ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βόλτα στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης της Πράγας (Staroměstské náměstí)

Είναι αναμφίβολα η πιο εντυπωσιακή πλατεία της Πράγας, γεμάτη κόσμο από το πρωί έως και αργά το βράδυ.  Η ιστορία της ξεκινά τον 11ο αιώνα, ως σημείο συνάντησης και ανταλλαγής προϊόντων. Περιβάλλεται από εντυπωσιακά κτίρια ρομανικής και γοτθικής αρχιτεκτονικής με παστέλ χρώματα και επιγραφές. 
Τα αξιοθέατα της πλατείας
- Το Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι
Το δημαρχιακό μέγαρο ιδρύθηκε το 1338 και πρόκειται για ένα κτίσμα επιβλητικής αρχιτεκτονικής που μαγνητίζει τα βλέμματα, ιδιαίτερα για το αστρονομικό του ρολόι. Το ρολόι,που θεωρείται ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, αναγγέλλει την ώρα με ήχους από καμπάνες ενώ παράλληλα 12 μικρές φιγούρες, οι Απόστολοι, βγαίνουν και δίνουν παράσταση! 
Το εντυπωσιακό ρολόι δεν δείχνει απλά την ώρα αλλά στην ουσία συσχετίζει την κίνηση των πλανητών γύρω από τη γη, όπως και τις κινήσεις του ήλιου και της σελήνης με τα σύμβολα του ζωδιακού κύκλου.  Κάθε ώρα πλήθος κόσμου στέκεται μπροστά από το ρολόι για να δει την παράσταση (κάθε ώρα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ).
Οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στον εξώστη του Δημαρχείου με ασανσέρ και να δουν την πλατεία και την πόλη από ψηλά.
- Η εκκλησία της Παναγίας του Τυν (Kostel Matky Boží před Týnem) 
Γοτθική εκκλησία του14ου αιώνα με εντυπωσιακό πύργο ύψους 80 μέτρων. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το ιερό σε στυλ μπαρόκ και το πιο παλαιό εκκλησιαστικό όργανο της χώρας. 
-  Το άγαλμα του Γιαν Χους
Ο Jan Hus ήταν Τσέχος θρησκευτικός φιλόσοφος, μεταρρυθμιστής και κάηκε στην πυρά το 1415 επειδή πρότεινε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις. Κάτω από το άγαλμα υπάρχει η επιγραφή " Η αλήθεια θα νικήσει". 
- House at the minute (το μικροσκοπικό σπίτι)
Είναι ένα τυπικό δείγμα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και ανήκει στο συγκρότημα του δημαρχείου. Εκεί έζησε ο Κάφκα με τους γονείς του από το 1889 έως το 1896. Η πρόσοψη του έχει μικροσκοπικές τοιχογραφίες με βιβλικές και μυθολογικές εικόνες.
- Η εκκλησία του Αγ. Νικολάου
Πολύ όμορφη μπαρόκ εκκλησία γεμάτη τοιχογραφίες, αγάλματα και ανάγλυφες παραστάσεις στο εσωτερικό της. Από το ρολόι του πύργου φαίνεται όλη η πόλη. 
- To Παλάτι Kinsky
Πρώην παλάτι σε στυλ ροκοκό και τώρα μουσείο που φιλοξενεί πίνακες και γκραβούρες.
- To Μέγαρο της πέτρινης καμπάνας
Γοτθικό σπίτι του 13ου αιώνα με την καμπάνα στο νοτιοδυτικό του άκρο, από την οποία πήρε και το όνομα του. Λειτουργεί ως γκαλερί και συχνά φιλοξενεί εκθέσεις.
Ungelt
Η αυλή της εκκλησίας του Τιν από τον 14ο αιώνα φιλοξενούσε εμπόρους. Σήμερα είναι γεμάτη μπουτίκ και καφετέριες.

- Storche House
Ακόμα ένα εντυπωσιακό κτίριο αρ νουβό με τοιχογραφία με τον έφιππο St. Wenceslas. 
Τα Χριστούγεννα στην πλατεία στήνεται το πιο μεγάλο δέντρο της πόλης. Επίσης λειτουργεί υπαίθρια αγορά με φαγητό, ποτό και χειροποίητα αντικείμενα. Είναι η μεγαλύτερη αγορά της Τσεχίας και μια από τις ωραιότερες στην Ευρώπη. 
Υπαίθρια αγορά στήνεται και το Πάσχα.  


Μπορείτε να κάνετε και βόλτα με άμαξα!
Η πλατεία είναι γεμάτη καφέ και εστιατόρια (μερικά πανάκριβα, οπότε δείτε κατάλογο πριν καθίσετε!!) Ξεχωρίζει το cafe Mozart για την διακόσμηση, τα γλυκά αλλά και την θέα στο αστρονομικό ρολόι.
tips
* Η πλατεία μαζεύει πολύ κόσμο, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο. Οπότε προσοχή στους κλέφτες! Όσο κοιτάτε το ρολόι κάποιοι κάνουν άλλη δουλειά!
* Προτιμήστε να δείτε την πλατεία νωρίς το πρωί, πριν γεμίσει γκρουπ τουριστών. Επίσης οπωσδήποτε να πάτε και βραδάκι. 
*  Η Prague Card σας προσφέρει δωρεάν είσοδο σε πολλά αξιοθέατα. Δείτε περισσότερα εδώ
* Η Πράγα έχει πολύ ωραία ξενοδοχεία σε καλές τιμές. Δείτε τα όλα εδώ
http://ift.tt/1wgsFNH





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video