ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σας έχουμε 28 απαντήσεις που θα λύσουν όλες σας τις απορίες για τα αεροπλάνα! Η απόλυτη ενημέρωση για να ξέρετε τα πάντα!

 

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά πετάμε, όλοι έχουμε κάποιες απορίες για τα αεροπορικά ταξίδια. Εμείς ρωτήσαμε τους ειδικούς – το πλήρωμα καμπίνας, τους πιλότους και τους μηχανικούς – οι οποίοι μας εξήγησαν να πάντα και μας αποκάλυψαν κάποια μυστικά που δεν γνωρίζαμε…

Οι ειδικοί μας απαντούν!
ΠΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ;
Ο ιδρυτής του Stratajet και πρώην εμπορικός πιλότος Jonny Nicol μας εξηγεί πως σηκώνεται και παραμένει στον αέρα το σιδερένιο αυτό θηρίο.Το μυστικό κρύβεται στα φτερά. Καθώς το αεροπλάνο ξεκινά να κινείται στον διάδρομο, ο αέρας κινείται πάνω αλλά και κάτω από το φτερό το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο αέρας που περνά πάνω από το φτερό να αποκτά μεγαλύτερη ταχύτητα από τον αέρα που περνά από κάτω.
Η δύναμη της ανύψωσης μάλιστα είναι τόσο μεγαλύτερη όσο μεγαλώνει και η γωνία κλίσης του φτερού. Λίγος αέρας πάνω, αρκετός αέρας κάτω, κι έχουμε μεγάλη δύναμη ανύψωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζεται χαμηλότερη πίεση του αέρα πάνω από το φτερό και υψηλότερη πίεση στο πάνω μέρος, και είναι ακριβώς αυτή η διαφορά στην πίεση που τελικά ωθεί το φτερό -και όλο το αεροπλάνο- προς τα πάνω.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΚΕΠΑΣΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ;

«Η απογείωση και η προσγείωση είναι κρίσιμες φάσεις μιας πτήσης”, σύμφωνα με την αεροσυνοδό και ιδρύτρια της ιστοσελίδας Whistlestops.co.uk Leandi. “Συχνά οι επιβάτες βλέπουν καλύτερα όσα συμβαίνουν έξω από το αεροπλάνο από το πλήρωμα και κάποιες φορές μας έχουν προειδοποιήσει για πιθανούς εξωτερικούς κινδύνους, όπως είναι πάγος στο φτερό ή καπνός που βγαίνει από τον κινητήρα. Μετά από κάποια αναγκαστική προσγείωση, είναι σημαντικό επίσης να μπορούν οι έξω να δουν τους επιβάτες και να τους υποδείξουν τι πρέπει να κάνουν και το αντίθετο».

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ;

“Και πάλι ο λόγος αφορά στην ασφάλεια και είναι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης» αναφέρει η Leandi. “Εάν η πλάτη είναι κατεβασμένη είναι πιο δύσκολο για τον επιβάτη να σηκωθεί και να βγει και αυτό το επιπλέον δευτερόλεπτο μπορεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη ζωή του. Να έχετε επίσης υπόψη σας ότι εάν έχετε την πλάτη του καθίσματός σας σε κλίση μειώνεται σημαντικά, ειδικά στην οικονομική θέση, ο χώρος του επιβάτη που κάθεται πίσω σας. Κι αυτό θα τον δυσκολέψει πολύ εάν πρέπει να βγει σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης»

ΓΙΑΤΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ;

“Εάν έξω είναι σκοτεινά, τα φώτα θα πρέπει πάντα να σβήνουν κατά την απογείωση και την προσγείωση. Η καμπίνα πρέπει να έχει την ίδια ένταση φωτισμού με το εξωτερικό περιβάλλον έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προσαρμοστούν τα μάτια των επιβατών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» μας λέει η Mandy Smith, πρώην αεροσυνοδός της Virgin Atlantic και συγγραφέας του βιβλίου Cabin Fever στο οποίο αποκαλύπτει τα πάντα για το επάγγελμα της αεροσυνοδού.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ «ΜΠΙΠ» ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ;

“Το διπλό «μπιπ», λέει η Mandy, “σημαίνει ότι έγιναν οι έλεγχοι στην καμπίνα και είμαστε έτοιμοι για απογείωση». Ο Pete Evans, διοικητικό στέλεχος της Virgin Atlantic, αναφέρει ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ήχοι τους οποίους κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί διαφορετικά. «Είναι σαν κώδικες για την επικοινωνία του πληρώματος». Οι πιο χαρακτηριστικοί ήχοι ακούγονται αμέσως μετά την απογείωση και σημαίνουν ότι το πλήρωμα μπορεί με ασφάλεια να σηκωθεί από τις θέσεις του».

ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ;

“Τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια προσπαθούν να είναι «φιλκοί με τους γείτονές τους», μας λέει ο Pete. “Η ισχύς μειώνεται μόλις αυτό είναι εφικτό για να μειωθεί και ο θόρυβος. Ένα αεροσκάφος χρειάζεται μεγάλη ισχύ για να απογειωθεί αλλά μόλις ανέβει μπορεί να μειώσει με ασφάλεια την ισχύ του».

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΙΝΗΤΟ Η ΤΑΜΠΛΕΤ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ;

Ο Dan Air, φρονιστής καμπίνας, μας λέει ότι η επίσημη θέση είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει παρεμβολές με τα όργανα του αεροσκάφους. «Για να είμαι ειλικρινής, όμως, δεν θα συνέβαινε και τίποτα. Θα σας πω ένα μικρό μυστικό: συχνά ξεχνάω να κλείσω το κινητό μου και παρόλα αυτά δεν συμβαίνει κάτι. Εάν όμως ήταν 400 άτομα με τα τηλέφωνά τους σε λειτουργία, τότε ίσως να είχαμε πρόβλημα. Άλλωστε εάν δεν μπορείτε να ζήσετε λίγες ώρες χωρίς αυτό, τότε έχετε πρόβλημα!».
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ;
“Οι περισσότερες πόρτες των αεροσκαφών», μας εξηγεί η Mandy “είναι μεγαλύτερες από την τρύπα από την οποία περνάμε, κάτι που κάνει αδύνατο να ανοίξει η πόρτα με την πίεση που έχει η καμπίνα». Ο Pete προσθέτει επίσης: «Θα έπρεπε κάποιος να είχε υπεράνθρωπες δυνάμεις για να την ανοίξει. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα έξω και προς τα μπρος κι εάν κάποιος προσπαθούσε να τις ανοίξει, ο αέρας θα τις ξαναέκλεινε».

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ;

“Το να χαλάσει ένας κινητήρας είναι εξαιρετικά σπάνιο”, αναφέρει ο Jonny Nicol της Stratajet. Και μας διαβεβαιώνει ότι ακόμη κι εάν συμβεί αυτό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: “Μέρος του έλεγχου ενός αεροσκάφους είναι και η απόδοσή του με ένα έναν κινητήρα, αλλά ακόμη και εάν έχανε όλους τους κινητήρες, ένας έμπειρος πιλότος θα μπορούσε και πάλι να το προσγειώσει με ασφάλεια. Εγώ μια φορά έκανα προσγείωση στη Σαντορίνη και με τους δύο κινητήρες σε βλάβη εν μέσω θύελλας».

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ;

“Συνήθως θα χτυπήσει κάποια άκρη, όπως την άκρη του φτερού ή μπροστά στη μύτη και το ρεύμα θα διαπεράσει το σώμα του αεροσκάφους για να βγει από κάποιο άλλο άκρο, όπως είναι η ουρά», μας εξηγεί ο Jonny. “Υπάρχουν φορές που συμβαίνει αυτό αλλά χωρίς να προκαλεί σοβαρές ζημιές στο αεροσκάφος ή στα ηλεκτρικά του. Το πιο πιθανό είναι να μην το πάρετε είδηση καν».
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ;
“Οι αναταράξεις οφείλονται σε ισχυρά ρεύματα αέρα, σε κάποιο αεροπλάνο που περνά και σε καταιγίδες» μας εξηγεί η Leandi. Η Mandy, το περιγράφει σαν «κάτι αναπάντεχο. Μου έχει συμβεί πολλές φορές να αισθάνομαι ότι το αεροπλάνο χάνει ύψος απότομα», μας λέει. «Έχω τραυματιστεί στο παρελθόν κατά τη διάρκεια αναταράξεων στην καριέρα μου κι ακόμη και σήμερα δεν αισθάνομαι άνετα σαν επιβάτης εάν δεν φοράω τη ζώνη μου».
 

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ;

Είναι εντελώς απίθανο αλλά «ποτέ μη λες ποτέ», λέει ο Pete. «Η αλήθεια είναι ότι τα αεροσκάφη ελέγχονται και αντέχουν πολλά περισσότερα από ακόμη και τις σοβαρές αναταράξεις». Πολλές φορές μια μικρή κίνηση μπορεί να φαίνεται πολύ πιο έντονη από ότι είναι στην πραγματικότητα και θα πρέπει να είναι κάτι πάρα πολύ έντονο για να ρίξει το αεροπλάνο», εξηγεί.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΔΕΙΞΗ ‘ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ’ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΜΜΕΝΗ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ;

“Η ένδειξη ‘προσδεθείτε’ είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσει ο πιλότος με τους επιβάτες», αναφέρει η Leandi. «Πρωταρχική τους έννοια είναι η ασφάλεια των επιβατών, οπότε εάν δει ο πιλότος ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουμε αναταράξεις θα ανάψει την ένδειξη ‘προσδεθείτε’ για να προετοιμαστούν οι επιβάτες και το πλήρωμα. Κάνουμε φυσικά ότι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε τους ισχυρούς ανέμους, οπότε εάν η ένδειξη ανάψει αλλά δεν υπήρξαν αναταράξεις, αυτό σημαίνει ότι ο πιλότος τα κατάφερε να αποφύγει τον καιρό ή ότι ξέχασε να τη σβήσει».

ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ;

“Θα λέγαμε ψέματα εάν λέγαμε ότι δεν φοβόμαστε», λέει ο Dan Air. «Ωστόσο, στα 12 δώδεκα χρόνια που πετάω, οι φορές που φοβήθηκα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Έχουμε μια δουλειά να κάνουμε, είμαστε επαγγελματίες, δεν λυγίζουμε εύκολα», συμφωνεί και η Leandi «Φοβόμαστε πολλά πράγματα αλλά η πτήση δεν ανήκει σε αυτά… Αυτό που με φοβίζει εμένα είναι η επιθετική ή η βίαιη συμπεριφορά κάποιων επιβατών».

ΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ;

Σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή Rob Stewart τα άτομα που φοβούνται τα αεροπλάνα δεν θα πρέπει να εκλογικεύουν τους φόβους τους. “Θα καταλήξετε να σκέφτεστε μία τους φόβους σας και μία τις λογικές σας σκέψεις, και θα νιώθετε όλο και πιο στρεσαρισμένοι». Εκείνος προτείνει αυτό που ονομάζεται «συγκέντρωση προσοχής». «Με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεις τις σκέψεις που σε φοβίζουν και στη συνέχεια επικεντρώνεις την προσοχή σου σε κάτι που σε βοηθάει: συζητάς με τον διπλανό σου, διαβάζεις ένα βιβλίο, ένα περιοδικό, παρακολουθείς κάποια ταινία».

ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΑ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ;

“Έχουμε τα μυστικά μας σημεία», μας αποκαλύπτε ο Dan Air. «Ανάλογα με το αεροσκάφος, μπορεί να είναι στην ουρά, στην κοιλιά ή και κάποιες φορές στην οροφή του αεροσκάφους. Ο χώρος είναι περιορισμένος και εάν πάσχεις από κλειστοφοβία, τότε έχεις πρόβλημα. Αλλά σε βοηθούν να ξεκουραστείς. Τώρα το τι γίνεται μέσα εκεί, είναι μια άλλη ιστορία… αν είχαν στόμα να μιλήσουν θα γινόταν μπεστ-σέλερ!».

ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ;

“Μπορεί να είναι και 150 μέτρα», σύμφωνα με τον Pete της Surf Air. Ο Jonny της Stratajet αναφέρει ότι «υπάρχουν λεπτομερείς και πολύ ανιαροί κανόνες» που δεν επιτρέπουν στα αεροπλάνα να πετούν πολύ κοντά. Και προσθέτει: «Τα ιδιωτικά αεροσκάφη πετούν συνήθως σε μεγαλύτερο υψόμετρο από τα εμπορικά. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να πετούν χωρίς περιορισμούς και με λιγότερες αντίξοες καιρικές συνθήκες».

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ;

“Αν εξαιρέσουμε τις πεντάστερες διεθνείς πτήσεις, σε όλες τις άλλες δεν μαγειρεύουμε στο αεροσκάφος», μας λέει η Leandi. “Τα γεύματα προετοιμάζονται δυο μέρες συνήθως πριν την πτήση και συσκευάζονται. Γι’ αυτό εάν έχετε κάποιους περιορισμούς στη διατροφή, σας ζητούμε να μας ενημερώσετε 48 ώρες πριν την πτήση. Όταν ανέβουμε στο αεροπλάνο βάζουμε το φαγητό στο φούρνο για 30 λεπτά και το σερβίρουμε».

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΥΣΤΟ;

“Εκτός του ότι ετοιμάζεται σε μεγάλες ποσότητες, επηρεάζεται κι από την πίεση του αεροπλάνου. Επίσης οι γευστικοί μας κάλυκες μοδιάζουν από την ξερή ατμόσφαιρα της καμπίνας».

ΟΙ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ; ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ;

“Ναι, τις περισσότερες φορές τρώμε κι εμείς το ίδιο φαγητό με τους επιβάτες», λέει η Leandi. “Παρόλα αυτά ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του κόλπα: λίγο Tabasco και άλλα μπαχαρικά. Εγώ προσωπικά έχω μαζί μου μια κονσέρβα τόνο ή ένα αβοκάντο τα οποία βάζω στη σαλάτα για την κάνω πιο γευστική. Συνήθως δεν τρώμε ψωμί ή αναψυκτικά για να μην έχουμε φούσκωμα».

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ;

“Κατά τη διάρκεια της πτήσης το σώμα μας αφυδατώνεται πάρα πολύ,” λέει ο Dan Air. “Σε μια πτήση 10 ωρών θα χάσουμε κατά μέσο όρο τουλάχιστον 2 λίτρα νερό. Πράγμα που σημαίνει ότι πίνοντας αλκοόλ, που μας αφυδατώνει κι άλλο, είναι λογικό να μας πειράζει».

ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ;

“Εάν φοβάστε τα αεροπλάνα, η αμυγδαλή του εγκεφάλου σας θα είναι σε εγρήγορση» αναφέρει ο ψυχοθεραπευτής Rob Stewart. “Αυτή ελέγχει και τα υπόλοιπα συναισθήματα. Όταν δεν αισθανόμαστε άνετα λοιπόν, είμαστε πιο ευσυγκίνητοι».

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ;

“Να είστε ευγενικοί! Εάν μας φέρεστε με ευγένεια θα γίνουμε χαλί να μας πατήσετε, που λέει ο λόγος», αναφέρει ο Dan Air. «Ρωτήστε μας τι κάνουμε ή φέρτε μας τίποτα γλυκά και θα κάνουμε τα πάντα για να σας εξυπηρετήσουμε. Δυστυχώς πλέον οι δωρεάν αναβαθμίσεις θέσης τείνουν να εκλείψουν και εάν δεν έχετε πληρώσει από την αρχή για πρώτη θέση, μάλλον δεν θα καταφέρετε τίποτα».

ΚΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ;

“Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν χρειαζόμαστε γιατρό», λέει ο Dan Air. «Η εκπαίδευσή μας σε θέματα πρώτων βοηθειών είναι τόσο επαρκής που υπάρχουν φορές που οι γιατροί μπορεί να μας καθυστερήσουν καθώς ο εξοπλισμός μας είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που έχουν στα νοσοκομεία. Εμείς από την άλλη έχουμε εκπαιδευτεί κατάλληλα να δουλεύουμε με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι για εμάς τεράστια ανακούφιση εάν υπάρχει γιατρός ή νοσοκόμα μεταξύ των επιβατών και αναλάβει εκείνος».

ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΤΕΙ;

“Όταν η Qantas δρομολογήσει το Πέρθ-Λονδίνο, η πτήση θα διαρκεί 17,5-18 ώρες και σύντομα θα έχουμε πτήσεις που θα διαρκούν 24 ώρες», εξηγεί ο Pete Evans της Surf Air. Η United Airlines ανακοίνωσε πρόσφατα την πτήση Λος Άντζελες-Σιγκαπούρη που θα διαρκεί 18 ώρες.

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ;

Στις πτήσεις εσωτερικού, περίπου 30 λεπτά, σύμφωνα με την Leandi. “Είναι τρελό εάν σκεφτεί κανείς ότι μέσα σε 30 λεπτά πρέπει να αποβιβαστούν οι επιβάτες, να καθαριστεί το αεροπλάνο, να γίνει ανατροφοδότηση, να ελεγχθεί και να επιβιβαστούν οι επόμενοι επιβάτες. Σε μεγαλύτερα αεροπλάνα ο χρόνος αυτός είναι 90 λεπτά, το οποίο επίσης είναι εντυπωσιακό εάν σκεφτούμε πόσα πράγματα πρέπει να γίνουν σε τόσο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη ή καθυστερήσεις», μας διευκρινίζει.

ΜΠΟΡΕΙ ΟΝΤΩΣ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ;

“Ακριβώς”, λέει ο Pete. “Ο αυτόματος πιλότος μπορεί να αναλάβει όλη την πτήση αλλά οι πιλότοι συνήθως αναλαμβάνουν εκείνοι τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις. Ένα αεροσκάφος όμως έχει τη δυνατότητα να προσγειωθεί και σταματήσει μόνο του. Αλλά ο Jonny διευκρινίζει: “Δεν πρόκειται να δούμε αυτόνομες πτήσεις χωρίς πιλότο στις εμπορικές πτήσεις επειδή οι αυτόματοι πιλότοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις. Γι’ αυτό χρειάζεται ένας έμπειρος πιλότος».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ;

Τα παράθυρα του αεροσκάφους είναι σε στρώματα, εξηγεί ο Pete: «από έξω είναι τζάμι, μετά κενό αέρος, άλλο ένα τζάμι στη μέση με μια τρυπούλα και άλλο ένα από πλαστικό, που εμποδίζει τους επιβάτες να γδάρουν το τζάμι. Η τρύπα χρειάζεται για να διατηρείται σταθερή η πίεση μέχρι το εξωτερικό τζάμι. Εάν το εξωτερικό τζάμι σπάσει, το μεσαίο θα είναι σε θέση να διατηρήσει την πίεση στην καμπίνα χωρίς πρόβλημα».
Προγραμματίστε το ταξίδι σας  για   Ελλάδα και εξωτερικό εύκολα ,γρήγορα και οικονομικά ΕΔΩ 
Travel style 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video