ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ταξίδι στο Ντίσελντορφ- Dusseldorf: Αξιοθέατα, φαγητό, μετακινήσεις, αγορές, διαμονή

Το Ντίσελντορφ βρίσκεται στη Γερμανία και συγκεκριμένα πρωτεύουσα του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Το όνομα της πόλης βγαίνει από τον ποταμό Ντίσελ που τη διασχίζει. 
Είναι μια πόλη γεμάτη ζωή, με αμέτρητα μπαρ, άπειρα μαγαζιά και πολλά αξιοθέατα: 


Altstadt
Η παλιά πόλη με τα παραδοσιακά κτίσματα και περισσότερα από 260 παμπ. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται "το μακρύτερο μπαρ στον κόσμο"! Η περιοχή είναι πολύ όμορφη και την ημέρα αλλά και το βράδυ που όλα τα παλιά κτίρια φωτίζονται. 
Το δημαρχείο βρίσκεται στην παλιά πόλη και αποτελείται από τρία κτίρια διαφορετικών περιόδων. 

Johanneskirche
Η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, φτιαγμένη από κόκκινα τούβλα και πράσινο πύργο ύψους 85 μέτρων. Χτίστηκε το 1881 και έχει 1600 θέσεις! Κάθε Τετάρτη υπάρχει δωρεάν κονσέρτο εκκλησιαστικού οργάνου. Στον χώρο λειτουργεί καφέ με νόστιμες λιχουδιές για μεσημεριανό. 

Schneider Wibbel
     
Πέντε φορές τη μέρα ο κόσμος μαζεύεται μπροστά από ένα ρολόι με καμπάνες που εξιστορεί με μηχανικές φιγούρες την ιστορία του Schneider Wibbel, ενός μόδιστρου που προσέβαλε τον Ναπολέοντα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση. Στη θέση του όμως έστειλε τον μαθητευόμενο του, που στη συνέχεια πέθανε στη φυλακή. 

MedienHafen
Είναι το λιμάνι της πόλης με τους ουρανοξύστες με διαφορετική και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Εκεί θα βρείτε πολλά καλά εστιατόρια, όπως το Berens am Kai που έχει ένα αστέρι Michelin αλλά και το διάσημο φουτουριστικό Club 3001 με τα παράξενα τρισδιάστατα οπτικά εφέ. 
 
Tα τελευταία δέκα χρόνια έχει γίνει μια από τις πιο σύγχρονες και μοδάτες περιοχές της πόλης, με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα του μουσείου Guggenheim, Frank O. Gehry.

Rheinturm-Πύργος Του Ρήνου
Αυτός ο πύργος έχει ύψος 240 μέτρα και φιλοξενεί ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο με εκπληκτική θέα από τα 170 μέτρα. Η είσοδος κοστίζει 9€.

Η προκυμαία του Ρήνου
Συνδέει την παλιά παραδοσιακή πόλη με την μοντέρνα MedienHafen και είναι γεμάτο με καφετέριες και μπαρ. Ιδανικό μέρος για χαλάρωση αλλά και για να κάνετε μια κρουαζιέρα στο Ρήνο. Δείτε περισσότερα εδώ. 

Aquazoo Lobbecke Museum

Ζωολογικός κήπος, ενυδρείο και μουσείο φυσικής ιστορίας μαζί! Ξεχωρίζουν η δεξαμενή με τους καρχαρίες, τα ζωντανά κοράλλια, η τροπική αίθουσα με τους κροκόδειλους, τα αμφίβια και η συλλογή από έντομα. 
Η είσοδος είναι 9 ευρώ οι ενήλικες και 5 ευρώ τα παιδιά 6-18 ετών (μέχρι 6 ετών είναι δωρεάν), ενώ το οικογενειακό εισιτήριο στα 18 ευρώ. Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά 10-6.  Θα πάτε με τα τραμ U78, U79, στη στάση Nordpark/Aquazoo
  
Burgplatz
Στο παρελθόν ήταν κάστρο που έπειτα έγινε παλάτι μπαρόκ το οποίο όμως κάηκε το 1872 και τελικά παρέμεινε μόνο ο πύργος. Το μνημείο της πόλης βρίσκεται εκεί, ένα έργο τέχνης του Bert Gerresheim. 

Schloss Benrath
Ένα από τα ωραιότερα παλάτια του 18ου αιώνα, σε στυλ μπαρόκ. Μέρος του έχει μείνει με τη διακόσμηση της εποχής του. Στην δεύτερη πτέρυγα είναι το μουσείο European garden art και η τρίτη πτέρυγα το μουσείο φυσικής ιστορίας. 
Να κάνετε μια βόλτα στον κήπο με την λίμνη και τα πανέμορφα λουλούδια. 

Kaiserswerth
Βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της πόλης και αξίζει μια επίσκεψη καθε εποχή του χρόνου. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από τα γοητευτικά μπαρόκ σπίτια του 17ου και 18ου αιώνα. 
EKO-House
Είναι ο πρώτος βουδιστικός ναός στην Ευρώπη. 

Nordpark

Είναι ένα μεγάλο πάρκο μέσα στην πόλη, με πολλά λουλούδια, μνημεία, συντριβάνια, παιδική χαρά και έναν γιαπωνέζικο κήπο. 

Μετακινήσεις
Η πόλη διαθέτει μετρό, λεωφορεία και τραμ. Η καινούρια γραμμή του μετρό Wehrhahnlinie, στη  καρδιά της πόλης είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή! Η είσοδος κάθε σταθμού θυμίζει έργο τέχνης ενώ όλοι οι σταθμοί μοιάζουν σαν ένα γιγάντιο φίδι που βγαίνει από τη γη! 
Το εισιτήριο για όλα τα μέσα έχει διαφορετικές τιμές αναλόγως τη διάρκεια της διαδρομής:
Kurzstrecke: Για σύντομες διαδρομές μέχρι 4 στάσεις με κόστος 1.60 € 
Preisstufe A: Ισχύει για 90 λεπτά και κοστίζει 2.70€. 
Preisstufe A / Tagesticket): Ημερήσιο εισιτήριο με κόστος 7€. 
- Η τουριστική Düsseldorf Card , που μπορείτε να αγοράσετε ακόμα και σε αυτόματο μηχάνημα στις στάσεις του τρένου, περιλαμβάνει άπειρες μετακινήσεις με τα μμμ μέσα στην πόλη και το αεροδρόμιο, καθώς και πολλές άλλες εισόδους και εκπτώσεις. Δείτε αναλυτικά εδώ. 
Το αεροδρόμιο βρίσκεται 15 χλμ από το κέντρο της πόλης. Το τρένο συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο σε 12 λεπτά ενώ το λεωφορείο σε 20 λεπτά. Το εισιτήριο κοστίζει 2.90, ενώ το ταξί περίπου 22-25€.

Αγορές
Η Schadowstrasse είναι ο δρόμος με τον μεγαλύτερο τζίρο σε όλη τη Γερμανία. Εδώ δεσπόζουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα γνωστών διεθνών εταιριών. 


Άνοιξε πρόσφατα στη δημοφιλή Königsallee. Έχει 50 καταστήματα, ενώ η γυάλινη πρόσοψη του κτιρίου είναι εντυπωσιακή.  Όμορφο μέρος για ψώνια, καφέ και φαγητό. 

Königsallee 
Είναι ο πιο εξεζητημένος δρόμος για ψώνια στη Γερμανία και θεωρείται και μια από τις πιο μεγαλοπρεπείς και πολυτελείς λεωφόρους του κόσμου. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού και περιλαμβάνει όλες τις πολυτελείς μάρκες στο χώρο της μόδας. Η περιοχή είναι πολύ όμορφη για περίπατο, γιατί η αγορά απευθύνεται σε χοντρά πορτοφόλια! 

Carsch-Haus
Μεγάλο εμπορικό κέντρο με 5 ορόφους, με μαγαζιά με ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά κλπ., στεγασμένο σε ένα ιστορικό κτίριο. 

Εμπορικό κέντρο με πιο οικονομικές μάρκες στο κέντρο της πόλης.



Φαγητό 
 
Δεν νοείται επίσκεψη στο Ντίσελντορφ χωρίς μια γεύση από Sauerbraten, το παστό ροστ μπιφ, ένα νόστιμο παραδοσιακό πιάτο. Άλλο γνωστό πιάτο είναι το Himmel und Erde, με μαύρη πουτίγκα, μήλο και πουρέ. Την τιμητική τους φυσικά έχουν τα διάφορα είδη μπύρας και λουκάνικων! 


Διαμονή
Διαλέξτε ένα από τα κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης, για να κάνετε άνετα τις μετακινήσεις και τις εξερευνήσεις σας! Δείτε τα όλα εδώ




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video