ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τι γίνεται με το λιμάνι του Ηρακλείου;


Απογοητευτικά φαίνεται να είναι τα νούμερα των επισκεπτών κρουαζιέρας για το λιμάνι του Ηρακλείου την τρέχουσα τουριστική περίοδο, σύμφωνα με ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του έγκριτου Κώστα Συλιγάρδου στο flashnews.gr. 
Κι ενώ το αεροδρόμιο φαίνεται πως έχει να επιδείξει μόνο θετικά πρόσημα (με μόνη εξαίρεση τη Ρωσία), το λιμάνι του Ηρακλείου καταγράφει αφλογιστία και πτώση σε απόλυτο αριθμό επιβατών μέσα στον "καυτό" Αύγουστο, τόσο στις γραμμές της ακτοπλοΐας όσο και στους επιβάτες της κρουαζιέρας. Μάλιστα όπως κατά το παρελθόν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Μπράς έχει πει και πολύ ορθά, ότι η κρουαζιέρα φέρνει αποτελέσματα φέτος, από προσπάθειες και εργασία που έχει γίνει δύο χρόνια πριν. Δηλαδή το 2013 όπου πάλι ο ίδιος βρίσκονταν στο τιμόνι (επί κυβερνήσεως ΝΔ τότε).
 Ο λιμενάρχης Ηρακλείου Φάνης Κούρκουλος που μας μίλησε σήμερα το πρωί, έκανε λόγο για πτώση που κυμαίνεται γύρω στο (-)10%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και στις δυο κατηγορίες αφιχθέντων (επιβάτες ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας). Μια πιθανή εξήγηση σύμφωνα με τον κύριο Κούρκουλο, είναι για τους επιβάτες εσωτερικού η επιβολή των capital control στις τράπεζες, ενώ για την κρουαζιέρα απέφυγε να αναφερθεί στα αίτια, μιας και γι αυτό οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν στον πρόεδρο και Δ.Σ του ΟΛΗ. 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μπρας δήλωσε μόλις χτες με ανακοίνωση του ότι : « Οι προσπάθειες του ΟΛΗ και η στενή συνεργασία με τοπικούς φορείς, αναδεικνύουν για άλλη μία φορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού Ηράκλειο, την ασφάλεια που προσφέρει και την διασύνδεση που δημιουργεί μεταξύ αγροτικών προϊόντων, πολιτισμού και τουρισμού. Το πολυβραβευμένο μοντέλο (14 βραβεία), "five senses" (πρόγραμμα 5 αισθήσεων), δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μέσα και από συγκεκριμένες δράσεις να καταλάβουν τη σημασία της κρητικής φιλοξενίας, ποια είναι τα προϊόντα της Κρήτης και γενικότερα να πάρουν με ποικιλόμορφο τρόπο πληροφορίες για τον προορισμό. Ο κύριος στόχος της στρατηγικής του προορισμού είναι ένας: να ξεπερνούμε τις προσδοκίες του επισκέπτη κάθε φορά». 
Χωρίς όμως αυτό να αποτυπώνεται στα αποτελέσματα που καταγράφονται. 
Μάλιστα αυτό συμβαίνει τη στιγμή που ο Οργανισμός δαπανά αρκετά κονδύλια για συμμετοχή σε εκθέσεις όπως και ο ίδιος ανακοινώνει και γνωστοποιεί,ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ΔΤ που βομβαρδίζει τα ΜΜΕ. 
Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος του διανύει πολλά μίλια εδώ και και εκεί, έχοντας κάνει χρυσή την κάρτα τακτικού ταξιδιώτη,αφού ταξιδεύει τουλάχιστον μια φορά κατά μέσο όρο ανά μήνα στο εξωτερικό,για την προώθηση του λιμανιού της πόλης μας, χωρίς όμως τα θεμιτά αποτελέσματα, αφού φέτος τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι καλά για τους επισκέπτες της πόλης. 
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, θα συμμετέχει και φέτος μεταξύ άλλων στην Έκθεση SEATRADE EUROPE CRUISE & RIVER CRUISE, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2015, για την οποία από τον Ιούλιο έχουν αποσταλεί 60 επιστολές σε 30 εταιρείες κρουαζιέρας, με προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους των παραπάνω εταιρειών. 
Ενοχλημένοι είναι και οι έμποροι του Ηρακλείου που τονίζουν ότι και φέτος η πολιτική που ακολουθεί ο ΟΛΗ δεν έχει αλλάξει παρά τα τις εκκλήσεις τους,ώστε τα πλοία να παραμένουν περισσότερες ώρες στο λιμάνι. 
Αυτό θα είχε ως συνέπεια να μπορούν να καταναλώσουν περισσότερα σε ψώνια αλλά και εστίαση. 
Τόσο η πρόεδρος των καταστημάτων εστίασης κυρία Μαρία Αντωνακάκη όσο και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μανόλης Κουμαντάκης που μίλησαν σήμερα στο flashnews.gr, έχουν προσπαθήσει να συνεργαστούν με τον ΟΛΗ προς αυτήν την κατεύθυνση,αλλά μάταια. "Οι απώλειες είναι πολλές για μας τονίζουν από την σύντομη παραμονή των πλοίων κρουαζιέρας,την ώρα που ο ΟΛΗ ενδιαφέρεται να καταγράψει μόνο τις αφίξεις αδιαφορώντας για την ουσία του πράγματος και την ποιοτική ανάλυση των επισκεπτών" σημειώνουν και οι δυο στην ίδια γραμμή. 
Ο ΟΛΗ απαντά ότι: "Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας καθιστούν να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για τον προορισμό μας, το νησί μας και την ελληνική οικονομία." 
Μ άλλα λόγια, ν' αγαπιόμαστε...
Δείτε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ εδώ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video