ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Τα νησιά του Αιγαίου και ο τουρισμός πληρώνουν πολύ ακριβά...


 ...τις επιλογές και τους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης του κ.Τσίπρα στο μεταναστευτικό» 

Σειρά παρεμβάσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Μάνος Κόνσολας, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, για την εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά του Αιγαίου, λόγω της ανεξέλεγκτης εισόδου προσφύγων και παράνομων μεταναστών. 
Ο κ. Κόνσολας είχε συνεργασία με το Δήμο της Κω, την Ένωση Ξενοδόχων και άλλους παραγωγικούς φορείς της Κω. 
Παράλληλα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ε. Μεϊμαράκη, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενώ επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Πανούση και τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Δρίτσα, ζητώντας την άμεση μεταφορά στην Αθήνα των 3.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην Κω, λόγω της αδυναμίας των αρχών να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση τους.
Ταυτόχρονα ο κ. Κόνσολας κατέθεσε και Ερώτηση στη Βουλή, με 9 συγκεκριμένα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής αναδεικνύει τις ανεπάρκειες και τους αυτοσχεδιασμούς της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό, που όχι μόνο δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, αλλά έχουν μετατρέψει και τα νησιά μας σε πόλο έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι: - Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι τα θαλάσσια σύνορά μας είναι αφύλακτα. Το Λιμενικό, με άνωθεν προφανώς εντολή, έχει περιοριστεί μόνο στο έργο της διάσωσης, ενώ θα έπρεπε να επιχειρεί ενάντια στους δουλεμπόρους και τα κυκλώματα. - Δεν υπάρχει μέριμνα για τη σίτιση των προσφύγων αλλά και την υγειονομική τους παρακολούθηση. Υπάρχει μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα που πολλοί υποτιμούν αλλά θα είναι πολύ αργά αν υπάρξουν συνέπειες. - Δεν υπάρχουν υποδομές φιλοξενίας. Η λύση δεν είναι να καταργήσουμε την Αμυγδαλέζα, αλλά να βελτιώσουμε τις συνθήκες και παράλληλα να προχωρήσουμε στη δημιουργία των 5 κέντρων παραμονής και φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα, για τα οποία υπήρξε και χωροθέτηση. - Πέρα από τους πρόσφυγες, που εμπίπτουν στις διατάξεις του ασύλου, υπάρχουν οι παράνομοι μετανάστες οι οποίοι πρέπει να επαναπροωθούνται. Η κυβέρνηση, όμως, δείχνει απροθυμία στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
1. Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
2. Κύριο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
3. Κύριο Υπουργό Υγείας
4. Κύριο Υπουργό Εξωτερικών
 ΘΕΜΑ: «Άμεση αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά του Αιγαίου»
Κύριοι Υπουργοί,
Τους τελευταίους 6 μήνες, στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα σε Κω και Λέσβο έχει δημιουργηθεί εκρηκτική κατάσταση λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης των μεταναστευτικών ροών, της ανυπαρξίας ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης του προβλήματος και των ιδεοληψιών και αυτοσχεδιασμών της κυβέρνησης, που έχει υποτιμήσει το μέγεθος αυτού του προβλήματος.
Τις συνέπειες βιώνουν τα νησιά και ο τουρισμός μας. Η διαδικασία της ταυτοποίησης κρατά εγκλωβισμένους στα νησιά τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Στα νησιά δεν υπάρχουν οι υποδομές για την ταυτοποίηση αυτού του τεράστιου αριθμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων, αλλά ούτε και το αναγκαίο προσωπικό. Αποτέλεσμα είναι, να συσσωρεύονται ακόμα περισσότεροι, ημέρα με την ημέρα, και να δημιουργείται εκρηκτική κατάσταση, αφού δεν υπάρχουν υποδομές φιλοξενίας αλλά και καμία απολύτως μέριμνα για τη σίτιση και την υγειονομική παρακολούθηση αυτών των ανθρώπων.
Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για το γεγονός ότι με την πολιτική της και τις επιλογές της στο θέμα της ιθαγένειας, της παρεμπόδισης επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών, αλλά και των αφύλακτων θαλάσσιων συνόρων, μετατρέπει τα νησιά μας σε πόλο έλξης για τους παράνομους μετανάστες και τα κυκλώματα.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Εάν έχει δοθεί εντολή στο Λιμενικό Σώμα να εκτελεί μόνο επιχειρήσεις διάσωσης και να μην επιχειρεί εναντίον της θαλάσσιας διακίνησης παράνομων μεταναστών και προσφύγων από δουλεμπόρους και κυκλώματα. Προτίθεται ο αρμόδιος υπουργός να ενισχύσει με πλωτά μέσα και προσωπικό τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος στα Δωδεκάνησα και στο Β. Αιγαίο για να υπάρξει διαρκής αποτρεπτική παρουσία του Λ.Σ στα θαλάσσια σύνορά μας;
2. Εάν συνιστά ορθολογική πολιτική αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, η μεταφορά από την Αμυγδαλέζα των παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Σε ποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις προτίθενται να προβούν στο κέντρο προσωρινής κράτησης και φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα και αν προτίθενται να δρομολογήσουν τις εξελίξεις για τη δημιουργία των άλλων 5 κέντρων υποδοχής, συγκεκριμένης φέρουσας ικανότητας, στην ηπειρωτική χώρα.
3. Εάν υπάρχει μέριμνα για τη σίτιση των προσφύγων και παράνομων μεταναστών στα νησιά. Στην Κω, η Ένωση Ξενοδόχων είχε αναλάβει να καλύπτει ένα μέρος των αναγκών σίτισης, υποκαθιστώντας ουσιαστικά το Κράτος.
4. Έχουν χρηματοδοτηθεί ΜΚΟ και οργανώσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών σίτισης, υγειονομικής κάλυψης και διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος; Ποια ποσά έχουν διατεθεί και σε ποιες ΜΚΟ και οργανώσεις;
5. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει υγειονομική παρακολούθηση των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών στα νησιά, έχουν ληφθεί μέτρα υγειονομικής θωράκισης των πολιτών από ενδεχόμενα μεταδοτικά και λοιμώδη νοσήματα και ποια;
6. Πέρα από τους πρόσφυγες που μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία ασύλου, υπάρχουν οι παράνομοι μετανάστες οι οποίοι πρέπει να επαναπροωθούνται. Πόσοι έχουν επαναπροωθηθεί το τελευταίο εξάμηνο;
7. Προτίθεται ο αρμόδιος Υπουργός να προχωρήσει στην ίδρυση και στελέχωση τμημάτων συνοριοφυλάκων στην Κω και στη Ρόδο, όπως προβλέπεται και από το σχετικό προεδρικό διάταγμα;
8. Αντιλαμβάνεται ο αρμόδιος Υπουργός την αδυναμία διεκπεραίωσης της διαδικασίας της ταυτοποίησης από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στα νησιά του Αιγαίου; Γνωρίζει ότι στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να ταυτοποιούνται μόνο 80 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες σε νησιά, όπως η Κως, σε καθημερινή βάση; Προτίθεται να εφαρμόσει την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση στις 14 Απριλίου για να μεταφέρονται από τα νησιά άμεσα και να ταυτοποιούνται στην Αθήνα οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες;
9. Με δεδομένο ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις διατάξεις του πρωτοκόλλου επανεισδοχής παράνομων μεταναστών, που υπογράφηκε ανάμεσα στις δύο χώρες το 2011, με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση σε διμερές επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video