ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

3o ετήσιο TRAVEL TRADE ATHENS 2015 WORKSHOP


- Χορηγός η KSD και το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Τα μέχρι τώρα στοιχεία μας επιτρέπουν να είμαστε πιο αισιόδοξοι για την τουριστική σεζόν που έρχεται. H ζήτηση για την Αθήνα, μπορεί να διατηρηθεί, εφόσον συντρέχουν οι βασικές προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης: ομαλότητα, σταθερότητα και αίσθημα ασφάλειας στους επισκέπτες μας.” 
Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα με αφορμή την έναρξη του 3ου ετήσιου Travel Trade Athens 2015, του επαγγελματικού workshop που διοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) και το Athens Convention & Visitors Bureau σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (ΕΤΟΑ). 
Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι στοχεύοντας στη διατήρηση και εδραίωση της εντυπωσιακής δυναμικής, που η τουριστική κίνηση στην Αθήνα ανέπτυξε το 2014, τα σχέδια της δημοτικής αρχής για τη νέα χρονιά εστιάζονται – συνοπτικά - σε τρεις άξονες:
- πρώτον, στην ακόμα πιο δυναμική και στοχευμένη συμμετοχή της Αθήνας στις κομβικές διοργανώσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς, όπως και στη μεγαλύτερη διείσδυση σε ειδικές αγορές και ομάδες πελατών. 
- δεύτερον, στη συνέχιση των επιτυχημένων δράσεων επαγγελματικού χαρακτήρα, που φέρνουν ξένους επαγγελματίες και εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Αθήνα. 
- τρίτον, στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας και των υπηρεσιών “υποδοχής” της πόλης, από την αναβάθμιση της παρουσίας στο ψηφιακό περιβάλλον (διαδίκτυο, social media κ.λπ.) ή τα νέα τουριστικά προϊόντα, μέχρι τις υπηρεσίες καθαριότητας, παρεμβάσεις στον ιστό της πόλης, καθώς και την περιφρούρηση της εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας. 
Αναφερόμενη στο φετινό, τρίτο ετήσιο Travel Trade Athens, που διοργανώνεται στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, η πρόεδρος της ΕΑΤΑ κ. Μαρία Λογοθέτη υπογράμμισε ότι η φετινή διοργάνωση του Travel Trade είναι η μεγαλύτερη από πλευράς συμμετοχών και ενδιαφέροντος. 
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι εξελίσσεται σε θεσμό υψηλού επαγγελματικού προφίλ για την πόλη της Αθήνας και αποκτά τη θέση του στο ετήσιο καλεντάρι των επαγγελματιών της διεθνούς τουριστικής αγοράς. 
Ειδικότερα, φέτος, το Travel Trade Athens φιλοξενεί 88 buyers από συνολικά 27 χώρες - από σχεδόν όλες τις περιοχές του κόσμου. 22 εκ των οποίων δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στην αγορά MICE, δηλαδή συνεδριακό τουρισμό, εταιρικές συναντήσεις, εκδηλώσεις και ταξίδια κινήτρων, 11 LGBT, ενώ συμμετέχουν και 4 καταξιωμένοι δημοσιογράφοι ειδικευμένοι σε θέματα τουρισμού και ταξιδιών. Επίσης, 47 buyers συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Travel Trade Athens ή επισκέπτονται για πρώτη φορά την Αθήνα. Αναλυτικότερα, οι buyers προέρχονται από: Αίγυπτο, Αργεντινή, Αυστραλία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα (Χονγκ Κονγκ), Κύπρο, Λίβανο, Μαλαισία, Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία και Φινλανδία. Από πλευράς προμηθευτών, συμμετείχαν 190 επαγγελματίες και εκπρόσωποι ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, εκ των οποίων περίπου το 70% προέρχεται από την Αθήνα και την Αττική και οι υπόλοιποι από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στο πλαίσιο του φετινού workshop πραγματοποιήθηκαν περίπου 3.000 συναντήσεις που αναμένεται να μεταφραστούν σε σημαντικό αριθμό συμφωνιών και συνεργασιών μεταξύ των διεθνών buyers και των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια και των δύο προηγούμενων Travel Trade Athens, πραγματοποιήθηκαν συνολικά περί τις 3.500 κατ’ ιδίαν επαγγελματικές συναντήσεις. Παράλληλα, το Athens Convention & Visitors Bureau πραγματοποίησε, για όλους τους φιλοξενούμενους την Κυριακή 26 Απριλίου, ένα πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων και επισκέψεων σε σημεία και χώρους ενδιαφέροντος της Αθήνας. Κύριο γνώμονας του προγράμματος περιήγησης ήταν να αποκομίσουν οι ξένοι επαγγελματίες μία όσο το δυνατόν πιο σφαιρική εμπειρία του προορισμού Αθήνα και να αναδειχθεί το μεγάλο φάσμα επιλογών και υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ο προορισμός – μια ολοκληρωμένη, δηλαδή, και αυθεντική εμπειρία για το τί προσφέρει η Αθήνα στον επισκέπτη της. Στο πλαίσιο του Travel Trade Athens πραγματοποιήθηκε επίσης παρουσίαση προς όλους τους Buyers με θέμα το Πρόγραμμα Κατάρτισης & Κινήτρων για Τουριστικούς Πράκτορες – Athens Destination Specialist Program ADSP (http://ift.tt/1EIHjbl). 
Το πρόγραμμα αφορά σύστημα στοχευμένης πληροφόρησης για διαπίστευση εξειδικευμένων τουριστικών πρακτόρων και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου επαγγελματιών της διεθνούς τουριστικής αγοράς, διαπιστευμένων σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Αθήνας. 
Στόχος του προγράμματος είναι να εμπεδωθεί η εικόνα της Αθήνας ως ένας ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός, ο οποίος παρέχει εξειδικευμένες τουριστικές υπηρεσίες στους επαγγελματίες Tour Operators, προσθέτοντας αξία και βελτιώνοντας τη θέση των (Τ.Ο) μελών του πιστοποιημένου δικτύου, στον καταμερισμό των πωλήσεων του προορισμού “Αθήνα” και εντέλει βελτιώνοντας τη θέση της Αθήνας ως προς τους υπόλοιπους ανταγωνιστικούς προορισμούς. 
Το κόστος διοργάνωσης του 3ου Travel Trade Athens, καλύφθηκε φέτος εξ ολοκλήρου από κοινοτικούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Αθηναίων που διαχειρίζεται η ΕΑΤΑ, με αποτέλεσμα, για αυτή τη χρονιά, να μην προκύπτει οικονομική επιβάρυνση για όσες τουριστικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στο Workshop. 
Την διοργάνωση υποστήριξαν ως Θεσμικοί Υποστηρικτές η Aegean Airlines & ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενώ ο επίσημος DMC της διοργάνωσης είναι η AFEA Travel & Congress Services. Το Travel Trade Athens 2015 υποστηρίχθηκε και από άλλους διεθνείς οργανισμούς όπως οι UNWTO, WYSE Travel Confederation, International Gay & Lesbian Travel Association (IGLTA), Meeting Professionals International –MPI, Adventure Travel Trade Association καθώς και από τους κύριους κλαδικούς τουριστικούς φορείς της χώρας, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), Γενική Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ-Α), ενώ υποστηρικτές Επικοινωνίας είναι οι: Hotel & Restaurant, Hellenic Travelling, GTP, KSD, Meetingreece, Travel Media Applications, Travelling News, Tourism Press, Tourism Today, Τουριστική Αγορά, Tornos News και TravelMii.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video