ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξενάγηση στη φλαμανδική πόλη Leuven

H Leuven (Λέουβεν) είναι μια ιστορική φλαμανδική πόλη, μόλις 25 χλμ από τις Βρυξέλλες, με ιστορικό κέντρο, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μεγάλο πανεπιστήμιο.
Το πιο διάσημο αξιοθέατο είναι το εντυπωσιακό δημαρχείο - Stadhuis, ένα κτίριο γοτθικό που θεωρείται ως ένα από τα πιο όμορφα δημαρχεία στον κόσμο. 
 
Το Δημαρχείο και το διπλανό κτίριο- εξίσου εντυπωσιακό!
 
Εξωτερικά διακοσμείται με 236 (220 ανδρών και 16 γυναικών) αγάλματα που τοποθετήθηκαν εκεί το 1850, κυρίως αγάλματα ντόπιων καλλιτεχνών, επιστημόνων, ιστορικών, αγίων και βιβλικών προσώπων. 
  
Αν θέλετε να μπείτε μέσα στο Δημαρχείο, πρέπει να είστε εκεί στις 3 ακριβώς και το εισιτήριο με την ξενάγηση στοιχίζει 4 ευρώ. 
 
Απολαύστε καφέ ή φαγητό στην πλατεία Oude Markt με περισσότερα από 40 μαγαζιά μαζεμένα εκεί. Ένα μέρος γεμάτο κόσμο κάθε ώρα της ημέρας! 


H πιο παλιά εκκλησία της πόλης είναι η εκκλησία του Αγ. Πέτρου (Sint-Pieterskerk) που χρονολογείται από το 986 και φτιαχνόταν σταδιακά για 200 χρόνια! 
Το Groot Begijnhof που είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια των Βρυξελλών. Αποτελείται από 72 κτίσματα με κόκκινο τούβλο, ανάμεσα σε γρασίδι και μικρά σοκάκια κοντά στον ποταμό Dilje. Σήμερα αποτελεί μέρος διαμονής για καθηγητές, επισκέπτες και φοιτητές του πανεπιστημίου. 
Ο βοτανικός κήπος είναι ο παλαιότερος της χώρας και είναι ένα όμορφο μέρος με πολύ πράσινο, λουλούδια και λίμνη για περίπατο και ξεκούραση. Εδώ θα βρείτε χάρτη του κήπου. 


Μπορείτε  να επισκεφτείτε το εργοστάσιο της Stella Artois, αλλά θα πρέπει να έχετε κλείσει ραντεβού και εισιτήριο εδώ

Μαγαζιά στην πόλη

Πώς θα πάτε
Με τρένο από το κέντρο των Βρυξελλών. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μισή ώρα. 
Το κανάλι που σε ένα σημείο διασχίζει την πόλη


tips
* Από εδώμπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τον ταξιδιωτικό οδηγό της πόλης στα αγγλικά. 
* Αξίζει να επισκεφτείτε την πόλη Leuven γιατί είναι η πιο γοητευτική πόλη κοντά στις Βρυξέλλες. Αν θέλετε κάτι πιο μακρινό οπωσδήποτε να πάτε στην Μπρυζ
* Δείτε τις αναρτήσεις μας για τις Βρυξέλλες και τα αξιοθέατα της εδώ



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video