ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αντιδράσεις από τους ξενοδόχους της Κω για τους μετανάστες


- Ζητείται η απευθείας μεταφορά τους στην Αθήνα και η μίσθωση ειδικού πλοίου

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση απέστειλε η ηγεσία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, με αφορμή το μεταναστευτικό που τείνει να εξελιχθεί σε μείζον θέμα για τον Τουρισμό του ακριτικού νησιού.
Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων: 
"Στο νησί της Κω, τους τελευταίους μήνες, αντιμετωπίζουμε το έντονο πρόβλημα της υψηλής μεταναστευτικής ροής. 
Το ζήτημα αυτό, μας έχει δημιουργήσει συνθήκες έκτακτης ανάγκης, είναι πλέον εκτός ελέγχου και απαιτείται η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης. Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή αποτέλεσε την αιτία για καθημερινά δυσφημιστικά για την εικόνα μας δημοσιεύματα στον ξένο τύπο. Τα δημοσιεύματα αυτά θίγουν το τουριστικό μας προϊόν παρουσιάζοντάς μας ως μη ασφαλή προορισμό, αλλά ως προορισμό λαθρομεταναστών .
Σας ενημερώνουμε πως πλέον οι tour operators έχουν αρχίσει να θορυβούνται έντονα, στέλνουν ειδικά ερωτηματολόγια προς συμπλήρωση, ως προς τους τρόπους που αντιμετωπίζουμε, την αθρόα προσέλευση και παραμονή μεταναστών, ενώ αρχίζουν να μιλούν για μαζικές ακυρώσεις πτήσεων με οδυνηρά επακόλουθα. Ως ξενοδόχοι, καθημερινά δεχόμαστε σωρεία ηλεκτρονικών μηνυμάτων , από πελάτες που πρόκειται να μας επισκεφτούν και ανησυχούν για την συνθήκες διαμονής τους στο νησί, ενώ έχουμε ήδη αρχίσει να δεχόμαστε πολλές ακυρώσεις και από μεμονωμένους επισκέπτες. 
Σας επισημαίνουμε ότι αυτό που βιώνουμε είναι μόνο η αρχή, μετά τις ακυρώσεις αυτό που θα ακολουθήσει είναι η επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων, η κατακόρυφη πτώση τιμών, οι μειώσεις των πτήσεων με ότι αυτά συνεπάγονται για την τουριστική μας υπόσταση η οποία κλυδωνίζεται και ασφαλώς η απειλή προβλημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
Χρειαζόμαστε την αρωγή του κράτους, καθώς επί της ουσίας μας έχετε αφήσει αβοήθητους και απροστάτευτους, τόσο ως προς την ανύπαρκτη φύλαξη των συνόρων, όσο και ως προς την παραμονή των μεταναστών καθώς δεν υπάρχει ούτε η υποδομή ούτε η απαραίτητη αστυνομική δύναμη για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαδικασιών ταυτοποίησης τους. 
Δεδομένου πως μέχρι σήμερα είναι συσσωρευμένοι 1300 μετανάστες που περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοπροσωπίας τους με μέσο χρόνο αναμονής 25 ημερών, ενώ παράλληλα καταφθάνουν καθημερινά 150-300 επιπλέον, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου! 
Πέραν τούτου επιτείνουμε την ταλαιπωρία τους λειτουργώντας σε βάρος τόσο των ιδίων, όσο και της κοινωνίας αλλά και του τουριστικού μας προϊόντος. 
Για το λόγο αυτό ζητάμε: 
1. Να επιτραπεί η απευθείας τους μετάβαση στην Αθήνα ώστε να γίνει εκεί η ταυτοποίησης τους. 
2. Να μισθωθεί άμεσα ,ειδικό δρομολόγιο πλοίου, για τη μεταφορά τους στον Πειραιά καθώς σε λίγο καιρό λόγω πληρότητας ,δε θα είναι δυνατή η μεταφορά τους με το πλοίο της γραμμής με αποτέλεσμα τη συσσώρευσή τους στο νησί. 
Η λύση που προτείνουμε είναι κάτι το αυτονόητο και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μας παραπέμπει να σκεφτούμε πως υπάρχει σκοπιμότητα στην παράταση της παραμονής τους στην Κω και την παράταση της ταλαιπωρίας των ανθρώπων αυτών. 
Τόσο σαν κάτοικοι όσο και σαν επιχειρηματίες της Κω έχουμε αποδείξει την ανθρωπιστική αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων και γνωρίζουμε πολύ καλά, τη σκληρή δοκιμασία τους. 
Είναι όμως απολύτων αναγκαίο , επειδή όλη η οικονομία του νησιού μας εξαρτάται από τον τουρισμό, να κινηθούμε ενάντια στον κίτρινο τύπο, στην έλλειψη προσωπικού της αστυνομίας και του λιμεναρχείου, στην ανυπαρξία χώρων υποδοχής, στην έλλειψη συντονισμού εκ μέρους των υπηρεσιών. 
Ότι επί σειρά ετών χτίζαμε ως επιχειρηματίες φτάνοντας το νησί της Κω στην 3η τουριστική δύναμη της χώρας μας κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Παρακαλούμε στην άμεση παρέμβασή σας πριν να είναι πολύ αργά. 
Μετά τιμής 
Για το Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Κω,
Η Πρόεδρος Κωνσταντίνα Σβύνου
Η Γεν. Γραμματέας  Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου"
Tην επιστολή συνυπογράφουν:
Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Σαράντης Δημήτρης ,Αναπληρωτής Προέδρου Τουριστικού Τμήματος
Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Κω, Βουκουβαλίδης Σταμάτης
Εμπορικός Σύλλογος Κω ,Βρακίδης Πασχάλης ,
Πρόεδρος Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Κω , Παπαδούλη Ελένη ,Πρόεδρος


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video