώ και 9,5 το παιδικό)


Ο Πύργος είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 9 το πρωί (από τις 10 το χειμώνα) ως τα μεσάνυχτα. Καλύτερη ώρα για να πάει κάποιος είναι το απόγευμα, ώστε να δει τη θέα με το φως της ημέρας αλλά και όταν νυχτώσει. 

Ταξιδεύοντας στο Βερολίνο

AquaDom: Ένα ενυδρείο - ασανσέρ!

Αξιοθέατα, ξεναγήσεις και εκδρομές στο Βερολίνο

 



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video